Friday, 12 August 2011

Pergi Bazaar Ramadhan untuk Dipuji??

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Aduhhh! Lega dah sampai rumah. Punyalah macam2 ragam orang yang I jumpa hari ni. Student PMR yang I ajo tuisyen tu dah lah dari Isnin asyik tak jadi datang. Bila hari ni dah dapat jumpa sekejap je dah nak balik. Alasan?? Ayah dia tak nak stuck kat traffic jammed. Sabo jelah aku! Gaji I belum dapat full lagi ni. Patutlah gatalllllllllllllll je tangan ni kan?! *nada geram

Dah habis 'layan' dia tadi I teruslah pergi ke Giant. Konon2nya nak beli moisturizer & face powder. *siapa kata lelaki tak pakai? Last2, dengan Gillette tu sekali I angkut. Pelik?! RM30++ semuanya. I tak kira lepas bayo terus catwalk keluo verangan2 nak jenguk2 je Bazaar Ramadhan Taman Suria kat depan Giant tu. 

Gerard Catwalk


Biasalah, matahari kan mencarak kat atas kepala. Haruslah I pakai shades bagai. Confident! Jalan catwalk masuk bazaar. Fuhh! Belum 5 petang dah jammed dengan kereta keluo masuk. Tapi, masa I lintas tu rasa2nya semua orang terkaku, berhentikan kereta untuk bagi I lintas. *mamfoooooo??

I am on fire!


Tak sampai 2 minit I masuk dalam bazaar, I dengo beberapa 'kritikan membina' daripada abang2 yang menjual kat situ. Tak payahlah I cakap apa yang dia sebut ye. Nanti you allz menyampah pulak dengan I. HAHA~ Macam2 gaya! Majoritinya semua nak tarik customer. Yelah, kalau tak memuji-muji orang takut tak laku pulak kan. Tapi, dah dipuji-puji sepanjang jalan tu teruskanlah berjalankan? Takkan nak stop then bagi close up pose pulak?! LOL! Hari tu masa kat Batu Pahat pun sama jugak. Akak tu pandai tau nak tackle I. *haha. OmaiGOD! Perasannya!

I cuma aminkan jelah. Tak kisahlah orang puji ikhlas ke tidak. They allz niat lain they allz tanggung dosa. Betul tak? Lepas call ibu, I decide nak beli Chicken Chop 5 hingget dan 2 jenis kek. Satu tu Choc Cheese dan satu lagi tu Oreo Cheese Cake. Semuanya I spent RM10 je. First time eva I spent my own money during this Ramadhan. Tak boleh tahan. I fikir lain kali I dah tak mau pergi lagi so better if I buy them now, right? Tapi masa I beli tu tak ada pulak tuan kedai tu memuji-muji. Ahakz! 



Dah lebih 5 petang mestilah jalan pun sesak. Lepas singgah kedai apek beli telur 10 biji (ibu kirim) I pun balik. Konklusinya, kalau rasa down je, pergilah bazaar Ramadhan untuk menyerap masuk segala pujian orang. Asal rasa bosan je, apa kata pergi bazaar untuk mendengar puji-pujian penjual kat bazaar. Mesti balik tu you allz bertambah 2-3kg lebih daripada hari biasa. =P

beauty is self confidence


p/s: Patutlah bayo terlebih, tag harga lain, kat cashier jadi lain! Giant is going to pay for this.
p/s/s: Selamat berbuka puasa!^^

3 comments:

ezwan mazlan said...

suka ending of the story..wat aku tersenyum lebar..btw, sorry terguna term kumkum kau tuh..kedengaran menarik..

eyqa said...

waaahhh conok bebeno p bazaar taman suria kn..dorg uh mmg la puji2 na tarik aty plggan kn..kate mrketing strategy...haha

Mikah Lurima said...

ezwan>> haha... lebar?
ouh? gunalah! haha

eyqa>> keaaaaaannn?? kembaaaaaaaannng je tau. kita yg belajo ni pun x reti nak apply. lol!