Tuesday, 8 November 2011

Cupcakes!

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Selamat Hari Raya Aidiladha you allz! Hari ni kan last day katanya. Masa Maghrib dah tak boleh takbir raya lagi dah. So, it can be considered as last day lah right? I came back from Batu Pahat yesterday. Macam-macam tempat jugaklah tempat siggah. Gigih I tidur awal dan bangun awal semata-mata nak bertolak pagi. Sebelum tengahari dah sampai Simpang Renggam sebab ayah nak singgah rumah Pak Anjang. We allz ikut je. We reached our home before Asar. 

Gitu gini pukul 5.30 petang keluo rumah semula. I nak pergi klinik. Adalah sebabnya... nanti ce citer bila dah selesai. Huhuhu... Okey! I hanto they allz semula ke rumah kemudian I keluo semula. Patah balik semata-mata nak jalan-jalan beli barang kat Plaza Angsana. Lol! Btw, it has been awhile since the last time I went there. I nak cerita tentang semua perkara yang I buat semalam tapi I tak nak cerita sekaligus dalam satu entry. I nak cerita masa next entry. Hihihi~ 

FYI, my favourite bakery is Season. You allz tau tak Season tu apa? Kat mana? Setahu I lah kan Season Bakery ni ada kat Johor Bahru je. I tak tahulah kalau ada lagi kat Batu Pahat. Rasanya dah tak ada. I suka kek-kek dan roti kat sini lebih dahulu sebelum I kenal Secret Recipie. JANGAN RISAU! Dua-dua kedai kek ni jual produk yang halal. InsyaAllah... I yakin so kenapa you allz tak yakin pula kan? Hehehe

I dah lama berangan nak beli cupcakes dia. Selalunya tinggal sikit tapi... semalam banyak lagi. Pelik sebab roti dah banyak yang habis. I tak fikir panjang. I withdrew my money from the ATM and ran back to the shop. Satu RM2.99 tapi pelayan tu cakap ada offer beli 6 dapat harga RM15. Great! I just knew 'bout the promotion. Tak ada pulak sebelum ni cakap macam tu. Lagipun boleh bagi ibu dan ayah rasa kat rumah. Kot-kot they allz suka. :)





I think there are more than seven flavours. Those that I bought are Chocolate, Chocolate with Almond, Coffee, Strawberry, and I forgot another one. Huhu... the taste was just nice. They used fresh cream that's why I like it. The cake wasn't that tasty. Like what I told you allz, 'just nice'. Still worth it lah! ;D

No comments: