Sunday, 10 April 2011

Memang Layaklah Dengan Muka Korang

As-salam & Heyy y'allz!

I baru je balik daripada keluar makan malam dengan Norman dan Azem. Mula2 tak nak keluar malam tapi last2 'terkeluar' jugak. Tapi budget memang untuk makan jelah. Even singgah Jusco pun I just ikut je. Tak beli apa2 pun. Baik tak I?? Lalala~

Hahaha... I geli hati sangat tadi. Masa sampai2 je tingkat 2 Kolej Tun Mamat (aras rumah I), tetibe nampak 2 orang budak kecik ngah dok kesat2 pintu rumah depan. Apekahhh??? Rupa2nya diorang ni 'rajin' sangat conteng dinding dan pintu kat luo rumah. Almaklumlah, budak2 nakal. Before ni memang I bengan dengan budak bertuah ni sebab asyik buat bising main2 tekan loceng dan main2 lif. Aduuhhh! *pening

Last2 tadi I tengok diorang kena marah dengan mak diorang sebab conteng pintu. Ok, kalau korang nak tau budak2 ni anak jiran I. Rumah I lah yang paling 'bertuah' sebab dapat jiran yang bukan student. Jiran kami adalah sebuah famili yang berpindah ke sini sebab ayah budak2 tu Ketua Pak Guard. LOL!

Keaannnnnn... y'allz mampu bapak kapten tapi perangai anak2 masyaAllah nakal dan degil tak makan saman?! I tak mampu... kesian jugak tengok diorang kena bebel dengan mak diorang tadi tapi bagus jugak. As a lesson for both of them. I ni suka budak2 tapi yang nakal macam budak 2 'ekor' ni, NON-MAMPU! Wakaka~

Lagi kurang ajar, masa I start dengar mak dia dok teriak2 I g bukak pintu buat2 buang sampah. Padahal tisu sajow! Rupa2nya mak diorang membebel sambil tolong cucikan pintu tu. Kesian pulak tengok. Tapi busy body punya pasal sangguplah I keaaannnn...

Home Alone
Ishk3!
p/s: Teringat zaman kanak2 dulu... padahal I pun 2x5. Conteng satu rumah sampai kena rotan dan nangis2. Korang hade?? HAHAHA~

No comments: