Thursday, 14 July 2011

Kau MAMFOOO???

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Adehh... I nak update semalam tapi malas nak online sebab dah malam. Last2 tertidur. Dah tidur awal tu haruslah bangun pun awal kan. Pukul 4 pagi dah sedo. You allz mamfoo? I mamfoo. HAHA~ Actually, ni bukanlah cerita yang lawak. Salah sorang ahli keluarga (jauh) I baru je meninggal dunia. Innalillah... bulan ni je dah 3-4 orang yang I kenal kembali ke rahmatullah. Serious, kalau tak insaf walau sikit pun memang peliklah. I fikir macam2 tau tak sebab antara they allz tu sama umur dengan I. Btw, sedekahkanlah al-Fatihah kepada mereka semua. Al-Fatihah!

Mukjizat Al Fatihah dan Al Ikhlas Bckgrd


I dapat berita ni masa ibu I call I tadi. Terkejutlah jugak. Keluar dekat skrin, nombor ustazah mengaji I. Rupa2nya ibu I dah kehabisan bateri henset. Tahniahlah, ibu!!! Call I pakai henset kawan dia. Tujuan sebeno ibu I sebenonya mengharapkan I hantar battery charger ke sekolah dia. Memanglah tak jauh! Tapi kalau you allz nak tau, I baru je letak mask a.k.a bedak sejuk a.k.a tepung komak kat muka I ni. Tak sampai 10 minit pun. Tak sempat nak kering lagi. Takkanlah I nak cuci je muka I. Nasib pulak tak ada orang lain yang boleh hantar charger tu dan ibu I memang terdesak sangat sebab kalau boleh dia nak jugak ke Batu Pahat untuk ziarah jenazah. Tak fikir banyak2 kali I terus ambil tuala tutup kepala pakai spek, start enjin dan terus drive. HAHAHAHA~ 

mask
Santekkkkk tak aku?? *gila*

I rasa perkara paling pelik... dahsyat... GILA yang I pernah buat sepanjang cuti sem ni. Dah lah tak kunci rumah langsung. Bajet2 macam I duduk kat US kan. Kalau ye pun I bukannya duduk kat kampung yang suka2 nak keluo pakai macam tu. Sah2 lah kat JB bando yang paling busy kat Selatan Malaysia ni.  LOL! I memang buat tabiat tadi! Ibu I ketawa je masa dia tengok I dalam kereta macam tu. Bengang jugaklah masa kat traffic light tapi ada I kisah?? Rumah I tak sampai 500 meter pun dengan sekolah ibu. Buat apa nak membazir bedak sejuk tu kannnn?? Ahaaaaaaaaaaakkkzzz! Today, I'm the most freak person in the world!!! *proud*


p/s: Tak jadi nak keluar dengan Fatmie... huhu~

4 comments:

yana d'zone said...

hahaha serious i rasa klakar bila imagine your style dengan beduk sejuk segala in rushing hantar charger tu =)kihkihkih

Mikah Lurima said...

wakaka~

b'liv me. bila i kenangkan smula smalam, i rasa dah macam mak lampir dah rupa i tau x?! ibu punya psal n sayang bedak sejuk punya hal sanggop ku redah segala traffic lite. hahaha~

p/s: x yahlah tiru si gila ni. haha

ezwan mazlan said...

tak larat dah nak gelak nih..serius aku tak mamfooo nak wat..hahaha

Mikah Lurima said...

LOL!