Friday, 29 April 2011

Chipsmore vs. Captain Munch

Assalamualaikum & hi y'allz!

Selamat Hari Jumaat kepada semua Muslim. I tak ada idea pun nak tulis apa hari ni tapi tiba2...

Thanx Munchy's!

I makan benda ni. Ni jelah lunch I hari ni sebab I lupa kalau lepas solat Jumaat, lauk2 dah nak habis. Especially kedai Kak Nor tu. I dah lama plan nak makan biskut ni sejak2 keluar iklan lagi (nampak beno I ni kuat tengok kartun). Iklan Captain Munch kerap keluar time2 TV3 mainkan rancangan kartun. Nak2 masa kartun BoboiBoy (comel kartun ni!). Ok, berbalik kepada topik I tadi. Kenapa I letak 'Chipsmore vs. Captain Munch'? Bukan Famous Amos ke Cadbury Cookies ke... keaaannnnn?? Ok, nak citer lah ni. Sabo boleh tak?! *emo jap

Thanx animonsta.blogspot.com & maziati.blogspot.com

Cuba you allz perhatikan gambo biskut Munchy's kat atas tadi tu. Yang paling depan tu adalah Captain Munch Original. Yang lain2 I tak rasa lagi sebab tak terlalu di'highlight'kan dalam iklan. I teringinlah nak try kan. Sedap ke? Well, I think they are delicious cookies but the things are... the size of the biscuit and the texture of the biscuit are the exactly same with Chipsmore. Lagi? Rasa dia sama!!! Seriously, I don't lie to you people okay. The taste are alike. Perbezaannya cuma Captain Munch punya packaging kecil dan cuma ada 6 keping je dalam 1 paket. Sesuailah untuk target market dia kan... which is kanak-kanak. Dan rasanya kurang muak sikit daripada Chipsmore sebab Chipsmore telan 4 keping dah muak dan kenyang (sekejap jelah). Harga sepaket 60g tu lebih kurang RM1.00++ lah. Oklah kot. Tapi tu yang original taste lah sebab Captain Munch perisa cip coklat ni ada 2 jenis. Satu lagi tu Double Choc kalau tak silap I. Mungkin yang itu lebih muak. Well, kalau you allz nak tau sendiri cubalah rasa. Perbezaan paling ketara, Chipsmore jenama yang well established dan agak universal lah. Munchy's jenama tempatan kita. Tapi kalau you allz ni nak jaga standard rasanya you tak pandang kot setakat Munchy's and Chipsmore ni. *oh, please!* Want to know more? Click this website.

p/s: Tak kenyanglah makan biskut tadi, nak kena keluar ni cari nasi. Haha~

6 comments:

azzaharul azem said...

tetibeee!!! motiffffff biskut ini..hahha...boboi boi sgt time dekat kedai makcik sawah...hahhaha

Mikah Lurima said...

haha...sedaplah! kaaannn...aq pun masa buat entry terbayang2 mak cik 'kesayangan' kau tu. Eeeeeewwww! *hak tuih*

azzaharul azem said...

choi lah makcik kuar toilet tuh..hahaha

Mikah Lurima said...

haha... oiyhhh! paperlah! =P

amirnawawi said...

boboi boy..best citer nih..walaupom aku nih dah tua tapi minat giler ngan citer nih..macam upin ipin gak..ho3

Mikah Lurima said...

kan kan kan... haha... samalah kitew. tua beso tp x sedo2 nak tgk kartun. LOL~

p/s: suka upinipin gakk~^^