Tuesday, 8 November 2011

Ka-Si-Yoo

As salam & heyy y'allz!

Sambung cerita shopping semalam. Macam-macam yang I buat kat Plaza Angsana sebenonya. Mula-mula I singgah kedai Stylo. Biasalah favourite I you allz. Berangan nak cari kasut *kasut lagi!!!* dan eksesori. Hihihi~ I belum betul-betul shoppng sejak duit YPJ dah masuk. Bukannya I nak habiskan y'allz cuma nak berseronok untuk diri sendiri. Gitewww! Ayat nak cover sangat kieeenn. Hahaha~ Well, perkara paling utama yang I buat adalah masuk ke kedai jam tangan. Kenapa? Perloookah nak explain jugak? Beli jamlah!! Adoyyaiii... *gurau*

Memang I nak beli jam tangan baru pun *dah plan berminggu-minggu* memandangkan jam tangan I terhempas ke lantai dalam 3 minggu lepas. Berderai cermin jam tu you allz! I mana boleh hidup tanpa jam tangan. Tak reti! Tak kisahlah I datang kelas awal ke lewat ke I mesti pakai jam tangan. Termasuklah kalau jam tu dah 'mati' sekalipun I tetap akan pakai. So, nak dijadikan cerita cermin jam tak termasuk dalam warranty. Terpaksalah I beli dulu jam kat Dataran Pahlawan. Jam murah-murah you allz! Eeeeewwww!!! Gatal tangan I tau pakai. *gedikkan?* Bukan ngada-ngada atau gebang sangat tapi jujur I memang tak reti pakai jam kurang daripada RM20 ni. Tak percayalah jam tu boleh tahan lama. Ayah I lah yang ajo pakai jam kena yang bagus dan tahan lama. *a.k.a. mahal* I memang nakkan jam Casio memandangkan jam I yang 'missing in action' tu jenama tu. Ini jam yang I pakai sebelum jam yang pecah tu? *banyak sangat ke jam aku?* Sorry if I make it complicated y'allz. Ceritanya panjang tapi I nak jugak cerita dalam ni. Kalau tak nanti takut tak boleh tidur. LOL! Jam tu masuk lubang bilik wudhuk kat Dataran Pahlawan you allz. Sedih gila I masa tu! Salah diri sendiri sebab cuai sangat. Macam tak boleh terima hakikat tapi I redha dan pasrah jugak akhirnya. Bak kata kawan I, masuk syurga you allz jam tu. Hahahaha... insyaAllah... tak mustahilkan? Kat syurga lagi hebat! Tak payah pakai jam pun okey kot. Lol!!! 

A first, a Chinese uncle entertained me but because there was another customer... he asked his employee, a Malay lady to entertain me. Biasalah I you allz, cerewet dan sangat demanding! Adalah dalam lima ke tujuh utas jam tangan yang I suruh uncle tu keluokan daripada laci tayangan *itukah namanya?* yang ada tu. Semuanya jam tangan Casio lah. At last, I made a decision. It was quite hard to choose because this shop has too many watches. I suka Puma, I suka B.U.M dan I SUKA CASIO! Dahlah... I malas nak cakap. Tengok jelah bawah! =P


Jelas tak?


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Okay? ;P

So, this is my new watch!!! Simple but I believe it will last longer than ever. *insyaAllah* And I will take a GREAT care of it. I like black watch because it's easy to match with any shirts, pants and event. Love it!^^ I tak sangka akhirnya I dapat jam tangan baru ni. This is my first time wearing G-SHOCK. Well, I must say this watch looks sportier and macho-er than me. Hahaha~ Hopefully, it can change my personality too. *harapan* What? You don't care and don't like Casio? So what? It's my money. Wanna fight? Bring it on! I've a bunch of Casio-maniac friends to accompany me. *kidding* However it is, I will always love and remember my old Casio watch. T_________T Okay, y'allz! I wanna have a dinner. So hungry! ~XOXO~


p/s: Mana jam I ek?

No comments: