Friday, 29 July 2011

Entry Lintang Pukang

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Ya ALLAH! Tak usah kata dah bersawang... dah beranak pinak kelawar kat dalam blog I ni. LOL!
Sorry lah you allz... I tak ada mood nak menaip. 
Cerita memang ada, banyak jugak yang pending tapi nak buat macamana. 
Hati tak boleh dipaksa y'allz. 
So, I harap kepada kawan2 yang berminat nak baca blog I ni harap dapat bersabar ye. 
Pergilah tidur dulu ke, bertafakur ke... haha
insyaAllah bila I dah ada mood I ce citer dalam blog ni okey. 
Jangan merajuk ye...
Apa yang boleh bagi tau...
I sekarang ni dalam keadaan yang taklah sihat sangat. 
Tambah2 lagi dengan cuaca yang makin bahang.
Almaklumlah, Ramadhan al-Mubarak dah nak dekat ni.
Alhamdulillah... tak sabo sebenonya nak jumpa 'dia'.
Yelah, walaupun menandakan cuti makin pendek.
Lagi satu!
I dapat naik pangkat.
Bolehlah dikatakan macam tu.
I dapat jadi pembantu (je!) Guru Tadika dekat Smart Kid Readers.
Whooohooo!!!
Alhamdulillah...
Tak sangka... kerja sebulan dah naik pangkat.
Ahakz~
Dah lah... I nak offline ni.
Take care okay!^^
~XOXO~

p/s: Ular sedang bertukar kulit...

Thursday, 14 July 2011

Kau MAMFOOO???

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Adehh... I nak update semalam tapi malas nak online sebab dah malam. Last2 tertidur. Dah tidur awal tu haruslah bangun pun awal kan. Pukul 4 pagi dah sedo. You allz mamfoo? I mamfoo. HAHA~ Actually, ni bukanlah cerita yang lawak. Salah sorang ahli keluarga (jauh) I baru je meninggal dunia. Innalillah... bulan ni je dah 3-4 orang yang I kenal kembali ke rahmatullah. Serious, kalau tak insaf walau sikit pun memang peliklah. I fikir macam2 tau tak sebab antara they allz tu sama umur dengan I. Btw, sedekahkanlah al-Fatihah kepada mereka semua. Al-Fatihah!

Mukjizat Al Fatihah dan Al Ikhlas Bckgrd


I dapat berita ni masa ibu I call I tadi. Terkejutlah jugak. Keluar dekat skrin, nombor ustazah mengaji I. Rupa2nya ibu I dah kehabisan bateri henset. Tahniahlah, ibu!!! Call I pakai henset kawan dia. Tujuan sebeno ibu I sebenonya mengharapkan I hantar battery charger ke sekolah dia. Memanglah tak jauh! Tapi kalau you allz nak tau, I baru je letak mask a.k.a bedak sejuk a.k.a tepung komak kat muka I ni. Tak sampai 10 minit pun. Tak sempat nak kering lagi. Takkanlah I nak cuci je muka I. Nasib pulak tak ada orang lain yang boleh hantar charger tu dan ibu I memang terdesak sangat sebab kalau boleh dia nak jugak ke Batu Pahat untuk ziarah jenazah. Tak fikir banyak2 kali I terus ambil tuala tutup kepala pakai spek, start enjin dan terus drive. HAHAHAHA~ 

mask
Santekkkkk tak aku?? *gila*

I rasa perkara paling pelik... dahsyat... GILA yang I pernah buat sepanjang cuti sem ni. Dah lah tak kunci rumah langsung. Bajet2 macam I duduk kat US kan. Kalau ye pun I bukannya duduk kat kampung yang suka2 nak keluo pakai macam tu. Sah2 lah kat JB bando yang paling busy kat Selatan Malaysia ni.  LOL! I memang buat tabiat tadi! Ibu I ketawa je masa dia tengok I dalam kereta macam tu. Bengang jugaklah masa kat traffic light tapi ada I kisah?? Rumah I tak sampai 500 meter pun dengan sekolah ibu. Buat apa nak membazir bedak sejuk tu kannnn?? Ahaaaaaaaaaaakkkzzz! Today, I'm the most freak person in the world!!! *proud*


p/s: Tak jadi nak keluar dengan Fatmie... huhu~

Monday, 11 July 2011

ALHAMDULILLAH!!! THANK YOU, LORD!

Assalamualaikum & heyy y'allz!

I patutnya dah tidur sebab I ingatkan entry sebelum ni last tapi I tak boleh tak tulis 1 quick entry ni sebab I terlalu ... arrrghh! I don't know how describe how do I feel right now. I'm SPEECHLESS!!! GOD! I cuma kemas kini inbox gmail I tapi tak sengaja tertekan emel result UiTM yang I tak tengok2 lagi tu. I'm serious, I'm not lying when I say "tak sengaja". 

alhamdulillah


I tak sangka yang I akan LULUS semua subjek untuk semester lepas. Tak ada yang sangkut2. I almost don't believe it. Ya, ALLAH! I malu sangat dengan Tuhan sebab dengan kelemahan I yang banyak sangat ni, lagi2 dengan dosa yang I dah lakukan. I diberi rezeki macam ni. I memang mintak lulus semua subjek je. Tu pun dah memadai sebab I tak rasa yang I mampu buat hari tu. Bukan sebab I tak yakin cuma I tau apa yang I mampu buat. 

down in the car


Ya ALLAH! Rasa macam nak masuk bilik ibu dan ayah, lompat2 atas katil menjerit cakap kat they allz yang I pass semua subjek. I taklah seronok sangat2 memandangkan pointer I jatuh sikit tapi Tuhan tu Maha Kaya dan Maha Menghendaki. Ya Rahman! Dia memang hebat sebab bagi I peluang macam ni. I dah nak gugur jantung masa I tertekan emel tadi. Sekali... semua subjek lulus. OmaiGOD! It was an unbelievable moment for me. 

Thank You, Allah. Thank you to all my lecturers especially Uncle Azman and Prof. Dr. Ariffin. I tak sangka they allz akan tolong I. Walaupun bagi I ada lecturer yang kedekut bagi markah I dah tak fikir apa2 lagi dah. Terima kasih jugak kawan2 yang ada tolong I fahamkan ME especially, Eyqa! Thanx Eyqa! I believe your result must be better than mine. Congratz!!^^ Terima kasih sangat3 kat ibu dan ayah sebab Along tau ibu dan ayah tak berhenti berdoa untuk anak2 supaya berjaya dalam peperiksaan.
Now, I can rest and sleep tight. ~XOXO~

Bow Down

I feel so SEXY when I'm listening to them!

As-salam & heyy y'allz!

You allz rasa I syok sendiri kahhh?? HAHA~ Don't say like that y'allz. I just feel somehow very sexeyyyyyyy! *gedikkk* Apa2lah. Ada I kisah you allz nak kata apa? Yang penting, ni lagu2 yang sedang bermain dalam carta radio minda I sekarang. You don't have a mindmusicchart right? So, shut up! I like these songs a lot. A compilation of new songs and old one. They just entre into the chart and wows my mind. 
Click the title to know more. =D

sexy

********************************************************************


Lyrics


Jetsetter
Gogetter
Nothing better.

Call me Mr. been there done that
Top model chick to your every day hood rat
Less than all but more than a few
But I've never met one like you

Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
All the girls I've been with
Things I've seen it takes much to impress
But sure enough your glow it makes your soul stand out from all the rest, baby.

I could be in love
But I just don't know (don't know, girl)
Baby one thing is for certain
Whatever you do is working
Other girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you 

Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

You're not a regular girl
You don't give a damn about the loot
Talking about I can't do for you
But you can do for yourself
Even though that ain't so
Baby cause my dough don't know how to end
But that independent thing I'm with it
All we do is win baby

I could be in love
But I just don't know (don't know, girl)
Baby one thing is for certain
Whatever you do is working
Other girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Baby you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Diamond girl,
Only one in the world,
Just one of a kind,
She mine.

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you're one of a kind
That means that you're the only one for me
Only one for me

Baby (girl) you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
*********************************************************************


Lyrics


Oooohhh...
Hey Hey Hey Hey...
I want you (x2)

Hey, I love the night life
Yes I do it's so much fun
And before you know it
Ah here comes the sun
Sweetheart it's been real, but...
The thrill is gone

Silence is like a spirt
That picked my house to haunt
But I know it's there so I'm nonchalant
Yet deep inside I need what I want

(Chorus)
And I want you to run away with me and experience something new
Anything you've already done just won't do
I want you
And I want you to genuinely and sincerely want me too
You can believe in my baby
Don't be cruel
'Cause I want you

Would a trip to a remoted island ease your mind
Oh you look like a solitare every sunshine
I like her 'cause she's fun
And she's fearless
She's a friend of mine

And I'm not trying to say that you need some help
Or you can have anything you want with your bad self
I like her 'cause she's smart
But she's still sexy
She is somethin' else

(Chorus)
That's why I want you to run away with me and experience something new
Anything you've already done just won't do
I want you
And I want you to genuinely and sincerely want me too
You can believe in my baby, don't be cruel
'Cause I want you

Oooh...
Oh one world to find a lady
That happens to be three times the lady
God is good
But he took his time when he designed you baby
That's why I want you

And
Oh I'll even quit my job
Lovin' you, I'll make it my job
Thank you Lord, thank you lord
This is it
My god!
That's why I want you
(Fades Out To Chorus)
********************************************************************



AAAAAAAAAAAAAAAAAAAW!!!

OH!

Say it now!

I'm back!

Get up offa that thing,
and dance 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and dance 'till you, sing it now!
Get up offa that thing,
and dance 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and try to release that pressure!
Get up offa that thing,
and shake 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and shake it, say it now!
Get up offa that thing,
and shake 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and try to release that pressure!
Get up off!
Ha!
Good God!
So good!

Ha!
Everybody ready?!

Follow me!

Get up offa that thing,
and shake 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and shake it, sing it now!
Get up offa that thing,
and shake 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and try to release that pressure!
Get up offa that thing, (Ha!)
and twist 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and shake 'till you, sing it now!
Get up offa that thing,
and shake 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and try to release that pressure!

Huh!
Get funky!

So good, Uh!
I'm first to stop, ha!
I've told them now, ha!
[I'm not sure about those last two lines]
Uh!
Ha!
Ohio player! (like the band, or maybe 'Go higher player!')
Can you hit it one time, from the top?!
Get up offa that thing,
and dance to try, you better! [?]
Get up offa that thing,
and... Help me!
Get up offa that thing,
and dance 'till you feel better!
Get up offa that thing,
and try to release that pressure!

Huh!

I need it!

That's the wise old brother at the side start good! [that's what is sounds like]
C'mon Clive do it!

Do it!

Uh!
Ha!
Good God!
God Good! [that's not a typo]
Huh!
Feels good!
Feels good!
Do it to me!
Huh!
Good God!
I want you all in the jam! [i think]
Gonna get you all in the jam!
Play that bad funk! [?]
Show 'em how funky you are!
Play it JB's!
Play it now!
Hey!
Get up offa that thing,
and dance 'till you feel better!
Get up offa that thing,
and dance 'till you, help me out!
Get up offa that thing,
and dance 'till you feel better!
Get up offa that thing,
and try to release that pressure!
Get up offa that thing,
and shake 'till you feel better!
Get up offa that thing,
and try to release, say it now!
Get up offa that thing,
and shake 'till you feel better,
Get up offa that thing,
and try to release that pressure!
Get up and... call it!
I feel good!
[Fade out]

*********************************************************************

Sexy

p/s: Lambat dah nak tidur... *sigh*



Sunday, 10 July 2011

My 1st Day

As-salam & heyy y'allz!

Beberapa kali I buat cobaan... bukan cobaan untuk membunuh dirilah! You allz ni gileww ke apa?? Sampai hati nak I bunuh diri tau. Huhuhu~ *gedik nak tacing2* Okey, I tak ada masa yang banyak memandangkan ni waktu tidur sepatutnya. Semalam (Sabtu) kan hari pertama I masuk kelas tuisyen. Sepatutnya I yang dah lewat. Sekali anak didik I lak yang lewat. Huh!

You know what? I feel sooooooo happy because at last I got something to do and I have a reason to walk out from home. Patutnya I ada 4-5 orang pelajar Tingkatan 3 tapi, sorang je yang datang. Tapi dalam masa yang sama ada jugak beberapa orang budak kecil a.k.a pelajar sekolah rendah yang I kena 'entertain'. Memang perlu banyak kesabaran sebab budak2 sekarang dah pandai. Pandai apa?? Pandai loyar buruk! Malas pun boleh tahan. Rasa macam nak cubit tapi tak sampai hati. LOL~


So cute!
Apa motifff I letak niiii? Hua3~

They allz ni jenis bijak. I'm serious but they are wick in certain subjects. For example, there's a boy (sumpah cute macam anak Korea sebab ayah dia Cina mualaf) who's really great in calculation but very wick in reading and writing. So, that's it! Tak memasal I paksa dia habiskan baca 7 buah buku. So slow! Apa2 hal pun berbaloi sebab dia makin laju membaca. Tapi majoriti pelajar PMR 'kureng' sikit bab2 mengira dan sains. I dulu macam tu jugak. Tak pelah, I akan pastikan murid2 I punya prestasi ujian akan datang meningkat. *Poyo! Sumpah aku rasa lawak sebut murid2 tu!

p/s: Balik rumah je stress semula. Family issue rises again! @___@

Thursday, 7 July 2011

Hatiku Giraaaaannnggg

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Hawau u? Apa?? Tak faham?! Aiiyyooo! I tanya how are you lah?! I alhamdulillah sihat je hari ni. Tapi still terlebih tidur tak ingat dunia. *Astaghfirullahal'azim!* Tak senonoh betullah perangai cuti2 macam ni. Tu yang I tak suka cuti. Asyik rasa nak tidur je. Apa2pun I suka hari ni sebab I memang sure dah dapat kerja kat Smart Kid Readers. Okay, you allz jangan confuse. Smart Kid Readers tu adalah sebuah tadika. Tadika mestilah untuk kanak2 kan, takkanlah untuk orang tua pulakkk! *sorry, tak habis2 emo

MENTALLY UNSTABLE


Well, I sebenonya jadi personal tutor kat situ untuk pelajar tingkatan 3 yang akan menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan pelajar2 sekolah rendah. Premis tu ditumpangkan untuk beberapa orang student yang memerlukan khidmat tutor peribadi. Anak murid I tak sampai 10 orang pun. Tu yang I suka! HAHA~ Tapi... they allz ni ada 'style' tertentu untuk didekati dan 'dilayan'. Biasalah, budak2. So, I'm just fine with it. Gaji pun just nice. I suka mengajo. Kerja ni pada I tak susah. Tak sampai 1 km lagi pun tempat ni. Kalau you allz ada adik2 nak tuisyen tak kisahlah darjah berapa ke tingkatan berapa ke (except form 4 & 5) bawaklah ye. Murah je. *marketing sangat!* Sabtu ni I akan mula. Nampak macam dah lambatkan? Tapi Puan Nana (boss I lah kiranya) kata I datang 'tepat pada masanya'. Gitewww! Macam super hero lah kononnya. Alhamdulillah... dapat jugak I kerja cuti2 daripada tak buat apa2. Yang konsultan tu macamana pulak? Yang itu I cerita kemudian sebab tu kerja yang agak serious memandangkan I kena ambil test bagai untuk jadi konsultan tu. Pendek cerita kalau jadi, I akan ce citer lepas birthday I that is... jeng jeng jeng! Tak payahlah bagi tau bila. Maluuuu! *gedik!* Kenapa? Sebab I kena sah 21 tahun baru boleh jadi. Gaji dia I tau memang SUPERB! Hahaha~ *gelak keji



Maybe lepas ni susah sikitlah I nak keluo dengan kawan2 hang out bagai sebab I free Ahad sahaja. Paling2 pun kalau kelas cancel. Contohnya they allz akan call bila ada koko (kokurikulum). Which is on Wednesday. Tapi I taklah kerja ikut waktu office. Still flexible lah for me to divide my time with my personal life. Gitewww! Dah macam ada famili pulakk! *perasanlah

p/s: Petang tadi tidur mimpi benda2 yang pelik2, tak senonoh dan menakutkan. Nyesal tidur petang tadi.


Wednesday, 6 July 2011

2 Sekaligus!

As-salam & heyy y'allz!

Ok, dah lama tak dapat cakap macam ni dalam sebab dah lama tak menaip. This is a quick post. Quick tak quick jugak dah 3 jam online baru nak post. *Sengalkan aku ni?!

Hari ni (semalam) adalah hari yang paling menggembirakan I sejak beberapa minggu ni sebab I stress sangat dengan hal peribadi (famili). Allah tu Maha Adil lagi Maha Pemurah. Siapa sangka, lepas Dia bagi kita kesusahan, datang pulak kesenangan. Okay, banyak2 celoteh pun you allz boring kannn... straight forward lah senang! I dapat 2 job offer hari ni. Yup! Dua sekaligus. Pendek cerita satu tu jadi Tutor kat Smart Kid Readers dan satu lagi jadi Trust Fund Consultant kat Public Bank. You know what?? I accept both of the jobs offer right away. Thanx lah Cik Zuliha dan Puan Nana. I memang happyyyyyyyyyy sangat3 hari ni. Tak payahlah cerita pasal gaji okay. Kerja untuk 2 bulan++ je pun. InsyaAllah, esok (Rabu) akan bermulalah kehidupan sebagai student yang berkerja semasa cuti. *Buat kali kedua

Dah tu... hari ni keluar dengan ibu. Mula2 settle kan hal duit. Alhamdulillah... akaun 'bank' I dah bertuko kepada akaun dewasa. Boleh 'control' duit sendiri. Ngeh3~ Tak bermakna I boleh suka suki nak keluokan semua. Duh! Duit tu untuk 'masa depan' you allz. Tak mau, tak mau! Hehehe~ Lagi dan lagi, masa beli contact lens, I tak payah tempah sebab 'power' yang I nak tu dah ada. Thank GOD! Dah pulak tu, nyonya tu generous sangat bagi I free gift bag yang amat comel bersama2 contect lens solution. Bukan jenama calang2 okay, Bausch & Lomb (B+L) you allz! You allz tak pakai lens so maybe tak tau. *kekwat gileww!* Lens casing pun stylo. Okay y'allz! I need to sleep now. It's late already. Tomorrow I have to go to the tuition centre at 9.00am. Wish me the best of luck, okay! ~XOXO~




p/s: Thanx to my mommy too! ^___^

Monday, 4 July 2011

Belajarlah Menulis di Atas Pasir

Assamualaikum & heyy y'allz!

This is my first time copying from someone. My best friend, Fatmie, tagged me in this note. Nota ni memang ada kena mengena dengan kehidupan harian kita semua. I rasa tak salah kalau kita kongsi. Hehehe~



Bismillahirrahmanirrahim..

Dua orang sahabat karib sedang berjalan melintasi sebuah gurun pasir. A dan B. Di tengah-tengah perjalanan, tiba-tiba sahaja tercetus pertengkaran di antara mereka berdua. A telah menghadiahkan B satu tamparan yang hinggap di pipinya.


B berasa sangat sakit hati tetapi tidak bertindak balas.
Tanpa berkata apa-apa, B menulis di atas pasir :
Hari ini, sahabat baik ku telah menampar mukaku.

Kemudian mereka meneruskan perjalann sehinggalah mereka menemui sebuah kawasan subur di padang pasir. Mereka mengambil kata sepakat untk mandi di oasis tersebut sebelum meneruskan perjlanan yang masih jauh.


Dalam asyik membersihkan diri masing-masing, B nyaris
tenggelam dan lemas tetapi berjaya diselamatkan oleh sahabatnya, A.
Ketika B mulai sedar dari lemas dan hilang rasa takut, dia menulis di atas sebuah batu :
Hari ini,sahabat baikku telah menyelamatkan nyawaku.


A bertanya: “kenapa setelah aku melukai hatimu,kau menulis di atas pasir. Dan sekarang,kenapa pula kau menulis di atas batu?

Sambil tersenyum, B berkata : : “ketika seorang sahabat melukai kita,,kita harus menulisnya
di atas pasir agar angin dan ombak kemaafan datang menghembus dan menghapuskn tulisan itu. Dan apabila sesuatu yang luar biasa terjadi,kita harus memahatnya di atas batu hati kita,agar tidak hilang ditiup sang bayu.”


Moral cerita, dalam khidupan seharian kita, sering terjadinya perbezaan pendapat dan konflik disebabkan oleh pandangan kita yan juge berbeza-beza. Oleh kerna itu,cubalah utk saling memaafkan dan melupakan perselisihan lalu. Belajarlah menulis di atas pasir.


Seperti jua kata para hukamak “lupakanlah kesilapan yang dilakukan oleh orang lain kpd kita,tetapi ingatlah kebaikan org pd kita,,lupakanlah kebaikan yang kita lakukan kpd orang lain,tetapi ingatlah kesilapan dn keburukan yg kita lakukan kpd orang lain”….
kerna hidup ini terlalu singkat utk kita tidak melakukan kebaikan dan memaafkan kesilapan insan lain..kerana segala makhluk akan kembali kepadaNya.


<span class=" fbUnderline">Kata-kata hikmah persahabatan</span> :

Apabila engkau ingin mengambil seseorang menjadi teman,maka buatlah dia dia supaya marah kemudian suruh orang bertanya kepadanya tentang dirimu dan rahsiamu atau aibmu. Sekiranya ia mengatakan yang baik dan menyembunyikan rahsiamu,maka ambillah dia menjadai sahabat.


Brang siapa mengkehendaki daripada sahabatnya apa yang tidak dikehendakinya,maka seseungguhnya ia telah berbuat zalim kepadanya.

Barang siapa mengkehendaki daripada sahabatnya seperti apa yang dikehendakinya,seseungguhnya ia telah mendatangkan kepayahan kepadanya.

Barang siapa tidak mengkehendaki apa-apa daripada sahabatnya,seseungguhnya ia berbuat keutamaan kepadanya.


Apabila datang kesusahan dan kepayahan,di situlah nyata kawan dan lawan.


Bersahabatlah dengan hatimu terlebih dahulu daripada bersahabat dengan orang lain...


Bila orang merasa dirinya besar,dia lupa akan salahnya,hanya sahabat yang setia sanggup membuka matanya...


Apabila temanmu berubah dan bertukar keadaannya,jangan engkau tionggalkan dia,kerana sekali ia membengkok dan sekali ia melurus...


Sahabat sejati adalah orang-orang yang dapat berkata-kata benar denganmu, dan bukan orang-orang yang dapat membenarkan kata-katanmu..


Sahabat yang paling baik seorang yang sanggup bertarung dengan nyawa untuk menutup aibmu....





Seminggu yang BUSY (ke??) vs. Sleepover+Baking

As-salam & heyy y'allz!

I ni nama je duduk rumah cuti tak kerja tapi... malas nak update blog! Tambah2 lagilah rumah ni tak ada wifi. Itu yang benci tentang rumah ni. 

I start busy masa Sabtu lepas lagi. Keluar dengan kawan2 karok semua. Fuhh! Dah lama kot tak karok. Kali ni kat SuaraOK pulak. Suara tak okay pun boleh jadi okay you allz! *Percayalah cakap si sengal ni!* Terkial2 sikit nak handle remote control tu mula2. Asyik nak tertekan 'eject' je. Hahaha~ 

Btw, hari Rabu keluar lagi sekali. Hari tu we allz keluar dari pagi sampai malam. I dengan Fatmie jelah. We allz buat apa? Well, well, well... we've planned for that agenda a week before. Hampir2 kena cancel tapi I teruskan jugak sebab tak tau bila lagi nak buat benda tu semua. Pagi2 dah keluar, ambil Fatmie (BFF yang baru balik dari ober the sea). Holiday summer katanya. Dia nak belanja tengok Transformers: Dark of The Moon. 3D you allz!! Jangan main2. Siapalah yang sudi nak belanja empunya diri yang tak comel lagi berjerawat ini. Thanx a lot to Fatmie for paying the tix. Amat mahal okay tengok movie 3D kat JB ni. I boleh makan McD Breakfast 2 hari berturut-turut dengan harga tu. Alhamdulillah... habis2 je dah Asar. So, lepas sempurnakan solat we allz check out dari Jusco Tebrau City dan terus melintas ke Tesco. Lintas2 pun naik kereta jugak! Beli apa?? Barang2 nak buat kuihlah! Yup! We allz plan nak baking bagai sebab rumah I lengkap facility memasak ni. Ngeeee~ Fatmie punya duit. I bawak je. Balik rumah dah nak Maghrib. Dandan terus mandi sebab nak pergi gunting rambut pulak. Rimas you allz rambut panjang2. Fatmie?? Haruslah dia ikut sekali sebab we were having a sleepover party. Berdua je. Chit chat chit chat, perasan macam Gossip Girl lah malam tu. LOL! 

Sabtu lepas ni pulak I kena ikut parents I pergi Simpang Renggam. Sepatutnya I pergi Melaka sebab nak tengok rumah sewa I, tapi parents I tak bagi. *rasanyalah!* Ada majlis kenduri tahlil dan doa selamat kat sana. Susah nak cerita panjang2 lebo pasal konflik yang melanda. Biarlah I je simpan keserabutan yang berlaku antara kami sekeluarga. Tapi hati ni rasa beraaaaaaaaaaaat sangat menyimpan ni. Aduhhh! However, we are great actors after all. So, people just can't see our true colors and what is/was happening. Everybody seemed smiling and say "Cheese!" wherever and whenever there's a camera. This is the most tiring part in my life and especially this week, acting! So, I decided to choose our 'Sleepover+Baking' as a highlight 'event' and the memory that I will always remember for the rest of my life. 

Jadi, kat bawah ni I ada 'attach' kan gambo2 hangout dan baking yang kitorang dalam dua hari yang paling menyeronokkan minggu lepas. *Gelilah! attach2 konon*




Yup! Ni je lunch I. Duit dah 'kering' you allz... kerja malas! Hehe~
  

Ni Fatmie je yang makan. I cuma jamah sikit. Tak mampu nak beli you allz, I bawakkan je. Huhu~


We allz start masak dah lambat jugak. Ni adunan untuk Oreo Chip Chocolate Cookies.



 We allz suka part gentel2 ni! Senang je! ^___^




The most important ingredients! Tak ada benda ni tak adalah namanya Oreo kan? Lol!


 Lebih... Fatmie habiskan! =P



Tiga loyang. Kira banyak tu! 



Menu kedua... Apple Crumbles. Epal lah yang paling penting. Takkan oren pulak?! 


I makan kulit epal... sayang pulak tengok kena buang semua tu.



Dah siap bako 1 tray. Nyummy!!



Mula2 macam nak baham semua... tiba2 jadi senyap sebab terlalu menikmati biskut tu. Haha~



Sedap tak?? Memang sedap!!! HAHA *gelak keji 


Apple tu kena rebus dulu.




Sambil2 Fatmie buat Apple Crumbles tu, I goreng nugget ayam. You allz mamfooo buat macam2 dalam 2 masa? Non mampu! Ahakz~






Apple Crumbles dah siap!!! Makan panas2 dengan ais krim vanilla jenama Walls sedap. Ouuchh! HAHA~

p/s: Tak habis2 lagi biskut tu kat rumah... beso sangat! =D