Sunday, 6 November 2011

Eid Adha

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Apa kabo? I sampai Batu Pahat semalam dengan famili I. Alhamdulillah... perjalanan selamat walaupun high way tol Selatan-Utara banyak kenderaan. Fuhh! Penat tahan mata supaya tak tertidur. Sampai je Machap terus berhenti keluo kereta mintak WiFi drive. *muka confident* Taklah! Takkanlah I nak bagi kucing I drive. We left him at the pet house. Haruslah ayah I yang sambung bawa kereta sampai ke kampung. :P



Alhamdulillah... tadi pun sempat berjemaah solat sunat Aidiladha kat masjid area Parit Beso (Besar) tu. Tak ramai orang macam raya Aidilfitri lah y'allz. Tak havoc. Kurang meriah. Biasalah, bagi yang tak tahu inilah culture orang sini sambut Aidiladha. Simple! I pun tak ada ambil gambo ke apa. I seorang je yang pakai baju Melayu tu pun tak full selain ibu pakai baju kurung. *tak buka-buka lagi sampai sekarang* Balik je terus tuko t-shirt. Sempoi kan? Haha! Macam pergi solat Jumaat. Sedih sikitlah sebab kali ni I pergi solat sunat raya seorang je. Ayah tak sihat sangat. Kaki dia berbalut bagai so tak perlulah kot dia nak pergi masjid. Baru je dressing bandage. Manja tau ayah I ni! Haha

Okeylah, walaupun we allz sambut sederhana je tetap sambut. Kan? Yang penting keikhlasan tu Allah Ta'ala tahu. Semangat pengorbanan pun sentiasa tersemat di hati. Hayatilah sejarah para anbia' untuk pedoman hidup kita. I think I wanna take a nap. Then, eat my grandma's chicken curry with ketupat. Awwww! Sedap y'allz!^^

Eid-al-Adha



p/s: Rindu nak dengar ceramah pasal sirah nabi macam kat sekolat dulu.

No comments: