Thursday, 11 August 2011

Vakum Blog

Assalamualaikum & heyy y'allz!


Vacum



Ya Rabbi! Lagi 3 jam je lagi I nak kena bangun sahur tapi I tak tidur2 lagi sebab vakum blog ni berhabuk seminggu tak hapdet. LOL! Nak buat macamana?? Sambil tepuk nyamuk atas keyboard, tiba2 tangan ni jadi sangat rajin dan ringan seolah-olah menari ke awang-awangan kat laptop ni. *tipuuuuulah tu!

I rindoooooooo sangat nak menaip tapi seperti orang2 lain, *mana ada orang lain? Kau sorang jelah!* aku rasa malaaaaaaaaaaaaaaaasss sangat nak menulis blog walhal cerita berlambak2, idea mencurah2, imaginasi terpancot2... okey3! Enough! Sebelum blog I bertuko menjadi blog 18SX baik I istighfar banyak2... astaghfirullahal'azim! *sambil ulang 3 kali

Bulan Ramadhan ni... takkanlah I nak buat kerja macam tu you allz. I nak cerita panjang masa tak menginzinkan. Jadi, I cuma nak cakap yang I touch up sikit2 blog ni. Alahai... tak banyak mana pun. Cuma tuko sikit2 je warna dia jadi fancy macam blog I muda2 dulu. *pleasssssseeee!

Lepas tu I nak cakap yang I dah tuko/tambah sikit2 link kat bawah tu. Fatmie! Aku dah tuko dah link kau tu. Lain kali buat panjang2 lagi okeyyyy?! Kerja aku memang asyik nak menghafal link blog korang pun! *sentap tak? hahaha

Selamat they allz kawan baik I selama-lamanya (BFF). Kalau tak, tahun depanlah baru I hafal URL they allz tu dan tuko. Panjaaaaaaaaaaaaaaaannnggg tak hagak2. Nanti I letak sampai ke hujuuuuuuuuuuuuuuuunnngggg address box tu baru they allz tau. Rya jangan terasa ye! *padahal dah menangis belakang almari tu. hahaha

Okeylah y'allz. Dah keji orang sikit2, *sikit ke???* I nak susun sepuluh jari I yang halus2 comel ni nak mintak maaf especially kat kawan2 I tu. Jom, kita layan lagu yang sinonim dengan bulan Ramadhan ni. *pasang sendiri lagu tu!


Harapan Ramadhan
 

Raihan & Man Bai
Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua

Sumbangan Putera Izfiq

p/s: Selamat bersahur, berpuasa dan berbuka! 10 hari dah berlalu... 

7 comments:

cx's said...

hehe. bkn maen lancar lg jari menari2 kt ats keyboard kn? hehe. jemput join my segment ye. segmen cx's :geng UiTM by campus

Mikah Lurima said...

hahaha... of coz!!! orait... jap lagi I datang. ;D

Fatmie Nordin said...

ampun ko! ko asal ade can je, abes aku ko keji kannnnnnn??
mmg pasni aku rse nk tukar lg url tu.. kasi panjanggggggggggggggggggggggggg mcm gerabak ERL *x nk la komuter, low klazzz!! hahaha*

Mikah Lurima said...

hahaha... mana ada? tak salah apa2 pun. *sambil buat muka innocent

dah aku tak da modal nak cerita apa. alahh, gurau2 je kot. jangan sentap k. haha

beranilah kau tuko lagi! aku bako url kau tu! hahaha

A FLYING UNICORN said...

tak terasa poooon hahahaha
dah nama blog pun I ONLY SPEAK SARCASM dah mesti la link pun kena menyeksa orang hahahahah

Cha'a said...

ahhahahahaa!!! seronok plak bce ni.. :D

Mikah Lurima said...

rya>> haha... betul ni tak terasa? jangan esok lusa masuk paper ada orang potong jari sendiri lak. haha

cha'a>> yekeww?? bacalahhhh lagiiiiiiiiii!!! paksa orang lakk. haha

p/s: siapalah agak2nya yg klik 'Eeeewwww!' tu. haha