Thursday, 22 September 2011

Hadiah Best Day

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Dah masuk 2 minggu hari lahir I berlalu.
Janji nak tunjuk hadiah birthday tapi tak upload lagi gambo.
Biasa2 je hadiahnya.
Tapi, oleh sebab parents terchinta yang bagi...
I jadi suka.
SANGAT SUKA!
Sayang diorang ketat2. LOL
Gitu!
Jom, tengok apa yang they allz hadiahkan.




Ibu yang beri... *wink2


Ayah yang bagi... ^______^


Overall, I rasa happy sangat masa birthday I dua minggu yang lepas. I cuma hangout dengan Kinah sorang je. Tu pun tengok wayang. Dia belanja tiket. Thanx, Kinah! SMURFFFF!!! Oh my Smurf! I'm so in SMURF with those Smurf thingy and the characters too. After this, I mean when I got my 'money' absolutely I would buy the bag and t-shirt. Alhamdulillah, Allah S.W.T. panjangkan umur I sampai la ni. Syukur nohhhh! Hahaha... tak sangka yang ibu dan ayah masih nak bagi hadiah even I kata "Tak payah!". Thank you IBU & AYAH! Smurf you so MUCH!!! ~XOXO~

Monday, 19 September 2011

Perihal Kenduri Kahwin



As salam & heyy y’allz!

Kelmarin…
I pergi ke majlis kenduri kahwin.
Siapa kahwin?
Kawan I yang sekampus kat sini.
Dia orang Tangkak.
I tak ada kawan nak ajak.
Azem tak jadi balik.
So, I 'angkut' dia sekali.
Ibu I bagitahu adik I yang belajo kat KMJ...
yang I nak ke Tangkak.
Adik I expect I nak datang melawat.
I tak ada masa nak lama2 kat Tangkak.
Esoknya kan... ada kelas.
So, I pun ajak dia join sekali.
Supaya I dapat jumpa dia dalam masa yang sama hadir majlis orang.
Jadilah kami bertiga. ^^

Syeila & Syawal.
Dengar nama je dah sesuai.
Hihi...
I excited kot.
Yelah…
dia yang kahwin dulu dalam
banyak2 kawan yang I ada kat mana2 pun.
Alhamdulillah… 17 September 2011…
They allz selamat diijab kabulkan.
I tak datang semalam.

I dah lama tak pergi kerja kahwin orang.
So, agak teruja dalam masa yang sama…
GELABAH!
I tak pernah pergi tanpa parents.
So, semalamnya tu...
kelam kabut I beli hadiah untuk pengantin you allz.
Apa dia?
Ada lahhh…
Senang kata I keluo duit belanja sendiri.
Tak share macam yang lain.
Yang lain tolong ikut je. 
Hehe~
Kalau I tak ada teman  nanti rasa kekok pulak.
Cuma kongsi sikit duit minyak dan tol dengan Azem.

Konklusinya, hujung minggu lepas tak balik.
Yelah, nak pergi rumah Syeila.
Dah janji.
Tak baik tau tak pergi. Lol!
Esok kalau I kahwin orang tak pergi apa rasa? *perasan!
Semoga Allah SWT memanjangkan hayat perkahwinan mereka…
Hingga ke akhir hayat. Tak kisahlah anak berapa pun yek.
Yang penting bahagia ke akhirnya. Happily ever after gituuuu!
Aamiiin...


Di sini I lampirkan sekali gambo2 lawatan... blah3... *tak boleh skema lagi ayat?





Nilah pasangan pengantinnya. LOL! :P



Suka pelamin dia pun PINK! Wee~



Sempat tu jeling... hahaha~



Kanak2 comel yang menari zapin dengan comel. Hihi~




p/s: Minggu ni pun tak dapat balik. L







Uncle Chad


Assalamualaikum & heyy y’allz!

Who is he??
Well, I don’t know from where I should start.
He was my guru last year.
He knew me.
And I knew him.

But!

We met again this year.
During my final year! 
OmaiGOD!
I forgot about what have they told me.
Never mind.
After Put asked me to relax,
I was able to control my panic.
But somehow I can’t.
I knew they can't.

How could he try to blame me and harass me?
In front of everyone in the room!
I tried to chill.
I try to cover my face with my smile.
I DON’T LIKE HIM!

He always talks nonsense.
Oh, please!
Don’t say anything about our parents.
You know nothing!
I don’t know how to show him my respect.
Still...
I have to.

Now,
I knew
A lot of people just don’t like him
He always thinks that he’s right.
All I can say is
ALLAH…
Please help me.
I hope I can face him this whole period.
Show him the light...
That could bring him to a new him.
Good side of him.
Amin...




p/s: Most importantly he’s not my uncle. ~XOXO~




1STCS5Y3


Assalamualaikum & heyy y’allz!




Hari Isnin hari tu mencatatkan sejarah kelas pertama untuk I sekian lama bercuti. Ingatkan tak payah sambung belajo dah kaaaannn… 4 bulan cuti tu memang ‘berjaya’ menjadikan student KBM tu menjadi semakin malas dan ‘kembang’. Huhu~ I ambil 28 jam kredit sem ni. Boleh bayangkan tak macamana agak2nya kelas I? You allz agak2 jelah… satu subjek 4 jam kredit. I ambil 7 subjek. Tapi ada 5 final paper sahaja.  *sahaja?* Bajet baguskan ayat I? 5 final papers could be considered as A LOT! Tak pelah… I redha je. Thank GOD, I ada kawan2 yang sama2 ambil 28 jam kredit. InsyaAllah… I boleh hadapi semua dugaan dan lulus dengan cemerlang tanpa sebarang repeat paper. But I haven’t made up my mind yet especially after I had a deep conversation with Eyqa. I need to see my Academic Advisor. Hmm...

Apakah kena mengena dengan rajah di atas? Actually, memang tak ada kena mengena langsung! ;P
Hahhh! Sekarang Kordinator Subjek dah tak sibuk sangat rasanya memandangkan setiap student dapat Academic Advisor sendiri. Mula2 I dapat ada seorang pensyarah ni sebagai Penasihat Akademik tapi tak sampai seminggu dah bertuko orang. Alhamdulillah… lega! Syukur sangat!!! You have no idea why. I’ll let you know in the next entry okay.

I join group 5B, mostly. Kenapa? Sebab I ikut Put & de Geng. We allz ambil subjek yang sama. So, I decided to follow them. We’re same starting from the subject registration until the class that we are entering. Senang! I nak senangkan hidup I. Plus, I got some issues with my previous group. Tak payah cerita sebab semuanya dah selesai. I have no time to look back. Life goes on. Agree? I punya kelas tak ada yang malam dan I isytiharkan bahawa I ‘bebas’ kelas hari Jumaat. Hahaha~ Haruslah seronok sebab ni first time I tak ada kelas langsung pada hari Jumaat. InsyaAllah tak ada aral boleh balik JB. Kaaaaaaannnnn??? I suka sangat jadual kali ni walaupun pack. I nak buat jadual lepas tu letak dalam blog ni tapi malaslah pulak. Tengoklah macamana. *walhal esenmen tak ada

Ada 2 subjek yang sama lecturer. Dialah ‘bekas’ advisor I tuuuu. Hehehe~ Tuko topik! I punya kelas majoritinya kena kat tingkat 6, 7, 8 dan 9. So, kalau lif penuh I redha jelah naik tangga. Sedihlah lif 4 je tapi student yang baru ada dalam 1000 orang. Aiiiyyyoooo!!!

Okeylah, I tak tahu nak cakap apa lagi. Nanti kalau ada apa2 I tambah kemudian. ~XOXO~

p/s: Semalam terserempak dengan Hizami kat Jusco.

Kenanga

Assalamualaikum & heyy y’allz!



Hmm… I bukannya busy sangat Cuma malas nak menaip. Lagi satu! Kat sini tak ada WiFi. Buat muka tebal jelah nak pinjam ‘berokben’ housemate. Hihihi~

So? Kenanga? Siapakah gerangan si Kenanga? Hahahaha! Okey, okey, okey… ‘Dia’ bukannya kekasih gelap I okey! She’s my new territory. I live in an apartment now! *perlooookah excited?

I sampai Melaka hari Ahad yang lepas. *dah seminggu y’allz!* Sampai2 je penat angkat barang. Yelah tu… bukannya I angkat sesorang. Azem & Norman tolong angkat banyak kot! Dahlah barang I tu macam ‘lari’ dari rumah selamanya. Hua3~ Thank u, guys! Ngee~ Btw, apa yang ada kat rumah sewa baru I ni? Sambung baca kat bawah…

Semuanya ada 8 orang. I dengan Azem senior sebenonya. Tapi dalam rumah ni we allz ‘junior’ lah. Faham? Tak faham sila hantuk kepala. ;P

Kat kawasan ni ada swimming pool. I dah lama mengidam nak tinggal sini dan tak sangka akhirnya dapat peluang. Heee~
Bukannya pasal I nak mandi kolam tapi I nak scenery depan balkoni tu ada swimming pool.
Nasib dapat yang mengadap kolam. LOL! *gedik

Ada 3 bilik tidur dan 2 bilik air/mandi. Macam rumah sewa masa part 2 dulu.
Kat sini ada pegawai keselamatan. So, tak payahlah parents I nak risau2 sangat. Teehee~

I satu bilik dengan ketua rumah. His name is Rafiq. Paling baik dalam kalangan junior2 yang baru I kenal tu kot. Hahaha! *boleh gituuuuuuuu
Rumah I fully furnish. :P

That’s all I wanna let people know I think. Tak perlooolah I nak bagitahu semua kan
Hihihi… alhamdulillah dapat tingkat 1. Legaaaaaaa! Dahlah tak ada tangga. Huhu… 
Kalau dapat tingkat atas sekali?? Macamana? *4 tingkat je padahal*
Overall, I bersyukur sangat3 lah dapat tinggal kat sini dengan diorang semua. Tatkala apartment baru untuk student tu mahal. I dapat yang lebih murah. Okey kan?

p/s: Banyak entry yang tertangguh ni.

Saturday, 10 September 2011

Melaka??

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Malasnya nak packing barang semua.
I memang dah jemu duduk rumah.
Yelah, kawalan 'jaga' di rumah 24/7 pun boring jugak kan?
Time dah lama kat Melaka tak sabo2 nak balik JB.
Time dah lamaaaaaaaaaaaa kat JB tak sabo2 nak keluo.
Melaka is the only solution I have y'allz
I tak SUKA tempat tu tapi I nak teruskan belajo sampai habis.
Jadi I kenalah berkorbankan?
Tak banyak sikit...
tak sikit banyak.
Hmm...

InsyaAllah...
hasilnya mesti bagus.
I redha je dengan takdir nak bawak I ke mana.
Habis belajo nanti baru I tau susah senang hidup ni agaknya.
Harap2 segala ujian dapat ditempuhi.
Cita2 yang diimpikan pulak akan tercapai.
1 tahun je lagi!

Esok...
siang...
I balik sana.
Drive lah!
Eyqa nak tumpang.
Bagus jugak ada teman.
Ayah suruh ajak kawan sebenonya...
cuma tak terfikir siapa mula2.
Yelah, dahlah tak ada mood nak drive balik sana...
sorang2 pulak tu!
Baik ada kawan temankan ye tak?
Hehehe~

All right!
I need to log out.


p/s: I cari2 USB kamera tak jumpa.

Friday, 9 September 2011

Facial

As salam & heyy y'allz!

I dah lewat untuk tidur ni. 
Nanti takut bangun lewat lak. *padahal tiap2 hari lewat
Esok ada jamuan raya kat tadika.
Errrr...

I buat facial treatment siang tadi.
First time y'allz! *jakun
I need it.
Kebetulan jugak I dah bayar untuk voucher tu.
Duh!

Patutnya I pergi dengan seseorang...
Tapi dia dah nak balik Ireland.
Sorry, Fatmie!
InsyaAllah... next year okay.
I've become their regular customer.
Maybe I will do it every month.
Hehe~

Sangat2 sakit dan sangat2 best!
Sakit?
Sebab dia picit jerawat tu.
BEST??
Sebab dia letak double mask, crystal ball, urut muka dan wapkan muka tu.
Perrrrgghhh!
Hasilnya belum nampak sangat...
tapi I yakin I boleh jaga sendiri.

Maybe this is a birthday gift for myself. ^____^

p/s: Nanti2lah ye I upload gambo b'day gift. 

Wednesday, 7 September 2011

Happy Birthday... tuk meeeeeeeeeeeee!

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Apa kabo semua? *yang baca je
Alhamdulillah... I sihat2 je. Makin 'sihaaaaaaaaaaat' pun ye jugak. Haha~
Semalam memang I moody gila.
Tapi... hari ni memang berbeza.
Allah tu Maha Adil & Maha Hebat!
Semalam macam2 yang serba tak kena yang dah berlaku.
Hari ni?
Hari ni memang AWESOME!
I tak celebrate pun. 
Tapi masih dapat hadiah.
I tak mintak malahan I cakap kat parents I...
yang I tak mahu apa2 pun.
Still!
They gave me something.
Alhamdulillah... *love them so MUCH!

Thanx pada Kinah jugak sebab spent the time dengan I.
And for the treat. Ngeh3~
Tak sangka jadi jugak plan kita walaupun berdua.
Smurf memang BEST!
4 setengah bintang I bagi! HEHE~

Bila2 I free I upload gambo hadiahnya ye.
Happy Birthday to me!
Sanah Helwah!^^
Selamat Ulang Tahun kepada diri sendiri.

Happy Birthday17

p/s: 21 tahun sudah...

Too MUCH!!!

Assalamualaikum & heyy y'allz!

I left a lot of things since Eid ul-Fitr last week.
With all that crowds...
with the festive...
I just can't breathe!

Most of them were not making me happy...
more to miserable I guess. *Sob3

Well, I need more time to figure out about what to be said...
what I feel.
I'm so sad, frustrated, mad, tired, sick and...

confuse!

Come on!
This is not a joke.
I'm not confuse with myself.
I'm confuse with all the things that happened around me.

There are three things that I wanna say out loud.

I HATE YOU!

I HATE THEM!!

I HATE EVERYONE!!!

p/s: Melaka is the only way.