Monday, 19 September 2011

1STCS5Y3


Assalamualaikum & heyy y’allz!




Hari Isnin hari tu mencatatkan sejarah kelas pertama untuk I sekian lama bercuti. Ingatkan tak payah sambung belajo dah kaaaannn… 4 bulan cuti tu memang ‘berjaya’ menjadikan student KBM tu menjadi semakin malas dan ‘kembang’. Huhu~ I ambil 28 jam kredit sem ni. Boleh bayangkan tak macamana agak2nya kelas I? You allz agak2 jelah… satu subjek 4 jam kredit. I ambil 7 subjek. Tapi ada 5 final paper sahaja.  *sahaja?* Bajet baguskan ayat I? 5 final papers could be considered as A LOT! Tak pelah… I redha je. Thank GOD, I ada kawan2 yang sama2 ambil 28 jam kredit. InsyaAllah… I boleh hadapi semua dugaan dan lulus dengan cemerlang tanpa sebarang repeat paper. But I haven’t made up my mind yet especially after I had a deep conversation with Eyqa. I need to see my Academic Advisor. Hmm...

Apakah kena mengena dengan rajah di atas? Actually, memang tak ada kena mengena langsung! ;P
Hahhh! Sekarang Kordinator Subjek dah tak sibuk sangat rasanya memandangkan setiap student dapat Academic Advisor sendiri. Mula2 I dapat ada seorang pensyarah ni sebagai Penasihat Akademik tapi tak sampai seminggu dah bertuko orang. Alhamdulillah… lega! Syukur sangat!!! You have no idea why. I’ll let you know in the next entry okay.

I join group 5B, mostly. Kenapa? Sebab I ikut Put & de Geng. We allz ambil subjek yang sama. So, I decided to follow them. We’re same starting from the subject registration until the class that we are entering. Senang! I nak senangkan hidup I. Plus, I got some issues with my previous group. Tak payah cerita sebab semuanya dah selesai. I have no time to look back. Life goes on. Agree? I punya kelas tak ada yang malam dan I isytiharkan bahawa I ‘bebas’ kelas hari Jumaat. Hahaha~ Haruslah seronok sebab ni first time I tak ada kelas langsung pada hari Jumaat. InsyaAllah tak ada aral boleh balik JB. Kaaaaaaannnnn??? I suka sangat jadual kali ni walaupun pack. I nak buat jadual lepas tu letak dalam blog ni tapi malaslah pulak. Tengoklah macamana. *walhal esenmen tak ada

Ada 2 subjek yang sama lecturer. Dialah ‘bekas’ advisor I tuuuu. Hehehe~ Tuko topik! I punya kelas majoritinya kena kat tingkat 6, 7, 8 dan 9. So, kalau lif penuh I redha jelah naik tangga. Sedihlah lif 4 je tapi student yang baru ada dalam 1000 orang. Aiiiyyyoooo!!!

Okeylah, I tak tahu nak cakap apa lagi. Nanti kalau ada apa2 I tambah kemudian. ~XOXO~

p/s: Semalam terserempak dengan Hizami kat Jusco.

No comments: