Monday, 20 February 2012

Me in Blue

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Huhuhu... I don't have any idea on what to write about. 
Actually I have but I decided to save it first for another entry maybe...
 ...I'll post it right before I go back to 'school'. 
Hmm... 
...so I came with this post. 
You see... 
...I'm a geek in the pink kinda guy. 
*love that Jason Mraz song*

I suka warna pink
...merah,
...hitam, 
...kelabu
...hijau dan... 
semua warnalah! 
*confuse much?* 

I suka apa-apa warna je tetapi I acapkali pakai warna-warna yang I cakap kat atas ni. 
Macam-macam kritikanlah yang I dapat. 
Biasalah dalam ramai-ramai yang suka ada juga yang menyampah dengan kita kan? 
Tapi ada satu atau dua warna yang I tahu sesuai sangat bila I pakai tapi...
 ...jaraaaaaaanngg I pilih untuk dipakai. *warna dan pakai maksudnya pakaian* 

Ini adalah antara bukti yang I rasa t-shirt warna biru sesuai dan...
 ...selesa sebab tak ada kontroversi rasanya. 
Haha!


Tengok! Baju biru yang sama hari yang berlainan. Tak banyak baju biru...

Seluar biru pun ada gak...

I dunnow whether this counts or not. Hmm...

Ini masa buat persembahan untuk Karnival Mega Mahasiswa 2011 (KARMA).
*Thanx Fadhil ambilkan gambo*
Pakai selepas berbulan-bulan I beli. Lol!
I dunnow what happened to me. Biasanya beli tak sabo-sabo nak pakai.
I love this shirt so much I guess. Sampai sayang nak pakai. *matilah*


Turquoise is a 'family member' of blue right? I don't know lah... 
...but that blue shades is inspired by David Archuleta. Teehee~

Sekian sahajalah I merepek kali ni. =P
Jadi, entry ni membuktikan yang I kena shopping lagi untuk cari baju biru.
*pokailah!*


p/s: Petang nanti ayah nak pinjam laptop ni sampai hari Rabu. );

Saturday, 18 February 2012

Which Hairstyle

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Dah berapa hari ek I tak ada mood nak menaip. Ada je yang I fikirkan untuk ditaip tapi tak ada mood jadi susah nak menaip bila tak ada mood. Macam-macam isukan sejak Grammy hari tu. Adele kata nak break 5 tahun sebab nak fokus pada hubungan dengan boyfriend baru, Simon Konecki. Sebab kematian Whitney Houston masih belum dikenal pasti. Apa-apa jelah team CSI kat sana ek. Bajet je dalam cerita selesaikan kes dalam 1 hari tapi dah nak seminggu tak sure kenapa orang tu mati. 

Hari ni I terbangun sangat awal. Itulah yang jadi bila I tidur seawal 12am. Sedih jadi orang yang ada masalah tidur a.k.a. insomnia ni. Tidur awal jadi masalah tidur lewat pun tak normal. Entahlah... I baru je balik daripada temankan ibu I pergi ke Pasar Tani kat Larkin tadi. Dekat sangat dengan rumah I, ikutkan hati jalan kaki je tapi ibu minta drive kereta. I duduk je dalam kereta. Okey,  I rasa dah jauh sangat I melalut ni.

Alright! From the past few days I've been seeking & 'googling' the latest hairstyle for men in 2012. And this is the result! 




Bayangkan okey... ini adalah Korean short hairstyle. SHORT? Short dia tak berapa nak short. Rimas! I tak faham kenapa bila I pergi kampus orang kata "...rambut nak Korea." Hellowww! Bila kala pulalah I buat style rambut Korea. Tak reti okey. Entah apa-apa je they allz nak komen pun main bantai tak tahu lepas tu main cakap je. =_=



Okay! I put these two images because I like this guy so much. Yang atas tu I suka gila. Mungkin sebab ada warna. Somehow I think we have the same type of hair & equally handsome. *matilah berkali-kali perasan* Cuti panjang bolehlah nak warnakan rambut. Ini rambut untuk naik semester baru. Huh! Yang kat bawah tu sama. Adore sangat rupa mamat Korea sorang ni. *man crush*


I'm a huge fan of David Archuleta at the same time we have the same hair colour. Rambut macam ni sesuai untuk orang yang comel je. I comot! Huhuhu...



Love this Levitt?


VJ Rich


Hairstyle yang kat atas ni adalah stail rambut I yang I pernah ada atau masih boleh dilakukan keatas rambut yang serabai ini. Haha!

And now.... we have come to the end of hairstyle makeover discussion. It's not really a discussion lah.



Kalau I buat stail yang macam ni dah macam Draco Malfoy versi fashionista. Haha! Nampak kejam tapi stylo lah... ala-ala Wilhelmina man version.






Perasan ke tidak? Lebih kurang sama je semua style rambut tu kan? Yes! Memanglah... sebab inilah dia style yang I nak pada rambut I bila gunting nanti. InsyaAllah next sem I akan ada stail rambut baru sekali untuk tahun baru. *over* Tepi tu shave tapi taklah slope habis terus tak ada rambut. Dapat ada 'tanduk' sikit kat depan tu memang 'hot' dah I rasa. *perasan sendiri* 

The thing is... apa yang I jumpa berbeza dengan apa yang I baca. Dalam Berita Harian *tak sure tarikhnya* kata tahun ni punya fesyen rambut lain, kononnya ala-ala superhero komik Jepun pun ada. Tapi bila I search dalam Google lain pula katanya. *sigh* Yang mana latest update pun I tak tahu. I lebih percayakan sumber yang I baca. Hehe! Actually, I cuma cari panduan sikit-sikit je. Bukan nak ikut trend pun. Pernah pula I ikut trend? Hahahahaha! I'm a trendsetter y'allz! I set my own trend & style, not following others'. Tujuan I buat macam ni supaya I lebih sayang pada rambut I memandangkan I ni tak suka set rambut dan prefer pakai topi. Hopefully, bila dah ada rambut yang stylo I akan rajinlah jaga rambut tu dan lebih confident tanpa cover pakai fedora atau cap. Faham? Bukannya nak bajet-bajet hot pergi kelas ke apa. Hahaha! 

Susah-susah I buat macam ni jelah! Mamfooo?? :P

p/s: All the images came from Mr. Google. Tq~

Monday, 13 February 2012

The 54th Grammy's: Adele Got It All! Whitney in Loving Memory

As salam & heyy y'allz!

WOW! Keputusan dah pun diketahui. Click here for the full result. Adele menang beso! Tekaan I dalam entry yang lepas mengenalah kot. Hahahaha~ I tengok live kat Astro StarWorld tadi. Woohoo!!! Sangat menarik dalam masa yang sama sangat mengejutkan. I tahu pasal berita kematian diva unggul ni malam tadi dalam pukul 1 pagi kot. Masa tu I tengok channel MTV. Terngangalah sekejap dalam beberapa saat sebab tak sangka. Bukan pasal umur dia 48 tahun ke apa cuma... she's one of my role model from the music industry. A diva & now she has become the unforgettable legend. America acknowledges her as a 'national treasure'. Macam itulah lebih kurang apa yang I faham masa Oprah pernah mewawancara satu rancangan khas pasal Whitney dulu. 

Sebab-sebab kematian masih disiasat. Biasalah 'mat saleh', mati kat rumah pun nak siasat bagai. I harap dia tak meninggal dunia sebab kena bunuh atau dadah ke apa. Almaklumlah, diakan ada sejarah drug addict dulu. Hopefully, she died because of normal causes of death. I dengo dia mati dalam tab mandi. Don't know lah... I think people don't that one of my dream is to meet her but now she's gone. *sob* 






Well! The Grammy's went smoothly with a lot of great performance attended by a lot of big names in the industry. Most of them are international musicians of course. Congratulations to my favourite singer, Adele for winning six GRAMMYs, tying BeyoncĂ© for the most awards won by a female artist in one night. Adele won for Album Of The Year and Best Pop Vocal Album for 21, Record Of The Year, Song Of The Year and Best Short Form Music Video for "Rolling In The Deep," and Best Pop Solo Performance for "Someone Like You." Returning to live performance for the first time since vocal cord surgery, Adele also wowed the audience with the stunning "Rolling In The Deep," her soulful delivery further evidence of her justly awarded, star-worthy talent. Wanna know more? Click here!




