Saturday, 21 May 2011

Americans are pekak!

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Lady Gaga: American Idol


Apa yang I nak citer ni tak kena mengena dengan Lady Gila kat atas ni okay!
Okay, there's no big deal for those who don't what talent and what music is all about. But for someone like me... I DO CARE! Kita citer pasal Langkawi kemudian sebab sekarang ni I nak nyatakan pendapat tentang keputusan Semi Finale of American Idol (AI) last nite. Agak dah basi untuk citer tapi I peduli apa? I tak dapat nak online semalam so I citer lah hari ni. I tak lah mengikuti sangat season AI kali ni tapi memandangkan I ni peminat muzik sikit sebanyak tu ada lah jugak tertonton dan terminat dengan sesetengah bakat yang ada. Dulu... Pia Toscano yang keluo. Padahal dia layak untuk at least... at least ok! Untuk sampai semi finale tapi sedeyh dia keluo sebelum sempat dia nak tunjuk lebih lagi kelebihan. 

Pia Toscano - LG


Dah tu! Casey Abrams pun ikut jejak langkah Toscano sedangkan dia antara yang susah untuk kita semua jumpa dalam industri muzik tak kisahlah tanah air ke bukan. 

Casey Abrams Ryan Seacrest BJ


And it happened again last Friday when Hayley Reinhart was voted out from AI. Yes! It means that she'll be not in the Finale of AI. Yes! I am mad. Bukan sebab I minat dia ataupun Casey. Memanglah... peduli apa kan? Bukan kawan I pun yang masuk ataupun I yang kena singkirkan tapi masalahnya adalah ada ke kualiti? 'X' factor yang ada pada 2 finalis, Lauren dan Scott, I susah nak cari 'X' factor they allz. I can't even imagine that they will be nominated in AMA or Grammy. I cakap melalui pengetahuan dan pemerhatian. I mungkin banyak tertinggal season kali ni tapi I bukannya cakap tanpa tahu apa2. I bukannya emo cuma I rasa I dah tak ada sebab2 yang kuat untuk I tengok Finale nanti. I don't know what do Americans want. From my oipinion, Lauren Alaina is like another appearance of Kelly Clarkson but more beautiful, bigger in size (no offence) but she doesn't have her own trademark voice. I tak cakap dia tak bagus. She has some 'WOW' moments, her vocal is 'clean' but I don't think that we want another young country diva. Scott... he's kinda cute yet a macho young man. Very innocent and 'pure'. His low tone is superb and extraordinary. Kalau dia Melayu mesti sedap nyanyi lagu Broery Marantika. Tapi masih ada yang lagi layak tapi dah tersingkir. Hehe~ Remember! Just my opinion y'allz. I selalu confident cakap pasal benda2 ni. Tak suka sila pergi dari blog ini. I ada hak untuk suarakan pendapat. We'll see who's gonna be popular and get a lot of awards. Haha~ XOXO



p/s: Takziah kepada ahli keluarga dan sahabat terdekat Rumah Ijabah Anak Yatim & Al-Hafiz atas kehilangan saudara2 Islam kita disebabkan kejadian tanah runtuh petang tadi. Al-Fatihah!


2 comments:

A FLYING UNICORN said...

IMMA FUCKING' AGREE WITH YOUUUU pelik gila sebab those 3 terkeluar esp Casey sbb he is rare seriously, i love sbb everytime he sings, dia mcm conquer the stage and mmg powerful gila lol

Mikah Lurima said...

keaaaaaaaaannnnn??? dia superb sbb susah taw singer laki2 mcm tu. i dah lah susah nk ada fav singer laki2 skali dah ada terkeluo lak... hmmm~