Saturday, 4 June 2011

Aku Tak Sedia a.k.a. Salahkan JURURAWAT Itu!

Assalamualaikum & heyy y'allz!

I really miss my blog. Nak kata sampai berhabuk I tinggalkan blog ni tak jugak sebab bilik tidur I lagi teruk bersawang bagai. Haha~ Cuti panjang 4 bulan ni siapa yang tak nak kerja tu mesti anak orang kaya keaaannnn? Tapi I je yang lain daripada yang lain. I bukan anak orang kaya tapi I malas nak kerja. Baru je Rabu lepas I tolak peluang kerja yang penat2 ayah I tolong carikkan. Ada lah firma kejuruteraan milik kawan lama ayah dulu, En.Guna. En. Guna cakap datang jelah. Dia memang suka ambil pekerja Melayu. Tapi I ni seakan2 jahil dan blur untuk buat keputusan sama ada nak pergi office dia atau tak. Last2, I tak pergi. Hmm... ibu lagi 'bising' daripada ayah I. Ayah tak kisah sangat tapi ibu membebel tak habis2 mengenangkan yang I ni mungkin tak kerja sampai habis cuti. Bukannya berat badan atau saiz pinggang yang dia risaukan tapi dia risau tengok anak dia tak kerja agaknya.

What Life Is


I pun risau, haruslah ada rasa nak memiliki duit poket bagai tapi kalau tak kerja you allz ingat duit tu jatuh dari langit? Kot2 duit tu keluar masa korang flush toilet? Eleyh, ewww ewww konon. Padahal kalau you allz jumpa duit kat lubang jamban for sure you allz kutip kan? =P Harapanlah you allz! I ni sebenonya tolak peluang kerja hari tu sebab I rasa tak confident sama ada boleh ke I ni jadi professional worker?

WONDERING


Tapi I baru je perasan. Bila I pandang cermin... beberapa hari ni jerawat kat muka jadi semakin teruk. Yes! Jerawat tumbuh dengan amat banyak sedangkan I tinggal kat rumah je tak kena panas matahari pun. I risau, sakit dan malu. MALU lah y'allz! Muka I boleh kata cerah jugaklah. So, bila muka ni penuh dengan 'jururawat' keyakinan diri I memang biasanya berkurangan walaupun ada bekas jerawat kat muka. Macamana I pergi kelas?? I terpaksa pergi dan dalam hati ni penuh dengan perasaan malu dengan sendiri. I tak pernah rasa I ni kemas dan bersih. Kadang2 I rasa macam I ada masalah mental. Am I? Am I sick?? I don't know. I feel ashamed of myself almost all the time. =(

:O



p/s: Adik balik semalam... banyak gilewww cerita nak share! =D

2 comments:

ahsfantasy24 said...

hehe tu la, org tu smbong sgt,
da jarang g blog kte~

yup dont hate,
plz love :)

Mikah Lurima said...

haha... mana ada.

i busy jelah. lg pun u x serajin tahun lepas update. so, i pun jaranglah dtg.

x hate pun. =D