Wednesday, 1 February 2012

Homemade Oblong

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Do you know?
In Melaka, there's a food stall.
They sell burgers...
...so many kinds of burgers.
Not like other burger stalls lah.
The stall is around the area of house. *rent one lah*
One of friends said at Kampung 8. 
I don't know the exact nama for that area. LOL!
All I know is Kesidang, Kenanga and my campus. *sedih*
Well, what do you expect it's not my hometown lah.

Wait!
Perlukah I cerita asal usulnya?
I pun tak tahu asal usul burger panjang tu.
Alahai... 
...burger yang panjang bujur tu.
Kat McD pun ada jual.
Habis Prosperity tu apa?!

Nak dijadikan cerita I teringin nak goreng sendiri kat rumah.
Dah alang-alang ibu I belikan yang segera yang jenama Ramly tu.
I pun gigihkanlah diri I menggoreng bagai...
...keletang keletung seorang diri kat dapur. *macam tu ke bunyi aku masak tadi?*






 Siap ada cheese lagi okey! *cheese lagi?*
Ya, siapa kata mesti dengan roti burger atau hot dog bun
Pakai roti biasa je pun boleh. *actually tu je yang tinggal*
Senang je, kat rumah pun dah boleh makan burger oblong sekarang.
Daging tu sedap sebab jenama Ramly kan enak you allz.
Btw, siap dah ada lada hitam dalam tu. 
I like! XD

p/s: Nasi goreng satu! 

4 comments:

yana d'zone said...

perghhh memikat hati!!! dah kecur merenjis2 ni =/

Mikah Lurima said...

yana>> haha... merenjis2? seraaaaamnya... peluh ke air liur yg terenjis tu? lol~

yana d'zone said...

hahaha you pilih mana suka =) nampak sedap!!

Mikah Lurima said...

Yana>> haha... memang sedap! Nyum3~