Sunday, 10 July 2011

My 1st Day

As-salam & heyy y'allz!

Beberapa kali I buat cobaan... bukan cobaan untuk membunuh dirilah! You allz ni gileww ke apa?? Sampai hati nak I bunuh diri tau. Huhuhu~ *gedik nak tacing2* Okey, I tak ada masa yang banyak memandangkan ni waktu tidur sepatutnya. Semalam (Sabtu) kan hari pertama I masuk kelas tuisyen. Sepatutnya I yang dah lewat. Sekali anak didik I lak yang lewat. Huh!

You know what? I feel sooooooo happy because at last I got something to do and I have a reason to walk out from home. Patutnya I ada 4-5 orang pelajar Tingkatan 3 tapi, sorang je yang datang. Tapi dalam masa yang sama ada jugak beberapa orang budak kecil a.k.a pelajar sekolah rendah yang I kena 'entertain'. Memang perlu banyak kesabaran sebab budak2 sekarang dah pandai. Pandai apa?? Pandai loyar buruk! Malas pun boleh tahan. Rasa macam nak cubit tapi tak sampai hati. LOL~


So cute!
Apa motifff I letak niiii? Hua3~

They allz ni jenis bijak. I'm serious but they are wick in certain subjects. For example, there's a boy (sumpah cute macam anak Korea sebab ayah dia Cina mualaf) who's really great in calculation but very wick in reading and writing. So, that's it! Tak memasal I paksa dia habiskan baca 7 buah buku. So slow! Apa2 hal pun berbaloi sebab dia makin laju membaca. Tapi majoriti pelajar PMR 'kureng' sikit bab2 mengira dan sains. I dulu macam tu jugak. Tak pelah, I akan pastikan murid2 I punya prestasi ujian akan datang meningkat. *Poyo! Sumpah aku rasa lawak sebut murid2 tu!

p/s: Balik rumah je stress semula. Family issue rises again! @___@

2 comments:

ezwan mazlan said...

best la jadi tutor..nak2 plak pelajar dia tak rmai mcam kau tuh..best..good luck mirul..budak2 memang bnyak kerenah..kita pun pnah jadi mcam diorang..hehe

Mikah Lurima said...

itulahh... x sangka aq dapat jugak keje mcm ni. sbb aq mmg x minat keje lain. thanx 4 ur wish!^^