Sunday, 8 May 2011

Tilikan free

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Lupakan entry a.k.a. sesi cerca mencerca tadi. Lepas je habis paper hari Jumaat hari tu, I join geng2 MR (Farah, Eza, Nabila, Ikin & Zira) pergi makan tengahari. Mula2 berangan-angan nak makan kat dalam bangunan MARA. Tapi disebabkan penuh, we allz tuko plan makan depan Coolblogwannabe. Kenapa Coolblogwannabe? Sebab tak lama lagi sebelah kampus I ada Coolblog (habislah duit aku!). Kenapa semuanya perempuan? Suka hati I lah nak makan dengan siapa? *tiba2 emo

Dah2... malas nak cerita pepanjang (ada ke perkataan ni?), after I habis kena perli kat meja dengan kawan2 (kes entry lepas a.k.a. cari sendiri), serta habis bergosip (ishk3... Jumaat keaaannn? Tak fahamlah!) tiba2 mulalah si Farah dan Ikin memulakan sesi ahli nujum Pak Belalang tak bertauliah they allz. Thank God masa tu dah habis makan. Mula2 sibuuuuuuuk dok menilik tangan si Zira dengan Nabila. Haruslah I bertanya keaannnn...

"Korang ni pehal? Korang buat apa?"

Kononnya curious sangatlah nak tau. Bajet2 semangat inkuiri I tinggilah keaaannn... padahal busy body. HAHA~ Then, si Farah bagi arahan,

"Kau buat tangan kau macam ni", sambil tunjuk caranya.

I rasa you allz mesti ada yang tau macamana cara2 normal kalau orang nak tilik tangan you allz. Sorry, I tak ada gambo. Alaaahhhh... masa kita sekolah dulu2 kan ada kawan2 kita yang jadi 'ahli nujum'. *buwek, sila menyampah

Boring


I layan je kawan2 I ni. Almaklomlah, I kan baru habis paper lepas tu stress lagi menyampah dengan gelagat examiner tu. Mestilah I relakan je melayan perangai kawan I ni. Haha~ Adoyyai! Adalah lebih 10 saat I menadah tangan macam orang sewel kat kedai tu. They allz berdua tu (Farah & Ikin) tak habis2 menilik tangan I. Geram lak sebab lama sangat. Sekali Farah cakap,

"Bini dia kaya sikit... tapi dia pandai sikit."

Hah?! I blurrrrrrrrrrr sekejap. 2 saat lepas tu baru...

"Ouh? Tak pelah dia kaya sikit daripada aku. Nanti esok harta dia biar aku yang jagakan!" *omaiGOD!

Confident Mikah! Memang kepala otak fikir nak conquer harta bini je. HAHA~ Tiba2 si Ikin cakap,

"Eh! Bak tangan, bak tangan."

"Nak apa lagi?"

"Nak tengok anak."

Anak?? Hah? Ok, fine. Silakan... hahaha. I pun bagi jelah. Yelah, enjoy jugak layan tukang tilik free ni. Alahai, bukannya I nak percaya pun. Lol! Dah tu lagi lama daripada yang first time tadi. I pelik jugak.

"Weyh! Dah habis ke belum?"

Ikin jawab, "Jap.. jap.. jap.. Satu je?" 

Sempat lagi tu dia tanya Farah. Rupa2nya they allz ni tak percaya yang kalau ikut tapak tangan I, I akan ada sorang anak je.

"Hah! Baguslah! Buat apa ramai2. Anak laki. Oklah tu."

babies


Tiba2 Eza mencelah, "Tak pelah. Kau kawen dengan aku jelah Mi***! Campur kita berdua dapat 4 orang."

"Ah! Sudeyh. Miang! Kau dah ada pakwe."

HAHAHA~ Adeh... macam2 perangai kawan I hari tu. Overall, they've made my day with those ahlinujumthingy. I malas nak layan lama2 sebab kalau tak alamatnya tak pergi solat Jumaat pulak nanti. They allz bolehlah lepak kat gerai makan tu lama2. LOL! Tapi kalau betullah... siapalah isteri I nanti ek. Ada tak muka macam Megan Fox, kaya macam Dato' CT ke... mungkin pakai kereta Porche ke... *harapan!

Megan Fox


p/s: Ijat tag I lagi... apa pulak kali ni ek.


No comments: