Friday, 22 April 2011

My Girl: The Best TV Series of All Time

As-salam & heyy y'allz!


I'm back. Biasalah, kata study week. Asyik buku je tengok kita. Apa kata kita pulak tengok laptop. (Apakah kaitannya??) Well, I dari JB sampailah Melaka ni masih teringat-ingat pasal Korean Drama, My Girl tu. Animax Astro tak habis2 mainkan cerita tu. Dah habis tayang pun nak tayangkan lagi. Mana taknya melahirkan insan2 yang suka tengok rancangan tv yang berulang. Macam I lah! Muahaha~

But for me My Girl is different. I tak pernah boring masa tengok tv series ni. Not even a second I can say. Ni yang excited nak cerita semula ni pengalaman first time I jatuh sayang... macam ada yang tak kena je? I mula layan Korean Drama ni sejak masuk kolej matrikulasi dulu. Mula2 memang sombong. Pelik dan buat muka kat kawan2 yang suka layan Korea ni. Tak kisahlah, muzik ke, drama ke, filem ke... tapi last2 I terjebak sekali. Kat matriks dulu kenal sekumpulan kawan ni. I gelarkan mereka ni sebagai B 2.6 lah k. Sebab bilik B 2.6 lah tempat kami berkumpul. I dah kerap dengar feedback orang pasal cerita ni. Kawan2 I macam Faiz semua dah tengok masa sekolah menengah lagi. Haha... bayangkanlah, cerita ni keluo masa 2006. I am so left behind when it comes to Korean things. Tu pun sebab I bukannya peminat. Minat filem2 dia je. Tapi entah macamana, Hazrin dan Hafiz (pasangan kembo seiras) berjaya 'menghasut' I untuk tengok My Girl. Masa tengok episod first, mereka2 ni dah start dulu, so I just join the club lah. Hmm... sekali tak cukup 1 episod. I, Hakim, Rahman, semualah kecuali Ezwan (sebab dia ni memang pelik sikit! HAHA), we allz nak lagi dan lagi dan lagi. Bayangkan, start tengok hari Jumaat, buku, tutorial semua tak pandang sampai hari Ahad petang tu. Makan, tido, semua depan lappy. Just keluar bilik untuk mandi dan beli makanan sajow. Then, solatlah sekali. Aiyyyooo! Hahaha~

Seronok! Hazrin & abang dia tu memang psiko ok. They allz buatkan kitorang ketagih dengan menayangkan episod2 seterusnya terlebih dahulu sebelum off lappy. Plus, mereka berdua dah tau jalan cerita. Sampaikan last episod tu nak dengki semua orang, budak kembo ni cakap ending dia Yoo Rin (heroin) akan bersama dengan Jung Woo (kawan si hero, Gong Chan). Perrgghhh! I punya semangat dan tak percayakan budak 2 orang ni sampaikan I call Faiz. Just to make sure that those twins were lying to us. Ngek kan I?! LOL


Actually, I feel the same thing every time I watch this Korean hits tv drama. I feel excited, enjoy and impressed. Until last Tuesday while watching it on Animax, I realized that My Girl is my favourite tv series of all time. Even Boys Over Flower can't beat it. Hahaha~

Sampai macam tu sekali y'allz. Tambah2 lagi, hero dia awwwwwwwww! *melting* Heroin dia pulak, alolo... comel gilewwwwwwwwww! Setiap masalah comel! Gitew. Ni luahan hati yang tak tercurah-curah sekian lama ni. Cerita ni ada semuanya! Suka, duka, lawak, suspen, dan sentiasa buat I teruja untuk tengok. Paling dahsyat perasaan I setiap kali tengok masih sama macam dulu, rasa macam jilat ganja. Mampu??? Haha~

He's my role model y'allz!
Kepada yang belum tengok, anda mungkin boleh tengok dengan klik kat sini. Siapa2 yang tak tau apa2, boleh klik sini

p/s: Nur Kasih The Movie dah nak keluo panggung. Rasanya, Nur Kasih pun antara drama paling digemari sampai bila2. Boleh compete dengan My Girl. Drama islamik gitew. Hehe~

3 comments:

yana d'zone said...

i pun minat gila dengan My Girl...klakar and comel kan =)) oppa oppa!! hahaha

cha'a said...

haha. dlu xle behenti kot tgk ni. p2 mule r stalk lee da hae n lee dong wook tu.. junki tu mmg dh sedia2 femes so tolak tepi kejap. haha.

Mikah Lurima said...

Yana: Yup! Comel gilewwww! I tak boleh x suka cerita ni. Drp tgk pelakon melayu yg ntah ape2 baek layan drama korea. haha

Cha'a: keaannnn?? asyik nak replay jek. samalah, dah knal hero n heroin tu terus minat n nak tau lg n lg. jung ki tu jambooo sgt lah. tp lakonan dia mantap kowt kalo tgk cerita2 laen. heee~