Monday, 15 August 2011

Pukullah Aku!!!

As salam & heyy y'allz!

Entry kali ini berkisarkan tentang kes pukul dan kecurian a.k.a serang samun Asyraf Haziq. *skemanya ayat!
Haha... I tak mau cakap skema2 ni. Tak best! Kurang jujur katanya. So, apa yang I nak ce citer? I tak bercerita cuma nak memberi pendapat. Semua orang dah tau cerita ni kan? Siapa yang tak tau memang nak kena pukul dengan surat kabo ni agaknya. Ahakz! Before that, thanx a lot to BERNAMA Fatmie for telling me and my friends include my dad the whole story. Lol~



Well, frankly speaking... I didn't watch the video at all. Semuanya dah Fatmie ceritakan. So, what's left to be told? Haha~ Saudara Asyraf tu dah dapat 12,000£ plus2 kalau I tak silap. (Sila KLIK!) Lebih daripada layak. Sebab tak ada kemalangan jiwa pun kan. Ye! I memang jealous sebab I ni terkemut2 poket nak keluo duit untuk shopping raya tapi orang lain pulak dapat duit. Tapi, I taklah jealous tahap tak munasabah sampaikan nak cakap "Pukullah aku sekali!!!". Tak rela I! HAHA~ 

Adillah agaknya sebab dia mangsa dalam situasi hari tu keaaaaaaaaaaann? I dengo kaboada orang kata famili dia bukan orang senang. Sebenonya, masa mula2 dengo cerita ni I memang rasa kasihan sangat tapi perasaan I berubah bila dia dah dapat ganti rugi yang cukup beso. For me, he got more than enough. Pada pendapat I lagi, ramai lagi rakyat Palestin yang perlu dibantu dan diberi makan (RAMAI SANGAT!) berbanding seorang pelajar anak watan kita. *opinion only!




Jadi, sekarang ni dah tak ada alasan bagi dia untuk tak beli buku, belajo bersungguh2 dan berjasa kepada orang lain yang dah banyak membantu. Alhamdulillah... dia selamat hari tu. Yelah, sayanglah jugakkan. Orang kita tu you allz. Kalau tak ada yang membantu entah apalah yang bakal terjadi kat dia. *wondering


p/s: Thanx penadigital.com for the photos.

No comments: