Monday, 23 July 2012

A Day Before

Assalamualaikum & heyy you all!

Okay. I should have posted this a week ago but I've been so busy. *That's a lie!* Hahahaha... okay. I was so lazy lah last week. Sekarang jelah waktu yang I kurang sibuk dan kurang malas. Dah berbuka lagi pun kan. Motiflah nak malas. Huhuhu

I balik JB dari Melaka hari tu kan Ahad minggu lepas. Jadi, hari Sabtu tu I buat donut!! *again* 

Dia bulat-bulat sebab I letak chocolate spread dalamnya.
They like it. XD


Within 1 hour dah tinggal ini je.
Kira laku jugalah.
I tak ingat I buat berapa banyak.
*dalam 30 biji kot?*

Bukanlah I tak pernah buat donut sebelum ni. Tapi last time tak jadi sangat. Donut tu terlalu lembut sampai tak boleh dibentuk. Ahakz! Kali ni I memang dah niat nak buat sebelum I keluo dari apartment tu. Sweet tak?? *bluerks* 

I suka buat donut sebab I suka makan donut. Tapi dah dua kali I buat ni, dua-dua I tak suka. Entahlah... housemates I suka je I tengok. Orang kata, kalau kita yang masak kita takkan suka. Iya ke? Hmm...

Ada lagi satu! A day before I balik Melaka untuk paper final hari tu pun I ada baked something. Hehehehe... I bawa balik ke Melaka masa tu. I rasa I lah orang yang bertanggungjawab 'mengajo' budak-budak rumah I ni makan benda-benda macam ni. Lol!


You know what are they, right?
Ini muffin lah.
Tapi I buat Nescafe Cheese Muffin.
I suka gila rasa muffin ni.
Gabungan cheese dan Nescafe tu memang sedap. (:


Sorry lah tak ada hulur-hulur kat you all. Huhuhu... I memang suka baking. Maybe because I love dessert. I suka makan benda-benda yang manis. Erk! I tahu itu bukan diet pemakanan yang elok tapi susahlah. I'm that kinda guy. I suka makan yang sedap-sedap. Ibu pula suka memasak. Jadi, bila dah beso ni I rasa I patut belajo buat semuanya sendiri. Hehehe...

Btw, if you all wanna know the recipes I think you all should google 'em. I just post suka-suka je lagi pun. People say, sharing is caring. ;P

4 comments:

Cha'a said...

why did i vote for keji?? because im drooooooooooooooolinggggg!!!!!! sedap gile okayyyy!!!! ok. semangat sgt ni. ok. lapar. time to sahur. :P

Mikah Lurima said...

Cha'a>> Seriously?? First time eva orang admit dia vote keji. Masa mula-mula baca I thought I've made something so wrong. Rupa rupanya u just drooled. Lol! ;P

Cha'a said...

aah~ it's like an oxymoron la. haha! mcm "kuang aja pompuan tu, cantik gle okeeehhh!"... tends to create misunderstandings sometimes. -.- haha! but donuts. my gawd! mahoooooo!!

Mikah Lurima said...

Cha'a>> Oxymoron?? Lol! Again, first time dengar that term. Hmm... kecian u. Sorry lah ya. It's easy lah. U can make it urself. (: