Wednesday, 13 April 2011

Kenapa anda kena pakai COLI?!

As-salam & heyy y'allz!

Apa pandang2? You allz ingat I pakai coli gak ke? Hellooooo??! Tolong sikit ok. I pakai silikon je. Yang lekat2 tu. LOL! Before that, anyone who has bulimia & aneroxia disorder, headache, morning sickness and people who are pregnant. Please leave this blog now! A.S.A.P. I nak cerita terang2, jelas2 dan seikhlas hati ni. Jadi, akan ada ayat2 yang mungkin menyakitkan jiwa dan takut ada yang cucuk dada sendiri pakai garpu. Wakaka~

suicidal kitty
Alolo... cian dia... =(
I mula2 memang tak mau tulis apa2 dalam beberapa hari ni tapi selepas beberapa 'gangguan seksual' yang I tak dapat elakkan. I terpaksa tulis jugak. Pertama I nak tanya. Berapa harga bra yang bagus? Mahal sangat kah? Sampai tak mampu pakai ataupun pakai yang sleeveless sahaja. Ishk! Tak senonohlah korang ni wahai wanita2 sekalian. Yang pondan sibuk2 nak pakai, korang pulak yang tak nak pakai ni apasal? Bukannya I ke sapa2 mintak pakai Victoria Secret ke apa! Xixili ke, Triumph ke, Sara Lee ke... *eyh! Banyak lak yang aku cakap

Tadi masa I dekat kelas, ada presentation. Biasalah student keaannnn.... mestilah BERLAMBAK assignment dan tak larilah daripada presentation. Masa dah habis giliran group I untuk present, I pun duduklah tengok orang lain present pulak. Sekali, hah!!! Macam nak terjueh biji mata I. Nak terkeluar dah contact lens yang i pakai tau! *ok, overlah tu!*

Dah lah anda tak pakai tudung. Semua orang termasuk yang bukan Islam pun tau tutup aurat tu wajib bagi orang Muslim. Ni dah tak pakai hijab, pakai lagi baju kurung ketat sebab ikut ukuran badan. I tak hairan sangat sebab dah ramai orang pakai macam ni. So, tengok tak kelip mata jelah kalau nampak. Keaaaaaannn? Tapi, I ternampak apa tau?! I nampak benda yang I tak patut nampak antara perut dengan leher. Apa entah 'benda' tu?? Lalala~

Bukan sekadar bentuk tetapi yang di tengah2 itu ye. Tu ceri ke apa?? OK, yang I nak highlight kat sini adalah... you sedar tak yang you ni kena duduk depan 1 kelas/lecture dan buat presentation. You rasakan... berapa orang je yang tengok muka you?? I ni dah sampai naik juling tengok 'you'. Tapi masih, I cuba tenangkan hati dan fikir I mungkin salah nampak. Tertoleh sekali lagi dan kali ni I pasti,

"Perempuan ni mesti tak pakai coli ni!"

Why, why, why???????? Hello! I bukannya jelesz ataupun terangsang dan jakun tak pernah nampak. Ehem2, maksud I, dah tau dah macamana rupanya. Kita belajar sains/biologi. Haruslah tau rupa original 'nasi lemak' itu kan. Dah macam agar2 tak jadi I tengok ada lah! Tak tertampung. You nak I pegangkan kah? I tak hadap ok nak tengok you allz punya. So, please lah! JANGAN TAYANG!

Ni adalah sebab2 kenapa anda PERLU pakai bra/coli:

1. Menampung kedua2nya sekaligus.

Anda tau kan kenapa Allah ciptakan 2 'benda' sedemikian? Jadi? Rasanya berat ke ringan? Kalau nak rasa selesa dan ditampung. Pakailah yeeeeee! InsyaAllah, anda akan lebih selesa batin dan 'zahir'.

2. Takut2 mendatangkan penyakit.

I pernah dengar cerita dulu, Kylie Minogue si penyanyi muzik dance dari Australia tu. Dia pernah kena kanser payuda**. Lepas tu, ada kawan2 I lah yang assume dia kena penyakit tu sebab selalu sangat tak pakai bra. Almaklumlah, penyanyi mat saleh keannnn... haruslah dedah sana sini. Video klip dia pun korang rasa dia pakai tak? So, sebab tulah I kata boleh mendatangkan penyakit. Nak hindarkan? Pakailah bra!

3. Mengelakkan nahas maksiat dan dosa.

Terang2 kita yang Muslim ni tau kan. Berkhalwat tu dosa. Buat 'projek' luo nikah tu dosa. Korang rasa punca2 dia apa? Laki2 kalau tengok benda tu memang jadi tak keruan. Laki2 normal lah. Kalau yang kureng normal itu jangan ditanya. Haha~ Lepas tu, mereka mestilah berusaha menggoda nak lebih keaannnnn? Dan yang tergoda pun akan menyerah diri. Begitu kaedahnya! Ada jugak yang kena sexual harassment macam si precociouslynaive ni. Sedeyh!

4. Menjaga aurat.

As simple as that. Pakai bra, tutuplah aurat! Sebab, belum tentu pakai tudung kita dah menutup semua. Setuju? So, kita mulakan dari 'dalam' ok. Mudah je. Amar maaruf nahi mungkar tau. InsyaAllah diredhaiNya.

5. Menjaga 'hak2' anda untuk 'masa depan'.

Yup! Coverlah 'mereka' untuk menjaga maruah anda sendiri agar tak tergadai body suatu hari nanti. Lagipun, nanti kalau dah kahwin (untuk yang belumlah), nak tunjuk apa lagi?? Dah nampak serba serbi dah. Keciannnn kat suami you allz. Huhu~ *termasuk si empunya diri ini*

Konklusinya, memang tak banyak sebab yang I bagi tapi semuanya konkrit. I tak rujuk buku ok taip ni. Semuanya pandangan original daripada hati I. Dah lama nak let out. Cuma tunggu masa je. Takutlah ternampak lagi. You dosa, I pun dosa. You ingat dosa tu duit kah? NO! So, elaklah pakai baju dalam yang nipis2 tu ok. Nanti jadi macam perempuan dalam kelas I tadi. Seriau aku! Pergi kampus tak pakai coli = Wear Nothing! You bukannya tidur kat rumah ok yang tak nak pakai apa2 ni. Toloooooooooonglah, PAKAI! ~XOXO~

Mother wear sleep bra & Bravado
Nak yang pink tu!!! Lalala~
p/s: Kain dalam pun kalau ada banyak duit sila beli dan pakai. Ni ada link yang seronok untuk dibaca: http://mforum2.cari.com.my/archiver/?tid-491301.html

11 comments:

Rya Marie said...

aisehmen, I LOOOOIIIKE LAH YOU PUNYA ENTRI NI HAHAHAHAHA

tak bole blah da besa tua tak pakai bra, motip? -.-

Mikah Lurima said...

hahahah... keaannnn??

i takowt gakk post tajuk ni sbb seram kena baling dgn bra byk2. LOL~

tak faham kenapa. dah besar mestilah saiz pun besar. maka, pakailah! adoyyyaii! lemah~

Mikah Lurima said...

tapi i rasa ada orang x puas hati lah rya. maybe sebab terasa sendiri kot. huhu...

Rya Marie said...

mowwtttiiiiffff kena baling dengan bra banyak2? hahahahaha budusss tol la spesies macam ni saje nak tonjol kan tuuu mustahil la terlupa pakai ke tak basuh sebulan ke bra kan hahahaha

ala bia je dorang terasa, sebab dorang kena sedar, benda sensitif macam ni la perlu bangkit and share biar tahu salah silap hee

Mikah Lurima said...

kahhhhhhh3! siyeszly, i x faham knapa. what was she thinking. tau tak laki x pnah bhenti fikir drp bnde tu. i mean at liz once everyday. especially bila nmpak yg nak tertelanjang tu. haiiiiiyyy....

x basuh sebulan tu logik kot ni setahun?? taik idong masin dasar kdekot tenage btol! LOL

thanx lah sbb tekejot gak org pompuan ada yg setuju dgn post ni. heeee~

Tan Sri Muzaffar said...

Hahahhaa....lawak betul entri ni. Lawak memang lawak tapi kena ambik peringatlah.

Mikah Lurima said...

hehe...tq! tp still ada yg x suke n x puas hati. huhu...

cha'a said...

omg. i came to the right post to LOL and learn something. at least i dpt phm perspctive lelaki bile bce nih. somehow i think the girl pkai, but maybe nipis.. or the colour is quite transparent (buka n transparent ye).. sbb de je yg jnis lace2 tu yg jnis seswai utk early weds ala yg jnis lingerie for brides tuh.

tp klaw btulla dy x pkai (in which me as a girl boleh gakla detect klaw ade girl y x pkai) .. sgtlah x senonoh!!

Mikah Lurima said...

hehe... thanx 4 coming dis post.

yeah. i pun pk bnde yg sama. maybe dia pakai tp amaaaaaaaaat nipis coz motiflah dia x pkai jaket ke apa2 utk cover mse tu. cuma i benganglah sbb x ckop! it doesn't enough. maybelah dia pkai lingerie tp mowtiiiiiifffff?? haha~ dia blom kahwen. that's 4 sure!

btw, thanx sbb faham post i ni. bkn nak kutuk pompuan juz jelaskan perasaan yg tsimpan dlm hati. wakaka~

p/s: tahniaaaaaaaaaah! the longest comment eva i think. lol~

cha'a said...

yep. im actually proud of u for making this post. buat pompuan2 kt lua sne yg reckless of their outfits realise bnde ni sensitive to some pihak kan? :)

lingerie tu xpyh dh kawen, yg blom pn pkai je. seksi la kan. naseb bek i xde rumet y weird2 y ske pkai seksi2 ni. klaw x, de je yg pkai bra shj la hape la.. mcm2 tol manusia ni lah.

Mikah Lurima said...

huhu... i masa post ni mmg terasa mcm ada org yg x suka tp nk wat mcmana... hakikat. thanx again sbb rasa bangga. hehe~

keaaannn... dah kawen tu lainlah halnya tp yg lom tu nk pkai seksi watpe. bkn org nmpak pun. lainlah kot2 diorang show off kat bf kaaannn..

almaklom, laki2 pun ada yg ber'boxer' je dlm umah. mne tau pompuan pon ada yg berbikini je. LOL!!!!!