Friday, 20 April 2012

They Accept Me!


Assalamualaikum & heyy y'allz!


I got it!!! 


Hahaha... I dapat apa? I dapat buat praktikal kat Uda Holdings tulah. Yup, at Plaza Angsana in JB. Syukur sangat-sangat... Alhamdulillah! *tak terkata betapa bersyukurnya*

I hanto surat Jumaat lepas... petang tadi they allz called I. Mula-mula pagi dah call tapi I tidur lagi. Haha! Ingatkan nak tanya apa-apa lagi ke atau nak suruh I datang interview rupa-rupanya akak yang call tu cakap I punya permohonan dah diterima dan dia sedang isi surat jawapan tu. Wow! So fast huh? I just didn't expect for that to happen. Happy gilalah tadi. Lepas beritahu ibu terus sms ayah dan Azem. Sekejap jelah sukanya lepas tu terus act macam biasa. Yelah, tempat praktikal je you allz... bukannya I dapat kerja permanent kat situ. But still lah... I'm so glad. Allah permudahkan urusan tu. However, it's not impossible lah if they want to offer me to work permanently at the firm... who knows right? InsyaAllah... God will!


Tak payahlah I susah-susah nak buat surat lagi untuk apply tempat lain sebab I memang dapat rasa inilah tempatnya sejak dari awal masa I buat keputusan untuk hanto surat tu. Memandangkan sem ni setiap pelajar cuma dapat satu je surat formal yang ada letter head tu. Legalah tekaan I betul dan harapan I tercapai. Elaun pun sedap. *no need to state or ask* Hehehe... tambah-tambah tak jauh dari rumah. Ngee~

Terima kasih kepada ibu sebab cadangkan I untuk call Plaza Angsana. Lepas tu thank you kat ayah juga sebab sama-sama bagi support dan mendengo luahan hati I serta bagi pinjam modem sampai sekarang. Haha! Errr, terima kasih kat kawan-kawan especially Azem, Acad, Qem, Bell & lain-lain yang tolong bagi info tentang company atau tips-tips tentang macamana masa nak call. LOL! Macam beri speech menang award pula I ni. Ahakz~

                             
Sumber: azlantaib.blogspot.com

p/s: Didik diri untuk tak mahu terlebih seronok terlebih syukur tak apa. (:


2 comments:

Anonymous said...

hye u .. praktikal kat uda holding keje ape je kl0 bhgn marketing..i dis sem start praktikal sne.. da same c0urse like u.

Mikah Lurima said...

Cik Anon>> Sorry, I dah jarang online sejak praktikal... You praktikal kat UDA yg mana ek? Macam tempat I, sebab dia kira shopping mall so I dapat kerja bhg event tapi tu pun bila ada event jelah. If not I kena deal dgn tenant pasal sewa premis. Paling mudah bhg filing lah. Haha! Good luck btw~^^