Sunday, 8 May 2011

"Stop writing. Stop Writing! STOP WRITING!!!"

As salam & heyy y'allz!

Ya Allah! Ya ampuuuuuunnn... (tiba2 feeling sinetron apekahhh??). I tak dapat hapdet blog tersayang ni semalam sebab terpaksa fokus kat paper MKT542 petang tadi (Sabtu) yang mana I tak baca2 lagi sampailah tak dapat hapdet blog ni. Sedeyh! Bacanya macam mengena je tapi rezeki tak menyebelahi I bila I macam tak boleh ingat ada 1 bahagian yang I dah ulangkaji tu sedangkan I pilih untuk jawab soalan tu. Dah lah! Malas nak fikir. Mintak2 pass sudeyh. I nak cerita hal berkaitan dengan tajuk entry ni which happened last Friday. Dah basi jugaklah cerita ni tapi nak jugak ce citer. 

Pagi tu kan I jawab paper Marketing Research. Well, nak dicepatkan cerita masa mula2 masuk tu tengok pengawas peperiksaan yang jaga tu macam baiiiiiiiiik je. Sweeeeeeeeeeet je. Mula-mula lah! Then, dia siap ambil berat lagi kat student yang duduk depan I. Yelah, mamat tu handsome so agak2nya dia pun sudilah kan nak tanya, "Kenapa? Awak tak sihat ke?" *which I was not jealous at all

Bila masa dah nak tamat maka bermulalah alkisah... tajuk diatas. Btw, paper ni jawab dalam 3 jam je. (je?) Sebelum waktu menjawab tamat, dia siap ada bagi amaran untuk jangan keluar even nak ke tandas dalam 30 minit terakhir. Apekaaahhhhh?? Tak pernah dibuat orang! Setahu I lah, yang tak boleh keluo tu maksudnya bila student dah habis jawab dan nak submit answer script je yang tak boleh keluo. Ok, lepas tu dia asyik sibuuuuuk nak ingatkan berapa minit lagi yang tinggal. She kept reminding, 

"15 minutes more..."

5 minutes later, "10 minutes more."

5 minutes later, "5 minutes more."

Then, "1 and a half munite!"

Lastly, she told us that the time was over. But the thing is I haven't finished yet at that time. Masa tulah dia mula cakap,

"Stop writing..."sambil pandang I.

"Stop writing!"

"Stop! Writing!!!"

"STOP WRITING!!!"

Fine!!!!!!!!!!!! Kau pehal hah pompuan? Kan dah I marah2. Seriously, she's the most annoying examiner I've ever met. Sampai sempat cakap pada I lagi apa tau,

"Kenapa degil sangat ni??!"

WHATTHEFISH?!! Masalahnya kau tak kutip lagi pun paper2 tu kan?? Bagi jelah aku habiskan beberapa ketul perkataan. Apa masalah kau ni sebenonya? Nak kata period kau sempat mengaji al-Quran masa jaga exam tadi (which was great). Tu yang aku tak faham. Mula2 masa masuk mood kau macam sempoooooooooi je. Yang tiba2 nak marah aku pehal? Weyh! Before this, I tak pernah nampak controlfreak macam dia ni jaga examination hall. Siap ada yang skip kutip kertas lagi time ada student yang tak habis jawab. Manusia yang I jumpa hari tu je lain daripada yang lain macam tak pernah jadi pengawas peperiksaan. CONTROL FREAK!!! Kalau kau baca kitab suci tu lepas tu nak meninggi-ninggi suara kat aku dan tak reti bersabo kau memang sedeyh! Bertolak ansurlah sikit. Haisssshhhh! Baran betul I hari tu. Masa dah keluo exam hall tu ada lah 2-3 orang yang perli2 I. Haruslah kaaaannnnn... tapi dandan I cakap,

"Markah aku tak effect pun pasal setakat dia sound2 aku tak berhenti tulis. Yang tanda bukan dia!"

Bukan I nak berlagak tapi itu adalah hakikat sebeno. Dia sememangnya examiner paling pelik pernah I jumpa. Lebih kurang samalah dengan masa bff I kena marah time dia tak berhenti menjawab masa kat sekolah menengah dulu. Huhu~ Sampai bila2 I akan ingat perempuan tu dari fakulti mana dan muka dia macamana. Tak mau jumpa dia lagi. Ya Rabbi... rensa!

control freak


p/s: Sampai Puteri pun tolong sebut nama I masa tu... haha

No comments: