Sunday, 17 June 2012

The Last Annual Dinner as a Student

Assalamualaikum & heyy y'allz!

Sorry lah wahai blog yang comel. 
Janji nak sambung publish entry hari Jumaat tapi... 
... hari Ahad baru ada kesempatan dan rasa rajin. 
Kebetulan semalam ada seminar. 
Kelmarin dah sedia malas dan hari ni jelah yang boleh diharapkan sebab esok...
... dah mula ada kelas bagai. Huhu

I tak tahu nak start macamana pasal dinner tu. 
Okeylah macam ni...

Venue:
Hotel tu 4 bintang tapi cantiknya macam 5 bintang.
Cuma sayang...
... masa sampai je ballroom kat level 6 tu bau something yang kurang enak.
Macam bau toilet
*serious*

Registration: 
Sedih!!!
Nama I tak ada dalam list.
I tak tahu pun ada kad.
Makinlah sedih!
Bayo mahal tu.
I dah bayo tu walhal.
Selamat urusetia percaya yang I bayo.
So, dapatlah duduk tu pun kat meja paling belakang dengan Ifah.

Opening:
Sangat tak faham!
Apa yang they allz persembahkan pun I tak faham.
Dah macam upacara sembahyang apa entah.
HAHA!
Apa tidaknya, bawa bunga ros tu ramai-ramai...
...  lepas tu masuk lalu pintu gerbang tu.
Apakah itu???

Hosts:
Ada dua orang pengacara majlis.
I pernah tengok they allz mengacara tapi malam tu...
... sangat hambar! Tak tahulah kenapa ek.

Speech: 
Ucapan sangat boring.
Ketua projek?
BORING!
Penasihat?
Boring!
VVIP?
Pun boring!
Siap sempat macam nak berpolitik pula. =_=

Makan:
Not bad!
Itulah antara sesi yang paling best malam tu.
Kawan-kawan pernah cakap hotel tu makan tak best tapi...
... malam tu sedap pula.
Mungkin sebab masakan Melayu kot.
I bagi 3/5 bintang. Hehe~

Showmanship:
Persembahan paling hambar daripada student MASA malam tu.
SEDIH!
Fyi, setahu I lah penyanyi best2 semua datang daripada program I okey.
Bukan nak gebang tau.
I tak tahu siapa yang silap.
Malas nak cerita ketidakpuasan hati I.
Dengan game ala-ala Super Spontan konon-konon tu. Alaaaaahaii...
Tapi...
... persembahan silap mata dijemput khas dari luo tu boleh tahan.
I bagi 2.5/5 bintang je keseluruhan.

Lucky Draw:
Banyak gila hadiah okey!
Sayangnya I tak dapat nombor.
Sebab tak ada kad.
Alhamdulillah, Ifah dapatkan nombor untuk malam tu. 
Hehe

Overall... I bagi 2/5 bintang je untuk dinner tu.
Dinner paling tak best dalam sejarah hidup I.
Siapa yang uruskan hal-hal tu semua WAJIB minta maaf dengan I patutnya.
I paling senior dan I bayo sama macam orang lain.
It's okay!
I redha je... 
... cuma sumpahlah lepas ni I tak nak join lagi.
Manalah tahu MASA jemput lagi ke, kan?
I tahu tak mustahil.

Hmm...
... award malam tu semua okey.
Cuma...
... couple of the night tu apa kejadahnya??
Suka hati you allz nak kata I ni narrow minded ke apa.
Tapi,
jujur I cakap anugerah pasangan terbaik malam tu tak perlu.
Seolah-olah you menggalakkan pelajo datang dinner secara berpasang-pasangan lepas ni.
Ewwwwwwww!

Jadi...
... untuk menyembunyikan ketidak puasan hati I.
Terpaksalah I senyum dalam gambo-gambo ni. =P

Baru je masuk hotel Ezzah dah snap satu. Haha


Ifah dengan pensyarah yang semua I tak kenal kecuali Ketua Fakulti. Haha

Gambo ni menunjukkan yang I dengan Ifah memang dapat table yang paling belakang. Sobs!

I ingatkan choc balls tu sedap sekali... *bluerkk*

Ini lapo pun ya, sedap pun ya.
Lepas tu tambah lauk je duduk meratah Ayam Masak Tomato dengan Ifah.
*SEDAAAAAP*

ABC katanya! Lol~
Hotel buat lawak agaknya ataupun memang tak reti buat.
Namanya silap ni...
Should be cendol or  cocktail.
Tu pun still tak sesuai juga. ;P



Sementara itu...

Sempat!!
Yelah singgah toilet hotel tu lawo.
Snap lah beberapa. Hehehe


Ifah tangkapkan...


Cuba teka nombor mana yang terkena?? XD
Ifah dapat banyak gila nombor sekali...

Yang 'terkena'nya cuma satu je. LOL~

Kau mampu? Ifah punyalah happy sakan dapat hadiah lucky draw malam tu.
2nd prize, okay! 
I jealous dengan 1st prize tu je. 
Hadiah penginapan kot!

Dengan Wani yang comel. ^_^

Ini bersama dengan Pia yang sangat lemah lembut orangnya. ;D

Dengan geng-geng Puteri dan Qem yang tinggal. *tiba-tiba rasa sedih*

Ini Ifah dengan kawan dia yang I tak kenal. Lol!

Gambo berbeza-beza ikut resolusi kamera masing-masing okey. 
I punya of course yang watermark nya tak ada by anybody.
Janganlah percaya sangat kecerahan yang ada tu.
Hahaha!
Tu silap flash agaknya kot.
Whatever it is I tried my best to enjoy that night.
Takkan seronoklah kalau kawan-kawan batch kita dah tak ada.
Dah tu pula Bobby balik awal.
The only friend originated from my batch.
Dia balik awal sebab rumah jauh.
Jadi, tak adalah gambo dengan kawan lelaki.
I dengan Ifah balik sejurus lepas selesai dinner tu.
Datang agak lewat balik agak cepat.

2 comments:

Cha'a said...

loooooooooooooooovee ur outfit lah!

and amboih2 siap ratings sume.. mcm judge pulak. ghehehe

Mikah Lurima said...

Cha'a>> Aiiyyyooo... miss u lah. Hahaha

Thank you. Biasa jah... orang lain semua malam tu siap bersut bagai.

Btw, of course lah. I banyak tak puas hati dgn event malam tu, tu yg jadi mcm tu. Huh!