Tuesday, 17 April 2012

Benci tapi Rindu

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Hmm... I dunnow how to start. Macam inilah... lepas I balik Melaka dari KL dua minggu lepas ada something happened. Tiba-tiba I sedar yang I ada stalker. Bukannya sembarangan orang okey. Orang tu I kenal sebab dia sekampus dengan I. Serta-merta mood I nak update blog hilang. Risau entah siapa lagilah yang baca tweet I atau blog I lepas tu terasa dan mengata dibelakang I. Yelah kan... tak suka I tapi ngendap juga apa yang I buat. Itulah benci tapi rindu namanya. Mohon ampun doa restu bagailah ya if you allz ada terasa. Nasiblah if ada yang terasa dengan tweet tweet I kat Twitter tu. Mostly, bukannya I sengaja pun. Cuma I jadi lebih jujur dalam memberi pendapat. Tak suka jangan follow atau jangan baca.

I malas nak cakap pasal apa yang dah berlaku. What has been done cannot be undone, right? So, life goes on... stalker, backstabber macam they allz ni elok kita rejam je tapi apakan daya kita berada di alam maya. So, paling-paling hebat pun boleh hentam semula ayat kawan kita kat Twitter tu. Tentang orang yang I tercari masalah ataupun yang mencari masalah dengan I tu... I cuma tak faham apa yang dia simpan dalam hati atau kepala otak dia. Sejarahnya, we allz pernah serumah dan sebilik. Dahsyat tak? Tiba-tiba 2 weeks ago jadi porak-peranda which is pernah berlaku tapi sebelum ni tak nampak apa puncanya dan tahu-tahu je semua dah okey seolah-olah kembali seperti normal. We allz dah boleh bertegur sapa macam tak ada apa-apa yang berlaku. Tu semua setahun yang lepas...

HIT BY BALL

Tahu-tahu je tweet tweet I masa I pergi ke KL tu ada orang carut kat dalam Twitter. Mungkin juga dia ada dendam dengan I tentang beberapa tweet I yang dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaa sudah tu tapi still nama pun dendam mungkinlah dia asyik cuba sakitkan hati I dengan tweet tweet dia yang tak ada kena mengena pun dia balun juga. Ataupun dia masih tak puas hati dengan I sejak dulu lagi. Sampaikan I rasa dia baca semua isi blog I untuk tahu apa yang I tulis dan gambo yang dimuat naik... ATAUPUN dia memang iri hati  dengan I kot. I dunnow why... orang yang cemburu dengan you allz takkan cakap terus terang pada you allz kalau dia jealous. Orang kita! Alahhh, ORANG KITA! Get it? They allz prefer guna tok bomoh ke apa-apalah yang bagi they allz lebih memuaskan hati dan boleh menambahkan dosa. *terasakah?*

I take this opportunity to say, "Hi!!!", to that particular someone who might read this post or my whole blog. You know what, I couldn't make you realize of anything 'coz you're such a loser, psycho pathetic and jerk! You can say wuteva in your Twitter, your Facebook or your blog since I'm not going to read them and no people are going to buy it. InsyaAllah, I always believe that Allah is with me. The whole time whether I'm alone or with family and friends. You just became my new identified stalker. At least I'm glad... it has been so crystal clear that you hate me and we can't be as friendly like we used to be. I must say... I'm so d**n proud! 

Sisih daripada I terserempak dengan dia kat mana-mana di atas muka bumi Allah ni sebab I dah tak boleh bagi good impression lagi dah. Lagi satu... I tak mahu guna perkataan-perkataan kesat yang dia selalu guna tu sebab I tak mahu jatuhkan martabat I macam dia. Pandai pun kat atas sijil dan pada pointer je buat apa? Akhlak? Hmm... tak mahu komen lebih sebab I pun tak sempurna. Antara dia dengan Allah I tak masuk campur. Dia dengan manusia lain I dah tahu macamana. Semoga Allah beri dia hidayah untuk sedar apa sebenarnya yang dah buat terhadap diri dia dan orang lain. I cuma ingin menjadi diri sendiri dan jadi lebih baik serta beriman. *insyaAllah* Salahkah? You don't like it? Get lost! Thank you~

Haters

p/s: Tulis tweet lepas ni kena elok-elok takut ramai yang #butthurt...
p/s/s: Tulis status kat Facebook pun kena hati-hati nanti jadi isu. #baikbaikupdatestatusnantikenaprint


No comments: