Monday, 4 July 2011

Seminggu yang BUSY (ke??) vs. Sleepover+Baking

As-salam & heyy y'allz!

I ni nama je duduk rumah cuti tak kerja tapi... malas nak update blog! Tambah2 lagilah rumah ni tak ada wifi. Itu yang benci tentang rumah ni. 

I start busy masa Sabtu lepas lagi. Keluar dengan kawan2 karok semua. Fuhh! Dah lama kot tak karok. Kali ni kat SuaraOK pulak. Suara tak okay pun boleh jadi okay you allz! *Percayalah cakap si sengal ni!* Terkial2 sikit nak handle remote control tu mula2. Asyik nak tertekan 'eject' je. Hahaha~ 

Btw, hari Rabu keluar lagi sekali. Hari tu we allz keluar dari pagi sampai malam. I dengan Fatmie jelah. We allz buat apa? Well, well, well... we've planned for that agenda a week before. Hampir2 kena cancel tapi I teruskan jugak sebab tak tau bila lagi nak buat benda tu semua. Pagi2 dah keluar, ambil Fatmie (BFF yang baru balik dari ober the sea). Holiday summer katanya. Dia nak belanja tengok Transformers: Dark of The Moon. 3D you allz!! Jangan main2. Siapalah yang sudi nak belanja empunya diri yang tak comel lagi berjerawat ini. Thanx a lot to Fatmie for paying the tix. Amat mahal okay tengok movie 3D kat JB ni. I boleh makan McD Breakfast 2 hari berturut-turut dengan harga tu. Alhamdulillah... habis2 je dah Asar. So, lepas sempurnakan solat we allz check out dari Jusco Tebrau City dan terus melintas ke Tesco. Lintas2 pun naik kereta jugak! Beli apa?? Barang2 nak buat kuihlah! Yup! We allz plan nak baking bagai sebab rumah I lengkap facility memasak ni. Ngeeee~ Fatmie punya duit. I bawak je. Balik rumah dah nak Maghrib. Dandan terus mandi sebab nak pergi gunting rambut pulak. Rimas you allz rambut panjang2. Fatmie?? Haruslah dia ikut sekali sebab we were having a sleepover party. Berdua je. Chit chat chit chat, perasan macam Gossip Girl lah malam tu. LOL! 

Sabtu lepas ni pulak I kena ikut parents I pergi Simpang Renggam. Sepatutnya I pergi Melaka sebab nak tengok rumah sewa I, tapi parents I tak bagi. *rasanyalah!* Ada majlis kenduri tahlil dan doa selamat kat sana. Susah nak cerita panjang2 lebo pasal konflik yang melanda. Biarlah I je simpan keserabutan yang berlaku antara kami sekeluarga. Tapi hati ni rasa beraaaaaaaaaaaat sangat menyimpan ni. Aduhhh! However, we are great actors after all. So, people just can't see our true colors and what is/was happening. Everybody seemed smiling and say "Cheese!" wherever and whenever there's a camera. This is the most tiring part in my life and especially this week, acting! So, I decided to choose our 'Sleepover+Baking' as a highlight 'event' and the memory that I will always remember for the rest of my life. 

Jadi, kat bawah ni I ada 'attach' kan gambo2 hangout dan baking yang kitorang dalam dua hari yang paling menyeronokkan minggu lepas. *Gelilah! attach2 konon*




Yup! Ni je lunch I. Duit dah 'kering' you allz... kerja malas! Hehe~
  

Ni Fatmie je yang makan. I cuma jamah sikit. Tak mampu nak beli you allz, I bawakkan je. Huhu~


We allz start masak dah lambat jugak. Ni adunan untuk Oreo Chip Chocolate Cookies.



 We allz suka part gentel2 ni! Senang je! ^___^




The most important ingredients! Tak ada benda ni tak adalah namanya Oreo kan? Lol!


 Lebih... Fatmie habiskan! =P



Tiga loyang. Kira banyak tu! 



Menu kedua... Apple Crumbles. Epal lah yang paling penting. Takkan oren pulak?! 


I makan kulit epal... sayang pulak tengok kena buang semua tu.



Dah siap bako 1 tray. Nyummy!!



Mula2 macam nak baham semua... tiba2 jadi senyap sebab terlalu menikmati biskut tu. Haha~



Sedap tak?? Memang sedap!!! HAHA *gelak keji 


Apple tu kena rebus dulu.




Sambil2 Fatmie buat Apple Crumbles tu, I goreng nugget ayam. You allz mamfooo buat macam2 dalam 2 masa? Non mampu! Ahakz~






Apple Crumbles dah siap!!! Makan panas2 dengan ais krim vanilla jenama Walls sedap. Ouuchh! HAHA~

p/s: Tak habis2 lagi biskut tu kat rumah... beso sangat! =D

No comments: