Monday, 1 August 2011

Ku Mengharapkan Ramadhan...

Assalamualaikum...

Sorry lah I tak fancy2 sangat greet you allz. Entah kenapa malam 1 Ramadhan kali ni I rasa seronok sangat dengan ahli keluarga lengkap berempat di rumah tapi dalam masa yang sama I rasa sedikit sebak. Mungkin bila dapat muhasabah diri yang selama ni banyak sangat sia2 kan masa yang ada. Kurang fokus masa beribadah dan banyak dosa. Dosa dengan Dia, dosa dengan ibu ayah, dosa dengan semualah! *huhu

Ya, Allah... aku bersyukur sangat aku dapat jumpa semula bulan Ramadhan kali ni. 
Aku harap sangat... aku harap sangat Ramadhan kali ni akan membawa perubahan yang baik untuk aku, famili aku, sahabat2 baik aku dan semua Muslim yang aku kenali. 
Terimalah segala amalan kami sepanjang kami hidup sebagai hambaMu ya Allah... 
khususnya segala ibadah yang kami lakukan pada bulan ini. 
Sesungguhnya, Engkaulah yang Maha Memahami lagi Maha Mengetahui. 
~amin~

Dengan segala kerendahan hati ni... I mohon maaf dan ampun atas segala salah silap I selama I menulis blog dan berkawan dengan you allz semua yang mengenali diri ini. *tiba tacing* I rasa seronok lagi sebab mula2 I plan nak buat solat Terawih afdhal 8 rakaat je tapi entah macamana semangat nak buat sampai habis tu datang. Maybe the spirit of Ramadhan just absorbed through my vein. Haha~ Seriously! I'm not joking. Dah pulak tu, masa Witir dah nak habis ayah cuit2 I bagi tau Dato' Muhd Noh bin Gadot. Kenal ke tak? Beliau (skema seyh!) tu kan bekas/mantan Mufti Johor. Sekarang ni dah jadi Penasihat Sultan kalau I tak silap. Dapatlah bersalam dengan dia. Ngeehee~ Peliklah jugak sebab I solat dekat masjid taman perumahan I je. Dah lama sangat tak dapat bersalaman dengan tokoh agama Islam sejak2 habis sekolah dulu. *miss old times

Well, I nak tidur... Selamat Bersahur! And most importantly, Happy Fasting d' Ramadhan al-Mubarak!!! =D

RAmadan

2 comments:

Cha'a said...

i pun.. nk mntk maaf ngn u if de slh.. ohh well, buckle up. ramadhan is to celebrate (in a good way).. no sedih2. :) n lucky skng de mse utk fmly might as well berbakti while we can huh? no one's perfect.. just saying.. :)

Mikah Lurima said...

yeahh! u r rite. nobody's perfect. segalanya dah dimaafkan pun. yes, i sedih sekejap je. tanda insaf tu namanya. hehe... sekarang adalah bulan utk bersemangat n berseronok! *in good a way