Friday, 15 April 2011

WCOPA Tidak Ada Sponsor

Assalamualaikum & heyy y'allz!


Mikah in the house! *tiba2 excited* Yeeeeee! Memang hari ni last day kelas untuk semester ni tapi... I sedih sebenonya sejak2 yang I tau Kementrian Kebudayaan sowuteva (KEKWA) tak mau sponsor World Championship of Performing Art (WCOPA) untuk tahun ni. Huuuuwaaaaaaaa~


You allz ni tau ke tak apa tu WCOPA? Memandangkan web dia dah bertukar wajah dan informasi, tak dapatlah you allz nak faham dengan lebih mendalam keannnnnnn?? So, biar I terangkan sikit2 ye!

WCOPA ni adalah pertandingan bakat dalam seni yang mengumpulkan hampir seluruh bakat dari serata alam ni dan final dia biasanya diadakan di Hollywood. Malaysia antara yang terkecuali untuk turut serta setiap tahun (sebelum ni). Antara artis/peserta yang pernah menang macam2 adalah Siti Sarah, Bob AF, Iqwal, Noryn Aziz dan ramai lagi!  Tapi... sayang seribu kali sayang... tahun ni KEKWA tak mau sponsor. Maksudnya, kalau nak masuk kenalah guna duit sendiri untuk tampung semua perbelanjaan terutamanya perbelanjaan nak ke Hollywood tu. Patah hasrat I tau. Yelah, tahun lepas nak masuk tapi kena 'ganggu' dengan assignment dan macam2 lagi. Lepas tu, tahun ni nak try terus tak dapat. Sedeyyyyhhhh!!! ;(

p/s: Boleh je cari orang sponsor. Tapi aku ni siapa?? 

No comments: