Tuesday, 10 January 2012

Hai Si Kelisa...

Assalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh! HEYY you allz!!!

YA ALLAH!!! Berapa lama ek I tak post entry? Ada nak masuk 2 bulan dah ni rasanya. Sorry lah my dearest blog. I terlalu sibuk sangat. Ada banyak masalah dalaman. Hahahaha~ Malas pun ya jugak. =P Apakan daya you allz... lepas I buat persembahan untuk MADIM tu terus fengsan. I demam you allz! Masa naik pentas tu lagi suara dah berubah hidung tersumbat bagai. Alhamdulillah, berjalan lancar. Ingatkan dah baik sekali next week tu demam balik. Ada lah dalam 3 minggu berlarutan. Dahsyat tak? I memang macam ni... mudah berjangkit penyakit ataupun susah sangat nak terdemam *boleh terdemam?* tapi bila dah demam... HUH! Khamekkk ko. 3 minggu terus! You allz mampu? Huhuhu...

So, how? I berhutang macam-macam ni. Hutang dengan Tuhan, hutang dengan ibu ayah, hutang dengan kawan *pun ada* dan hutang entry dengan blog. Huhuhuhu... banyak sangat yang I nak ceritakan tapi sabo okey. Untuk permulaan setelah sekian lama tak post entry I nak cerita hal yang paling latest dan tak terlalu beratlah. Tak ada kena mengena dengan isu politik, sosial ataupun ekonomi okey. Yelah, takut you allz. I ni mahasiswa tak boleh lebih lebih. Ada akta bagaikan katanya. =P So, just keep quite. Observe... diam lebih baik. (:

ShutUp


Siapa Kelisa? Apakah itu Kelisa? Hah!!! Mari sini I bagi tahu. Kelisa kan kereta I. Hari tu masa study week 2 minggu I tak bawa balik kereta tu. Tinggalkan jelah kat Melaka. Katanya semua housemate nak balik haruslah I tak tinggalkan kunci pada sesiapa. Tahu tahu je sampai Melaka semula nak start enjin kereta tak boleh. Pakai jumper 'jiran' sekejap je. Matikan enjin terus tak hidup semula. Tersedak sedak enjin tu nak start! Baran betul I kelmarin. Apa taknya, ingatkan dah boleh drive kereta tu sekali masa nak keluo makan dengan Eyqa tak boleh hidupkan semula. Akhirnya makan kat depan apartment tu je. Selamat murah. Mood I memang down jelah. Stress tak dapat nak keluo rumah lepas first paper Ahad lepas. Oh! Lupa nak beritahu yang sekarang ni musim final exam. Ahad lepas I dah start exam. Next paper will be on this Thursday. Hehehe~ Wish me luck you allz! (=

final exam


Semalam Ifah & Izi datang tolong, sambil tu pinjamkan sekali jumper tu. Ya Allah, terharu sangat! Dah susah  jauh daripada famili macam ni memang buntu tak tahu nak mintak tolong siapa. Segan you allz! I tak suka menyusahkan orang sebab dah banyak sangat rasanya menyusahkan kawan kawan. Legalah tadi dapat drive si Kelisa tu ke workshop yang si Azem & Norman suggest tu. Baik gila uncle kat situ! So nice lah... I'll remember that workshop. I tak kisahlah Cina ke Melayu ke yang penting uncle tu baik. *kasi cium sikit* ;P Baik macamana pun RM140 melayang you allz. Haruslah kan? Takkan free pulak. LOL~

I give in to him because I choose to, because I love to. Because it sets me free


I jalan jalanlah dengan girangnya. Singgah ATM Bank Islam, beli nasi ayam kat Kesidang... pau pun sempat sauk sekali! Hahaha~ Sekali dalam perjalanan nak balik tu I perasan yang lampu simbol enjin tu menyala. I teringatlah yang uncle tu cakap kalau masa drive ada yang menyala means ada problem lah tu. Terus tak sempat balik rumah makan, I drive semula ke workshop tu selamatlah dekat. Dalam 10 minit macam tu settle! I pun tak sure sebenonya kenapa. Maybe pasal dah dua minggu tersangka tu kot tunjuk perasaan si Kelisa biru yang comot ni *kotor gila you allz!*. Mula mula dalam kepala ni cakap, "Habislah duit aku keluo lagi." Sekali uncle tu kata tak payah bayo apa apa. Ya Allah! ALHAMDULILLAH... syukur sangat! Rezeki melimpah ruah aku dapat hari ni ya Allah. So, I'm in a happy mood right now. Request je apa apa insyaAllah I buat *harapan*. Kasihan kat ada sorang mak cik ni dah dua kali I datang bengkel tu dia masih tunggu kereta dia. Sempat berbual dengan mak cik tu. Orang Melaka kalau dah baik dan ramah memang I layan you allz. Orang macam tulah yang ngam dengan I. Hahahaha~ Yelah, dah tua mak cik tu kasihan pulak tengokkan dia tunggu lama lama tapi nak buat macamana dia yang tak nak balik *dia kata*.

fuck yeah free bird


And now... I'm at home... typing this entry. Finished eating my chicken rice. On the way to finish the kuih pau. Love can be this happy sometimes but don't foget about my next paper. HAHA~ Kan?? Dah sedap bercerita lupa pula nak baca buku. Ahakz~ Okeylah you allz... nak makan pau. GTG! XOXO~

p/s: Malam ni nak berkaraoke dengan si D'zan. #yeah


2 comments:

aTienz_owEngEzz said...

dearest frenz, 4 ur information now i still kat office lg...huhuhu..touching x?? just wanna wish u all the best and goodluck for ur exam...makes ur dreams come true.. send my regards n my wishes to sakinah also..love you both...

Mikah Lurima said...

hi, atenz! sowielah... i hampir dapat baca komen u dlm hari yg sama u post tp internet keji. kawan i dah terminate kan so x dapatlah on9. sedih!

kenapa x balik lg? elok2, anak dara uollz... ada kerja lg eyh? thanks a lot u! amin~ ok, i will... love u too. XOXO~