Monday, 28 November 2011

Song: A Thousand Years



I malas nak cakap tentang hal duit. I tak nak cakap pasal trip lagi. I tak nak cerita pasal shopping. I tak nak cakap pasal coklat. I nak cakap pasal lagu yang sedang kerap dikeudarakan di corong-corong radio terutamanya hitz.fm dan fly.fm. *bukan corong hidung okay!* A Thousand Years by Christina Perri is a brand new song. Actually, it's an original song theme (OST) for the last part of Twilight Saga, The Breaking Dawn. Although I hate that movie so much, I can't stop myself from listening to this very sweet and beautiful song. Oh my! The feeling of listening to it has not changed at all. The lyrics tell how much you love your soulmate. It's like you love someone since forever and it will never fade away. Eternity love lah I mean. Even you are dead already, you still love your him or her and you tell them through this song. Awwww! *tiba aku yang jiwang*







(Verse 1)
Heart beats fast
Colors and promises
How do be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow

(Pre-chorus)
One step closer

(Chorus)
I have died everyday
waiting for you
Darling, don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

(Verse 2)
Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything 
Take away
What's standing in front of me
Every breath, 
Every hour has come to this

(Pre-chorus)
One step closer

(Chorus)
I have died everyday

Waiting for you
Darling, don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a 
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a 
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

(Pre-chorus x2)
One step closer

One step closer

(Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darling, don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought 
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a 
Thousand more

A Thousand Years




It's hard to find this song to be downloaded. So, I suggest for all of you who like this song to use Keepvid.com but before that find the original song in YouTube okay. (: XOXO~
As salam...

p/s: Drama TV3 tak habis ulang lagu Allahyarham Sudirman... sedih! ;(

I HATE MBMB!

MBMB?
What is that?
Who cares?
I hate them!

Dari dulu lagi...
I paling benci orang yang suka mencari kesalahan orang lain.
Dah macam tak ada kerja lain!
Menyampah!

Tak selamatlah kalau niat tu nak duit semata-mata.
Agaknya dah sengkek sangat pentadbirang kat sini...

I don't a give a damn 'bout public parking lot anymore.
Metro Parking is waaaaaaaaaaaaaay better! =P

Go to hell.

Saturday, 26 November 2011

Langkawi II

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Seperti yang I janjikan, I nak ce citer tentang apa yang berlaku dua ke tiga minggu yang lepas. Memandangkan banyak yang I dah lupa, I start daripada hal trip ke Pulau Langkawi. As you allz know, this is my second time travel to Langkawi Island, in the same year you allz. Hebat tak? Bagi I hebatlah... sebab bukan senang I nak berjalan dan I tak suka melancong ke tempat yang I pernah pergi dalam tempoh tak sampai setahun. Most of my friends do know that I objected the idea of going to Langkawi but it happened already y'allz. Jadi, kenapa rumah dah siap tapi pahat masih berbunyi ye tak? =P

Well, I don't wanna tell any story. Let the photos speak itself. (=

































Puas?? Banyak lagi gambo tapi I malaslah nak upload semua you allz. Lagi pun, lebih banyak yang orang tangkap. Ada jugak yang I tangkap sendiri. Nak tengok?
































Okay y'allz! I just wanna fulfill my promise. It's late already. Good night y'allz! As salam &...
 SALAM MAAL HIJRAH!!! 
I hope I can be a better and better Muslim. I harap sangat-sangat semangat jihad I semakin kuat. 
Sesungguhnya, jihad yang paling besar adalah jihad melawan nafsu. Semoga umur we allz semua panjang dan sihat sentiasa. Amal ma'aruf, nahi mungkar. 
InsyaAllah, we allz semua dirahmatiNya.
~XOXO~



Thursday, 24 November 2011

Nafsu Gajah!

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Hmm... minggu ni still busy lagilah y'allz! Esok ada individual presentation tapi gigih lagi kan online bagai. Semata-mata nak bagitahu yang I busy. Macam-macam lagilah yang berlaku selepas balik dari trip ke Sungai Besar. I don't know whether I still remember all the story that I wanna tell you allz. 

Hari ni mood I okey je tapi I bengang dengan seorang pensyarah ni. Malas nak cerita sebenonya. Suka hati dialah nak terima ke tidokkk surat cuti I tu. I dari duluuuuuuuuuuuu lagi tak berkenan dengan cara dia. Hmm... bakal jelah ibu dan ayah I ajo supaya hormat orang tua. Ikutkan nafsu amarah I memang nak gaduh beso dengan dia tadi. Bukan apa... cuma nak menegakkan hak I. That's all y'allz!

Dah tu, lepas kelas habis petang tadi konon-konon nak beli nasi lemak kat satu kedai ni. Sekali tutup! Semakinlah sedih! Tapi Allah tu dah tentukan rezeki hambaNya. Hasrat I yang berkobar-kobar nak makan kek Cheese Secret Recepie akhirnya tercapai. I siap ambil brochure kat DP kot last week. You allz mampu? LOL

Pergi Jusco nak beli ayam goreng je untuk makan malam tapi orang tua-tua kata kalau dah mengidam tu baik pergi cari. Last2 terkopak-kopaklah duit I beli kek tu. Lol! I tak kisah asalkan nian dihati ni tercapai. Tak cukup dah makan nasi, ayam goreng 3 ketul I telan dalam masa 1 hari. Lepas tu beli lagi kek 3 pieces. Masa I menaip ni I sedang jenuh menghabiskan kek terakhir sambil minum air susu sejuk. *full crea you allz!* Whoossshhh! LOVE IT. Tak terkata sekali sekala dapat layan tekak mat saleh I yang kadang-kadang melampau ni. Nafsu gajahlah katakan!


Nampak kotak je dah meleleh air liur kieennn... =P


This is my last one... Classic Cheese Cake. AWESOME! ;D

Okeylah y'allz! I nak prepare sikit-sikit untuk presentation petang esok. Tata... insyaAllah I akan ce citer apa yang I dah rancang tu okey. ~XOXO~

p/s: Dapat share dengan orang-orang yang tersayang lagi best. :)

Thursday, 17 November 2011

Non-Stop!

As salam & heyy y'allz!

Apa kabo you allz semua? I rindoooooo sangat-sangat dengan blog I ni. Tapi ampunlah you allz... I busy sangat minggu ni. Baru balik dari Pulau Langkawi hari Isnin, Selasa dah ada seminar. Lepas tu semalam ada dua test. Hari ni jelah masa I untuk memanjakan diri I. Haha! Geli ek? I peduli apa? I dah penat so I kena layan diri I shopping dan sebagainya. Macam-macam lagi yang dah jadi dari hari Jumaat lepas sampai hari ni. Nanti I ce citer okey? You allz pun bukannya setia sangatkan dengan blog I. Siapalah I ni... bukannya blogger termasyhur seantero Malaysia ni. Kan? Hahaha... tiba-tiba je ayat sentap. Lempang nak? Okeylah, esok I ada trip lagi. Itulah yang I maksudkan 'non-stop' tu you allz. I excited sangat pasal trip esok. InsyaAllah bila I dah hilang penat I taip untuk ceritakan apa yang dah jadi okey. I miss all of you, I miss my parents, I miss my home & I always miss Allah. ~XOXO~
p/s: Tahniah kepada pasuka bola sepak Malaysia atas kemenangan 1-0 lawan Indonesia tadi. Wa caya sama loh! Haha


Friday, 11 November 2011

Busy kah?




Tengok jelah! Busy tak busy you allz kata? I tak dapat bayangkan sebenonya next week macam mana dengan I ada individual presentation lagi hari Khamis nanti. Ya Allah! Tolonglah hambaMu ini agar jauh daripada melakukan dosa dan jatuh sakit. *amin* 




Esok I dah kena berangkat ke Melaka. Pukul 4 petang lebih kurang dah nak bertolak ke KL Sentral. I malas nak cakap pasal trip. I doa je yang perjalanan semuanya selamat daripada pergi sampailah balik semula tu. InsyaAllah lah 9 pagi nanti I dah berada di atas jalan raya sambil memandu kereta Perodua Kelisa kesayangan I tu. Huhuhu~ Sedih jugaklah cuti disingkatkan. Redha, pasrah dan cuba berseronok dengan apa yang perlu dilakukan. I can do it! Orang lain mungkin mulakan hari 'kerja' Isnin ni tapi I mula esok. Phewww! Tak pelah, asalkan sihat dan panjang umo. Kan? Okeylah, I nak makan sikit sebelum tidur. *sikit ke?* Tata you allz... insyaAllah I akan update lepas balik dari trip ke Langkawi tu ye. ~XOXO~

p/s: Tak habis packing lagi you allz! 

Tuesday, 8 November 2011

My Favourite Chocs

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Siapa suka makan sesuatu yang ada perisa coklat? Tipuuuuuuuuulah kalau ramai yang kata tak suka. I rasa lagi ramai orang yang akan mengaku they allz suka makan coklat berbanding yang kurang suka. Kenapa I cakap pasal topik ni? Sebab I pun suka coklat! Yes y'allz, I love any food that contains chocolate. Moist chocolate cake, chocolate ice-cream, chocolate wafer, chocolate drink & a lot more lah. I think I don't have to list everything that involve with chocolate, right? As long as it is halal, it would not be a problem. :)

Well, what are my favourite chocolate? Okay, first! I love Tesco Hot Choc! Why? The taste is very nice and affordable. I can drink it everyday if I want to. B'coz it's cheap. Just go to any Tesco hypermarket to get it. The price is RM4++ per 400g if I'm not mistaken lah. Simple! Just pour hot water and taraaaaa!!! Siap! Boleh terus minum bagi yang berani mati lidah tebal macam kulit buaya. =P




Secondly, I love Magnum Truffle. Like soooooo much! I think it's the best ice-cream that I've neva had in my entire life. I must say that it will be one of the best dessert for me. The most worth RM3.90 to be spent! Hahahaha... the chocolate... oh my! The ice-cream tastes is like I'm eating a chocolate and not eating an ice-cream. The chocolate is so buff until I can't even think about anything else except the Magnum. Have you allz try it? Please try! Please!!! I'm begging you b'coz I want all of you to have the same experience like what I had. Dahlah masa first time try tu roommate I yang belanja. Ye ke dia belanja? Haha... tak kisahlah! Yang penting sangat sedap. That ice-cream is full loaded with chocolate... like... arrgghh!!! Stop it! 

Credit to istanacintasuriati.blogspot.com! ;)


Last! I nak cakap yang I suka gilaaaaaaaaaaaaaa coklat Cadbury tu. Apa nama dia ek... Cadbury Boost! Yes! I first time bought it when my dad stopped at the Petronas petrol kiosk 'coz I wanna buy something for brunch. The taste was so so so so so so delighted! That chocolate is very chunky and sticky. Full with chocolate and caramel. It's quite costly for a 60g chocolate. *haruslah berkira* But, worth it! You have to taste it. It's imported anyway so don't bother lah. Halal... jangan risau okey. Hihihi~

flickr.com

Takkanlah you allz tak terliur? Tipoooo!

Okeylah, itu je I nak ce citer. Nak rasa beli sendiri okey. Tak kuasa I nak belikan. Banyak benda lain I nak beli. Haha... ~XOXO~

p/s: Pergi Pulau Langkawi lagi... nak beli cokelat! =P

Ka-Si-Yoo

As salam & heyy y'allz!

Sambung cerita shopping semalam. Macam-macam yang I buat kat Plaza Angsana sebenonya. Mula-mula I singgah kedai Stylo. Biasalah favourite I you allz. Berangan nak cari kasut *kasut lagi!!!* dan eksesori. Hihihi~ I belum betul-betul shoppng sejak duit YPJ dah masuk. Bukannya I nak habiskan y'allz cuma nak berseronok untuk diri sendiri. Gitewww! Ayat nak cover sangat kieeenn. Hahaha~ Well, perkara paling utama yang I buat adalah masuk ke kedai jam tangan. Kenapa? Perloookah nak explain jugak? Beli jamlah!! Adoyyaiii... *gurau*

Memang I nak beli jam tangan baru pun *dah plan berminggu-minggu* memandangkan jam tangan I terhempas ke lantai dalam 3 minggu lepas. Berderai cermin jam tu you allz! I mana boleh hidup tanpa jam tangan. Tak reti! Tak kisahlah I datang kelas awal ke lewat ke I mesti pakai jam tangan. Termasuklah kalau jam tu dah 'mati' sekalipun I tetap akan pakai. So, nak dijadikan cerita cermin jam tak termasuk dalam warranty. Terpaksalah I beli dulu jam kat Dataran Pahlawan. Jam murah-murah you allz! Eeeeewwww!!! Gatal tangan I tau pakai. *gedikkan?* Bukan ngada-ngada atau gebang sangat tapi jujur I memang tak reti pakai jam kurang daripada RM20 ni. Tak percayalah jam tu boleh tahan lama. Ayah I lah yang ajo pakai jam kena yang bagus dan tahan lama. *a.k.a. mahal* I memang nakkan jam Casio memandangkan jam I yang 'missing in action' tu jenama tu. Ini jam yang I pakai sebelum jam yang pecah tu? *banyak sangat ke jam aku?* Sorry if I make it complicated y'allz. Ceritanya panjang tapi I nak jugak cerita dalam ni. Kalau tak nanti takut tak boleh tidur. LOL! Jam tu masuk lubang bilik wudhuk kat Dataran Pahlawan you allz. Sedih gila I masa tu! Salah diri sendiri sebab cuai sangat. Macam tak boleh terima hakikat tapi I redha dan pasrah jugak akhirnya. Bak kata kawan I, masuk syurga you allz jam tu. Hahahaha... insyaAllah... tak mustahilkan? Kat syurga lagi hebat! Tak payah pakai jam pun okey kot. Lol!!! 

A first, a Chinese uncle entertained me but because there was another customer... he asked his employee, a Malay lady to entertain me. Biasalah I you allz, cerewet dan sangat demanding! Adalah dalam lima ke tujuh utas jam tangan yang I suruh uncle tu keluokan daripada laci tayangan *itukah namanya?* yang ada tu. Semuanya jam tangan Casio lah. At last, I made a decision. It was quite hard to choose because this shop has too many watches. I suka Puma, I suka B.U.M dan I SUKA CASIO! Dahlah... I malas nak cakap. Tengok jelah bawah! =P


Jelas tak?


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Okay? ;P

So, this is my new watch!!! Simple but I believe it will last longer than ever. *insyaAllah* And I will take a GREAT care of it. I like black watch because it's easy to match with any shirts, pants and event. Love it!^^ I tak sangka akhirnya I dapat jam tangan baru ni. This is my first time wearing G-SHOCK. Well, I must say this watch looks sportier and macho-er than me. Hahaha~ Hopefully, it can change my personality too. *harapan* What? You don't care and don't like Casio? So what? It's my money. Wanna fight? Bring it on! I've a bunch of Casio-maniac friends to accompany me. *kidding* However it is, I will always love and remember my old Casio watch. T_________T Okay, y'allz! I wanna have a dinner. So hungry! ~XOXO~


p/s: Mana jam I ek?