Tuesday, 26 April 2011

Salah siapa? (Takkan nak salahkan mangsa ye tak?)

Assalamualaikum & heyy y'allz!

MOHD Karimi    dibawa keluar dari Mahkamah Sesyen Melaka selepas dijatuhi hukuman,  semalam.
Sumber: Berita Harian

Okay, apa yang I nak cakap cuma... "Macam mana boleh jadi macam ni?". Apa yang pegawai kesalamatan buat? Lagi satu, I dengar cerita ni ada sikit salah faham. Sumber kawan rapat kata mangsa tak dirogol cuma dipukul dan dihantuk ke dinding serta hampir dirogol je. Okay, I simpati sangat dengan apa yang dah jadi sebab I pun student yang sama tempat dengan mangsa ni. You allz yang kawan rapat mesti tau kan I study kat mana? I heard that the Rector wants to give a statement about raping the victim. I don't know which one is true now. Tapi kalau tanya I, I akan cakap pihak keselamatan IPT ni yang salah. Macam mana orang jahat tu boleh bolos? Aiiiyyyoo! 

p/s: Semoga mangsa beransur pulih dari segi mental dan fizikal. Kasihan sangat dengan pelajar perempuan tu. Mesti trauma...

6 comments:

yana d'zone said...

what happened,actually?

Mikah Lurima said...

hmm... you tak baca ke link 'BeritaHarian' tu?

Mcm ni, ada kes pecah masuk dan samun kat kolej perempuan. dkat je dgn kolej laki2. kcian... rsau pun ye jugak.

LIJA BLOGZZZ said...

tgk muke pon dh mmg mcm penyangak~

Mikah Lurima said...

keaaaaaaannn...geram tol bila dia ckp dah insaf dlm skelip mata dgn harapan dpt ringankan hukuman. huh~

azzaharul azem said...

wah!!very de retarded uols...bagi aku,pakgad kat kampus kite ni yang salah dan kne persoalkan....bodo!!!nak salahkan orang len plak kieeennn/kne soal dulu pakgad nape bole bolos????bodos..gitew!!1 emo kieennn..

Mikah Lurima said...

itulah, skunk dgr citer fmili mgse nk sue uitm. x sure btol ke x. nak wat camner, mmg layaklah dgn muka mereka2 yg btanggongjwab. kaaannnn...