Wednesday, 1 February 2012

Makan ke MELANTAK?

Assalamualaikum & heyy y'allz!

I suka macam-macam kat dunia. 
I suka muzik,  I suka shopping & fashion... I suka tonton tv, I suka melukis, I suka merepek dan... 
I SUKA MAKAN!!! 
Hahahahahaha~ 
Tak semua orang suka makan you allz. 
Ada orang makan sebagai keperluan seharian tapi I makan sebab... 
I memang suka makan! =P

Tambahan lagi sekarang ni cuti semester you allz. 
Ya Allah! 
Sampai-sampai je rumah ibu dah siap masak macam-macam. 
I belum balik JB lagi ibu dah call cakap dah masak banyak sekali I tak jadi balik pula. 
Huhuhu... 
macamlah makanan tu tak boleh simpan dalam peti sejukkan? Hahaha~ 
Ibu oh ibu... *cium sikit*

I tak mahu cerita banyak sangat. 
Blog I ni bukan blog memasak. 
I cuma nak kongsi gambo makanan yang dah masuk dalam perut I, sedang masuk ataupun dah tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttt... 
Muahahaha! 
Sebenonya, mula daripada study week leaves lagi... 
...dah makan macam-macam jenis makanan yang sedap. 
Tak kisahlah sama ada beli yang segera ataupun ibu buat sendiri. 





McD ni I beli makan masa betul-betul lepas habis final exam hari tu. 
Perrrghh! 
Memang nikmatlah makan masa tu sebab kepala ni dah tak ada kisah lagi nak jawab paper apa lagikan. HAHA~ 
Big Apple tu pun sama. 
I wasn't expected for those donuts actually. 
Tapi dah rezeki kan... *Alhamdulillah*














Kek Batik tu sampai-sampai je dah ada tak silap.
Tu tak kira lagi dengan serawa durian.
I tak makan durian tapi serawa I layan...
...sebab I suka makan dengan pulut.
Oreo Cheesecake tu ibu I buat masa Kek Batik tu belum habis lagi.
Ya Allah!
Rezeki berlambak-lambak.
Tiap-tiap hari I dapat makan dessert sedap-sedap.
Dah tu tak muat masuk acuan...
...so, ibu pun masukkanlah baki tu adunan kek cheese tu dalam cawan yogurt tu.
Yummy~




Ini pula Puding Roti.
I biasa panggil kuih bakar roti.
Mana-manapunlah ya, rasanya sama je.
Tapi kali ni ibu letak cip coklat.
Sedap! Auuummmm! =P





Okey, yang ini pula nugget ayam tempura favourite I buat masa ni. 
Sentiasa ada stok dalam fridge.
Puding Roti dengan nugget ni masa study week hari tu. 
Sangat sedap okey!
Jenama Uncle Jack.
Whooossshhhhh!!!
Rasanya macam nugget McDonald's tapi lebih sedap kot.
Ada banyak perisa.
Ada original,
spicy,
cheese &...
smokey.
You should taste it yourself lah!
I suka makan dengan mayonis. ^_^





Muffin Chocolate Cheese ni pun ibu I buat masa I balik cuti study week tu.
Ibu I pernah buat tapi tak jadi...
...yang kali ni punya sangat menjadi you allz.
Sedap wa cakap lu! Hahahaha
Serious!
Dalamnya yang ada keju.
Bukan cheese macam tu je tapi kek cheese.
Tuko coklat dengan Nescafe pun sedap. (=

Okeylah you allz...
I sengaja je nak share kebahagiaan.
I tahu resepinya tapi macam I cakap ni bukan blog masakan.
If you wanna know the recipe...
...I think you should google lah. Hehe

p/s: Dah lapar...

2 comments:

Umar said...

memang banyak makanan!

Mikah Lurima said...

Umar>> sangat!! haha