She said something about quality while she was receiving the last award and yes! She performed with quality. Whether in the album or live on The Grammy's just now. I believe she has fully recovered after the surgery. No need to wow us with such gimmicks she delivered the song, Rolling in The Deep with her own style that we as her fan will never be sick off. I just love her style, her appearance, her vocal & her music. During Whitney's era, she's 'the Adele' but during your era, Adele, you're a new 'Whitney'. (:

p/s: Thanx to E! Online for the images. 

Sunday, 12 February 2012

The 54th Grammy Awards

As salam & heyy y'allz!

The 2012 Grammy Awards are just around the corner. In less than 48 hours, the awards show will on air live from Hollywood. I'm so excited. As a music lover, I always looking forward for this event of the year. And insyaAllah for this year I'm going to watch it via satellite on StarWorld. 


I'm excited to watch it live plus there'll be a lot of my favourite artists perform on the stage. By the way, the Pre-Grammy night just ended a few hours ago. And here are the nominees! ^_^

ALBUM OF THE YEAR:


21- Adele

Wasting Light- Foo Fighters
Born This Way- Lady Gaga                                              
Doo-Wops & Hooligans – Bruno Mars                   
Loud – Rihanna

Should win: 21- Adele

BEST NEW ARTIST:


The Band Perry                                                                                             

Bon Iver

J.Cole                                                                                
Nicki Minaj
Skrillex


Should win: The Band Perry

SONG OF THE YEAR:


“All of the Lights”

“The Cave”

“Grenade”                                                                                                 
“Holocene”
“Rolling in the Deep”


Should win: "Rolling in the Deep"

RECORD OF THE YEAR:


Rolling in the Deep – Adele

Holocene – Bon Iver

Grenade – Bruno Mars                                                                              
The Cave – Mumford & Sons
Firework – Katy Perry


Should win: Rolling in the Deep

BEST POP VOCAL ALBUM:


21 -Adele                                                                                                  

The Lady Killer – Cee Lo Green

Born This Way – Lady Gaga
Doo-Wops & Hooligans – Bruno Mars
Loud- Rihanna


Should win: 21- Adele

BEST ROCK ALBUM:


Rock ‘N’ Roll Party Honoring Les Paul – Jeff Beck

Wasting Light – Foo Fighters
Come Around Sundown – Kings of Leon                                                   

I’m With You – Red Hot Chilli Peppers 
The Whole Love – Wilco                                                       
                                                                                                                     

Might win: Wasting Light - Foo Fighters  *I guess. Lol!*
                                                                                                  
BEST RAP ALBUM:


Watch The Throne – Jay-Z and Kanye West

Tha Carter IV – Lil Wayne
Lasers – Lupe Fiasco

Pink Friday – Nicki Minaj                                                                               

My Beautiful Dark Twisted Fantasy – Kanye West


Might win: Watch The Throne – Jay-Z and Kanye West 

BEST R&B ALBUM


F.A.M.E. – Chris Brown

Second Chance – El DeBarge

Love Letter – R. Kelly                                                                               
Pieces of Me – Ledisi                                                                                                                                                                    Kelly – Kelly Price




Might win: Love Letter -  R. Kelly  

So, who will be thrown with the trophy? I believe you know who's my favorite singer. Hahahah! Crystal clear right?  Can't wait to watch it. If you wanna read more, you may click right here! For those who live in Malaysia, the live show is on Monday (12th February 2012), starts at 9am. The encore will be at 9pm on StarWorld a.k.a. channel 711. (= 


p/s: Gonna watch the Pre-Grammy after this.


Wednesday, 1 February 2012

Makan ke MELANTAK?

Assalamualaikum & heyy y'allz!

I suka macam-macam kat dunia. 
I suka muzik,  I suka shopping & fashion... I suka tonton tv, I suka melukis, I suka merepek dan... 
I SUKA MAKAN!!! 
Hahahahahaha~ 
Tak semua orang suka makan you allz. 
Ada orang makan sebagai keperluan seharian tapi I makan sebab... 
I memang suka makan! =P

Tambahan lagi sekarang ni cuti semester you allz. 
Ya Allah! 
Sampai-sampai je rumah ibu dah siap masak macam-macam. 
I belum balik JB lagi ibu dah call cakap dah masak banyak sekali I tak jadi balik pula. 
Huhuhu... 
macamlah makanan tu tak boleh simpan dalam peti sejukkan? Hahaha~ 
Ibu oh ibu... *cium sikit*

I tak mahu cerita banyak sangat. 
Blog I ni bukan blog memasak. 
I cuma nak kongsi gambo makanan yang dah masuk dalam perut I, sedang masuk ataupun dah tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttt... 
Muahahaha! 
Sebenonya, mula daripada study week leaves lagi... 
...dah makan macam-macam jenis makanan yang sedap. 
Tak kisahlah sama ada beli yang segera ataupun ibu buat sendiri. 





McD ni I beli makan masa betul-betul lepas habis final exam hari tu. 
Perrrghh! 
Memang nikmatlah makan masa tu sebab kepala ni dah tak ada kisah lagi nak jawab paper apa lagikan. HAHA~ 
Big Apple tu pun sama. 
I wasn't expected for those donuts actually. 
Tapi dah rezeki kan... *Alhamdulillah*














Kek Batik tu sampai-sampai je dah ada tak silap.
Tu tak kira lagi dengan serawa durian.
I tak makan durian tapi serawa I layan...
...sebab I suka makan dengan pulut.
Oreo Cheesecake tu ibu I buat masa Kek Batik tu belum habis lagi.
Ya Allah!
Rezeki berlambak-lambak.
Tiap-tiap hari I dapat makan dessert sedap-sedap.
Dah tu tak muat masuk acuan...
...so, ibu pun masukkanlah baki tu adunan kek cheese tu dalam cawan yogurt tu.
Yummy~




Ini pula Puding Roti.
I biasa panggil kuih bakar roti.
Mana-manapunlah ya, rasanya sama je.
Tapi kali ni ibu letak cip coklat.
Sedap! Auuummmm! =P





Okey, yang ini pula nugget ayam tempura favourite I buat masa ni. 
Sentiasa ada stok dalam fridge.
Puding Roti dengan nugget ni masa study week hari tu. 
Sangat sedap okey!
Jenama Uncle Jack.
Whooossshhhhh!!!
Rasanya macam nugget McDonald's tapi lebih sedap kot.
Ada banyak perisa.
Ada original,
spicy,
cheese &...
smokey.
You should taste it yourself lah!
I suka makan dengan mayonis. ^_^





Muffin Chocolate Cheese ni pun ibu I buat masa I balik cuti study week tu.
Ibu I pernah buat tapi tak jadi...
...yang kali ni punya sangat menjadi you allz.
Sedap wa cakap lu! Hahahaha
Serious!
Dalamnya yang ada keju.
Bukan cheese macam tu je tapi kek cheese.
Tuko coklat dengan Nescafe pun sedap. (=

Okeylah you allz...
I sengaja je nak share kebahagiaan.
I tahu resepinya tapi macam I cakap ni bukan blog masakan.
If you wanna know the recipe...
...I think you should google lah. Hehe

p/s: Dah lapar...

Homemade Oblong

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Do you know?
In Melaka, there's a food stall.
They sell burgers...
...so many kinds of burgers.
Not like other burger stalls lah.
The stall is around the area of house. *rent one lah*
One of friends said at Kampung 8. 
I don't know the exact nama for that area. LOL!
All I know is Kesidang, Kenanga and my campus. *sedih*
Well, what do you expect it's not my hometown lah.

Wait!
Perlukah I cerita asal usulnya?
I pun tak tahu asal usul burger panjang tu.
Alahai... 
...burger yang panjang bujur tu.
Kat McD pun ada jual.
Habis Prosperity tu apa?!

Nak dijadikan cerita I teringin nak goreng sendiri kat rumah.
Dah alang-alang ibu I belikan yang segera yang jenama Ramly tu.
I pun gigihkanlah diri I menggoreng bagai...
...keletang keletung seorang diri kat dapur. *macam tu ke bunyi aku masak tadi?*






 Siap ada cheese lagi okey! *cheese lagi?*
Ya, siapa kata mesti dengan roti burger atau hot dog bun
Pakai roti biasa je pun boleh. *actually tu je yang tinggal*
Senang je, kat rumah pun dah boleh makan burger oblong sekarang.
Daging tu sedap sebab jenama Ramly kan enak you allz.
Btw, siap dah ada lada hitam dalam tu. 
I like! XD

p/s: Nasi goreng satu!