Friday, 7 October 2011

Quick Recap For The Past 3 Weeks

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Ya Rabbi! Rasanya dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat tak update blog ni.
Okey, over! Taklah lama gila gila gila gila gila. Kan? Tengok I pun dah ting tong sejak2 tak post entry ni. :P

I tak nak merepek banyak sangat. Apa kata you allz baca je apa yang I  ceritakan kat bawah ni okey. Hopefully, I dapat luahkan semua yang berlaku dalam 2-3 minggu yang lepas dengan padat dan ringkaslah. Hahahaha~ Banyak sangat yang berlaku termasuklah cerita I balik JB tapi I nak cerita yang paling penting.

The Highlights!

23 September 2011 a.k.a. Jumaat
Patutnya I perform untuk majlis Hari Raya kat kampus tapi tak jadi. Kenapa?? Tanya MPP lah senang! Especially Ketua Projek!!! I malas nak cakap apa2. Yeah! I'm not a pro performer but please lah! Kemonnnlah! Kau nak orang jayakan majlis kau. Kau nak orang perform. Free of charge. Sediakan minus one untuk aku. Tu je! That was all I asked for. Kau memang sedih! Ada jawatan tapi macam tak reti pegang jawatan. It's not just 'pegang' that position! Aku pernah ada jawatan macam kau masa sekolah dulu. Lagi BANYAK! Boleh je handle. *confident*


24 September 2011 a.k.a. Sabtu

I decided to go to Sri Pentas for an audition a few days before. At first, I though that I would be alone but like so sudden Norman and Azem wanna follow. I ingat diorang maybe nak rehat2 je kat rumah. Almaklomlah, hujung minggu. Untunglah I ada kawan baik yang teman selain Sakinah guide jalan sampai sana. Kalau dia tak ada 10 kali sesatlah gamaknya. LOL! Sakinah kebetulan memang nak naik KL dengan sepupu dia. Korean Wave Concert katanya! Hahaha...
So, how was the audition?? Hmm... tulah pengalaman pertama I dan mungkin yang terakhir *kalau One in a Million tak muncul semulalah*. Kenapa? Banyak pancaroba dia y'allz! Kasihan kawan2 I ikut tapi tak dapat masuk. Walhal boleh je kalau berani nak masuk kan... overall, pengalaman yang okey. There were only  two judges that I recognize. Yang lain I tak kenal. I tak tau nak cakap macamana. Jawapan ringkasnya "I didn't get through!". I don't know why because they didn't give any comment. Sedih! Tak apalah... I redha.  Dapat selamat sampai pergi balik tu pun dah syukur alhamdulillah! Bukan rezeki I rasanya. Maybe Allah tak nak bagi I masuk reality show langsung kot memandangkan I pun tak minat yang sebenonya. Objektif I, just nak dengar komen profesional je. Tu pun tak dapat. Lagipun bagus jugak tak dapat bak kata Norman. Yelah, you allz bayangkan. Once, you got through to the next stage/level there'll be no turning back. You allz akan terikat dengan kontrak dan sebagainya. I hate contract! Thanx to Sakinah for helping me. Thank you to Norman & Azem for accompanying me and drove back to Melaka. :)



3 Oktober 2011 a.k.a Isnin
Secara rasminya I umumkan I akan extend 1 semester. Ya! 7 semester kesemuanya untuk habiskan degree in Marketing ni. Memang I tak plan pada mulanya tapi keadaan memaksa. 28 jam kredit 1 sem. Seriously? You allz mamfooo?? Haha! Sedangkan lecturer I kat KMJ pun suruh extend. Kak Nora pun cakap baik extend. My objective is I wanna 'take care' or maintain my 'beautiful' pointer. Yelah, I tak hebat macam student2 yang dapat DL setiap sem or ANC. Jangan sentap okey. That's a compliment actually. Ya! Bagi I siapa yang dapat pointer a.k.a. CGPA atas 3.5 itu hebat! Sebab I tak mamfooo lah you allz. I'm not into academic field. So, untuk I dapatkan result yang hebat *bagi I lah* I kena extend. Ramai jugak kawan yang cakap "Rugilah weyh!". Masalahnya I ni dah cukup FAST TRACK dah you allz. I kan dari kolej matrikulasi. Sudah2lah mengejar itu dan ini. Tiba masanya I relax dan perlahankan sikit cara belajar I. Apa2 hal pun terima kasihlah kepada kawan2 sebab bagi pendapat. Ada betulnya cakap they allz tapi yang menanggung tu I. Maybe I have to pay quite A LOT for the last semester but we'll think and talk about that later okay.

No comments: