Wednesday, 6 July 2011

2 Sekaligus!

As-salam & heyy y'allz!

Ok, dah lama tak dapat cakap macam ni dalam sebab dah lama tak menaip. This is a quick post. Quick tak quick jugak dah 3 jam online baru nak post. *Sengalkan aku ni?!

Hari ni (semalam) adalah hari yang paling menggembirakan I sejak beberapa minggu ni sebab I stress sangat dengan hal peribadi (famili). Allah tu Maha Adil lagi Maha Pemurah. Siapa sangka, lepas Dia bagi kita kesusahan, datang pulak kesenangan. Okay, banyak2 celoteh pun you allz boring kannn... straight forward lah senang! I dapat 2 job offer hari ni. Yup! Dua sekaligus. Pendek cerita satu tu jadi Tutor kat Smart Kid Readers dan satu lagi jadi Trust Fund Consultant kat Public Bank. You know what?? I accept both of the jobs offer right away. Thanx lah Cik Zuliha dan Puan Nana. I memang happyyyyyyyyyy sangat3 hari ni. Tak payahlah cerita pasal gaji okay. Kerja untuk 2 bulan++ je pun. InsyaAllah, esok (Rabu) akan bermulalah kehidupan sebagai student yang berkerja semasa cuti. *Buat kali kedua

Dah tu... hari ni keluar dengan ibu. Mula2 settle kan hal duit. Alhamdulillah... akaun 'bank' I dah bertuko kepada akaun dewasa. Boleh 'control' duit sendiri. Ngeh3~ Tak bermakna I boleh suka suki nak keluokan semua. Duh! Duit tu untuk 'masa depan' you allz. Tak mau, tak mau! Hehehe~ Lagi dan lagi, masa beli contact lens, I tak payah tempah sebab 'power' yang I nak tu dah ada. Thank GOD! Dah pulak tu, nyonya tu generous sangat bagi I free gift bag yang amat comel bersama2 contect lens solution. Bukan jenama calang2 okay, Bausch & Lomb (B+L) you allz! You allz tak pakai lens so maybe tak tau. *kekwat gileww!* Lens casing pun stylo. Okay y'allz! I need to sleep now. It's late already. Tomorrow I have to go to the tuition centre at 9.00am. Wish me the best of luck, okay! ~XOXO~




p/s: Thanx to my mommy too! ^___^

No comments: