Thursday, 7 July 2011

Hatiku Giraaaaannnggg

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Hawau u? Apa?? Tak faham?! Aiiyyooo! I tanya how are you lah?! I alhamdulillah sihat je hari ni. Tapi still terlebih tidur tak ingat dunia. *Astaghfirullahal'azim!* Tak senonoh betullah perangai cuti2 macam ni. Tu yang I tak suka cuti. Asyik rasa nak tidur je. Apa2pun I suka hari ni sebab I memang sure dah dapat kerja kat Smart Kid Readers. Okay, you allz jangan confuse. Smart Kid Readers tu adalah sebuah tadika. Tadika mestilah untuk kanak2 kan, takkanlah untuk orang tua pulakkk! *sorry, tak habis2 emo

MENTALLY UNSTABLE


Well, I sebenonya jadi personal tutor kat situ untuk pelajar tingkatan 3 yang akan menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan pelajar2 sekolah rendah. Premis tu ditumpangkan untuk beberapa orang student yang memerlukan khidmat tutor peribadi. Anak murid I tak sampai 10 orang pun. Tu yang I suka! HAHA~ Tapi... they allz ni ada 'style' tertentu untuk didekati dan 'dilayan'. Biasalah, budak2. So, I'm just fine with it. Gaji pun just nice. I suka mengajo. Kerja ni pada I tak susah. Tak sampai 1 km lagi pun tempat ni. Kalau you allz ada adik2 nak tuisyen tak kisahlah darjah berapa ke tingkatan berapa ke (except form 4 & 5) bawaklah ye. Murah je. *marketing sangat!* Sabtu ni I akan mula. Nampak macam dah lambatkan? Tapi Puan Nana (boss I lah kiranya) kata I datang 'tepat pada masanya'. Gitewww! Macam super hero lah kononnya. Alhamdulillah... dapat jugak I kerja cuti2 daripada tak buat apa2. Yang konsultan tu macamana pulak? Yang itu I cerita kemudian sebab tu kerja yang agak serious memandangkan I kena ambil test bagai untuk jadi konsultan tu. Pendek cerita kalau jadi, I akan ce citer lepas birthday I that is... jeng jeng jeng! Tak payahlah bagi tau bila. Maluuuu! *gedik!* Kenapa? Sebab I kena sah 21 tahun baru boleh jadi. Gaji dia I tau memang SUPERB! Hahaha~ *gelak keji



Maybe lepas ni susah sikitlah I nak keluo dengan kawan2 hang out bagai sebab I free Ahad sahaja. Paling2 pun kalau kelas cancel. Contohnya they allz akan call bila ada koko (kokurikulum). Which is on Wednesday. Tapi I taklah kerja ikut waktu office. Still flexible lah for me to divide my time with my personal life. Gitewww! Dah macam ada famili pulakk! *perasanlah

p/s: Petang tadi tidur mimpi benda2 yang pelik2, tak senonoh dan menakutkan. Nyesal tidur petang tadi.


2 comments:

A FLYING UNICORN said...

terlupa sangat nak cakap,
CONGRATESSS ANYWAYYYYYYY
you did a good job, Sir Amirul :D

omg you become a tutor or teacher oh whatever but then i realize you can put your name in the list Hottest Teacher ever sama2 dgn Mr Ezra Fitz dalam Pretty Little Liars tu hewwheww

Mikah Lurima said...

ouh my GOD! Jgnlah ckap mcm tu... *blushing*
shy2 cat i tau. Ezra is too hot lah! hua3~

btw, thank u. Like THANX A LOT for saying congratz. hehe~