Wednesday, 4 May 2011

Bas KEJI!

As-salam & heyy y'allz!

I nak ce cerita hal ni kelmarin tapi I kena belajo untuk final exam. Dah tu pulak killer paper. Haruslah tinggalkan segala harta benda cuma pegang pen dan kalkulator je. Mamfooo? Dah tu semalam tidur mati tak sado2. lol~ I ingatkan nak post entry malam tadi tapi mata ni dan badan tak mengizinkan I untuk menaip. Letih tahap dah tak bertahap lagi. Hahaha... So, today I will post anything that I've eva wanted since last Sunday.

Ahad malam Isnin lepas I keluar dengan si Azem & Norman. Berangan2 nak belajo kat McD. Yelah, I tak boleh fokus kalau kat kolej. Asyik rasa nak tido, makan, online dan tido lagi. So, I amek keputusan untuk ke McDonald's memandangkan tempat tu boleh memotivasikan I untuk belajo. I tak terfikir pun yang jalan akan jammed hampir seluruh bando Melaka ni termasuk jalan kat depan kolej ni. I ingatkan sebab ada accident je jalan tu sesak. Mula2 pergilah McD Ayer Keroh... hmmm... harapanlah nak makan kat situ! Parking apatah lagi. I pun drive ke bando padahal dah dekat dengan kolej untuk terus balik tapi entah macamana I confident je nak tengok pulak McD kat Dataran Pahlawan. Hmm... otw ni lah yang we allz bertiga tersangkak kat dalam kereta sampai sejam! Well, what is the 'keji' thing? The Rengit Transit bus. 

Sorry hijaz2402.wordpress.com, I borrow meyh.

Bas Transit Rengit sowutevalah its name is keji b'coz of the keji driver. I paling menyampah masa sesak2 kat jalan ada pemandu bas yang bodoh confident nak masuk jalan persekutuan. Ok, cerita dia macam ni sebenonya. Masa traffic light dah hijau I pun jalan jelah walaupun jalan sibuk dan simpang seberang tu masih sesak dengan kereta sebab dah jalan kita kan. Takkan nak tunggu merah semula keaannnn... dah tu ada lah muncul bas bersama-sama pemandu dia yang sengal ni dari sempang barlainan nak masuk ke lorong  yang I nak masuk sedangkan masa tu traffic light dia merah. WTFish monger?! I pulak bila dah stress bawak kereta I tak mau maki2 dalam kerera. Instead of mocking other driver without they can hear any single thing of your voice, it's better for you to press the horn. 

Pon.. pon... pon... POOOOOOONNNNNN!!! *geram*

Agaklah beberapa kali I hon sebab geram gilewwww dengan pemandu bas tu. Apataknya pulak? Dia amek lorong I sedangkan lorong tu kecik je. Dah lah kereta I pun comel macam tuan dia. *sila pengsan* Ada hati lak tu nak jalan sedangkan lampu isyarat dia merah. Dah satu alam dengar I hon dia. Amat berani dan samseng sungguh2 bila dia sanggup keluokan muka dan kepala dia sambil marah2 kat I siap dengan tangan2 lagi. ****** PUNYA DRIVER! Bapak kau yang bayo road tax aku kah? Muka dah lah tak hensem. Selamat kau bukan sebangsa aku. *I'm not racism okay

racism

I doakan dia mampus masa drive kat lebuh raya nanti. We don't need a bus driver like you in this world especially in this lovely country. Masa kecik tak nak mati dah beso menyusahkan orang! *relief* Orang macam tu memang tak ada civic minded dan pentingkan diri sendiri. Hate him, hate him! I rasa masa I marah2 tu senyap sekejap daripada dengar tawaan dan celaan sesiapa dalam kereta tu. Kah3! Kalau tak macam2 suara nak keluo. Ingat muka gentle tak reti naik angin? Sekali aku hangen baru you allz tau. lol~ Akhirnya, we allz makan kat restoran biasa tepi jalan je sebab McD kat bando lagi FULL! Minyak kereta pun hampir habis gara2 tersangkak kat jalan selama sejam setengah. Buang masa dan tenaga je keluo malam tu. Objektif utama langsung tak tercapai. Lepas makan terus balik kolej belajo kat ruang bawah je. I tak fahamlah... apa yang best sangat kat tempat I belajo ni? Tak ada apa2 pun yang terlalu istimewa bagi I. Ni tak alih2 cuti Hari Pekerja semua nak datang sini. Semua kedai nak dipenuhkan bagi susah hidup I je. Konklusinya, I benci bas ekspress Rengit tu dengan cuti 1 Mei. Eeeewwww!!!

p/s: Elakkan naik bas ekspress ataupun transit. Pemandu dia keji!

No comments: