Wednesday, 4 May 2011

Ku Berserah

Assalamualaikum & hi y'allz!

Haaaaaahhhh... seronoknyaaaaaa! Seronok beronok-ronok dapat tidur puas2 malam tadi. Well, I tak bangun lewat ok sebab I tidur awal. Penatlah belajo untuk killer paper I semalam. Tajuk entry ni sempena killer paper I lah. You ingat? Tajuk lagu Amylea kah? No! *rindoo gak nak dengar lagu tu


I tak tau nak cakap macamana ek. Managerial Economic ni killer subject paper untuk semester 4 bagi semua pelajar jurusan Perniagaan ni. *from what I've heard lah* Subjek ni adalah gabungan Ekonomi dan Matematik Tambahan. Dua2 subjek tulah yang paling3 I tak minat. Adeh... I jawab semua soalan yang arahan tu suruh tapiiii...... I ni tak pandai sangat subjek kira2. So? I nekad jelah! Ku berserah sajow. Tawakkaltu'alallah~ I dah belajo dan buat latihan semampu yang boleh. Alih2 soalan keluo macam tu. Ok, you allz rasa kalau dah calculation paper, mestilah banyaaaaaaaaaak kira2 keaannnn? Tapi semalam tak macam tu! We allz digalakkan tengok past year questions sebab kebanyakkan soalan pun sama je dengan apa yang ada dalam buku teks. Tak pasal2 semalam soalan dia lain daripada yang lain. *bak kata orang Melaka

Ada satu soalan ni semuanya tanya pasal teori sedangkan I tak fokus kat teori sangat sebab tak pernah pulak keluar sebijik teori dalam satu soalan. Dah tu bahagian A tu semua boleh kata sedang2 jelah soalan dia. Masuk je Part B... sodeyh! Menggelupo nak jawab sebab soalan dia 2 ke 3 kali ganda susah. Janganlah ingat I ni mamfoo jawab semua ok. Dean List students maybe. But me? Sorry, thanx but NO! ;P

staff change broken devil thank you but no

I mintak parentz I doakan jelah. I dah usaha. InsyaAllah lulus! Itu target I sebab I tau I tak mamfoo nak skor A. Tak payah nak mimpi berfantasi bagai untuk dapat A. Paling2 baik pun mesti B. Harap2 sangat. I tak laratlah nak menanggung derita sem depan. Huhu... =(

Harapan...

p/s: A lot more entries to come...

2 comments:

eyqa said...

rilek ar mirul,,aq pn same cm ko.egt aq excel cgt ke paper kira2 ni,,same2 berdoa la yek..tp na ckp sem ni mmg tough ar..aq ase da bosan cgtt..

Mikah Lurima said...

insyaALLAH... haraaaaaaaaaaaap sgt!