Tuesday, 27 March 2012

Malware Awareness

As salam & heyy y'allz!

Hmm... baru je siap satu entry dah sambung yang ini. Sibuk sangat pening kepala nak tulis apakan? Khamek ko! Malware punya pasal I dapat buat satu entry baru. Huhuhu... Gigih tak I? Semata-mata nak meluahkan perasaan tak apa. Asalkan isi hati ni terluah. Dah pukul 12 tengah malam ni mata tersengkang lagi menaip sambil-sambil tonton TV2. Seniman Bujang Lapok kot! I terima je movie apa-apa yang ada kat tv malam ni asalkan bukan 18sx. Haha! 

Dalam entry sebelum ni I dah cakap nak cerita pasal apa yang dah jadi pada blog I malam Ahad hari tu. Sebenonya warning tu dah keluo beberapa kali dah tapi mula-mula I tak faham dah I tekan je "proceed anyway" tu. Almaklumlah pemalas nak baca semua tu nak cepat tekan jelah benda tu. Tapi last2 bila I rasa rensa bagai barulah I baca. 



I dah unfollow dah tu. I dunnow what happened to that blog. I tak kenal pun blogger tu cuma I follow sebab entry2 dia cool. (= Tapi entah sejak bila blog dia dah kena serang dengan malware si keji lahanat yang cuba nak ganggu blog I pula. Thanx a lot to Dr. Lurve *a.k.a. Admin Blogger Area* for asking me about this malware thingy. Dialah yang buat I perasan pasal benda ni. Maksudnya bukan I je yang nampak tapi orang lain pun akan nampak. Jika tidak I tak tahu pun still ada lagi warning tu walaupun I dah unfollow bagaikan. Mahu tak risau I masa tu dah lepas pukul 2am tak silap. Gelabah mak enon you allz! Lol~ Sebab bila dah ditanya barulah I perasan yang benda tu bahaya sampai boleh menyebabkan I hilang blog I ni. Potong stim tahu?! I sedap-sedap karang ayat untuk entry baru terus tak jadi. Pending terus! Baik Dr. Lurve siap bagi link bagai tentang cara-cara untuk buangkan benda tu. Terima kasih jugalah kat mamat yang I share link dia tu. Agak membantu ya. Pening kepala jugalah sebab I ni slow sikit bab-bab benda macam ni. Sejam lebih jugalah ambil masa. Yelah, apa lagi yang kena buat ek?

Ini sangatlah tak membantu! =_=

Akhirnya I buang blog list yang I follow yang I tahu dulu blog dia pun I list out kat situ. Masa tu Azem ada online kat sebelah I. Apa lagi? Minta tolong dia check kanlah... alhamdulillah! Lega I bila tahu tulisan yang ada background merah tu dah tak muncul lagi... semua dah settle! =D Binatang malware tu hilang juga akhirnya. Sangat lega! Terus ada mood semula cuma masa tu dah letihlah tak mampu nak sambung entry baru kan. 

p/s: Letih sudah...


No comments: