Thursday, 22 March 2012

My Baby You

Assalamualaikum...

It has been a while since my beloved cat died...
... kucing kesayangan I mati depan mata I dua hari sebelum sem baru nak start.
2nd March... that was the date.
Dandan I tak jadi balik esok harinya tu sebab terlalu sedih.
I tak nak cerita detail...
...cukuplah I dah menangis on the spot
Tak pernah-pernah kucing yang we allz bela mati depan mata macam tu.
I dunnow what happened.
I sangat sayangkan dia lebih daripada kucing-kucing lain.
Just imagine!
I withdrew my money from Tabung Haji just to adopt her.
Oh my Lord...
...besarnya dugaanMu ya Allah.
Terima kasih ibu atas kata-kata ibu buat Along menangis.


Apa yang I boleh cakap masa tu hujan.
I tak tahu yang Baby sangat sakit masa tu sebab ibu I tak ada cerita apa-apa...
...memandangkan we allz letak kucing dewasa kat luar rumah.
I menyesal sebab lepas balik kampung I tak main-main dengan dia lagi.

Last,
I cuma sikat-sikat bulu dia.
Of course I lebihkan dia sebab dia yang I paling sayang.
Walaupun I marah dia sebab dia pernah cekau I...
...I tak hold any grudge pun sebab I tahu dia tak ada akal.
Cuma nak bergurau... (:

I called my sis...
...she was crying too.
Kasihan adik I...
... I'm sorry lah my dear.
I think I should tell you that day.
Pagi Sabtu baru I tanam.
Sangat sayu...
... ayah tolong gali lubang.
Hampir nak nangis *again*...
... tapi I tahan sebab nanti ayah I risau lak tengok anak dia emosi tak habis-habis. 

Thank you, Kinah for calling me that night.
Malu sebab I tak boleh handle emosi masa Kina call.
It was so hard.
This was my first time ever loosing someone right in front of my eyes.
May Allah bless her soul.
I wish I'll meet in the hereafter.
I love you, Baby...
... always.


2 comments:

yana d'zone said...

comelnya...i understand how's the pain you hold...i was in your shoes before...memang sedih kan bila kesayangan kita pergi tinggalkan kita...i hope you bertabah...memang kucing yang kita sayang x kan ada penggantinya yang exact the same...rest in peace dear cat :'(

Mikah Lurima said...

yana>> yes, indeed... thanx a lot my friend... thanx~