Sunday, 2 September 2012

Boringnya Raya!


Assalamualaikum & hai semuaaaaaaaaaaaaaaa!

Ya Allah!!! Serious I tak ingat entah dah berapa lama I tak update. I rindu gila okey nak menaip untuk blog yang disayangi sangat sangat ni. Huhuhu... Well, I’ve a lot of reasons to explain to you people. All I can say is I was too busy. Always busy actually. Kalau nak terangkan semua terpaksalah I cerita kisah yang dah basi. *muntah* Semuanya bermula bila I dah praktikal. Start masa tengah-tengah bulan puasa pula tu. Aduhai... Tuhan jelah tahu dugaannya. 

Opppss! Lupa. I nak ucapkan selamat hari raya sebenonya. “SELAMAT HARI RAYA” kepada you all semua yang menyambut perayaan ini dan juga masih sudi singgah blog I tak popular dan tak vogue sangat ni. Hihihi... semoga amalan kita sepanjang bulan Ramadan yang lepas diterima oleh Allah. Ampun maaf I mohon kepada you all semua. Termasuklah kawan-kawan rapat yang baca blog I ni. I ni banyak silapnya. Manalah tahukan tersinggung dengan post I kan. I kan boleh tahan mulut puaka. Ahakz! Manusialah katakan... ada je silapnya. Harap-harap raya you all tahun ni meriah. Me? Hmm... susah nak cakap. I rasa tahun inilah raya paling hambar sekali sebenonya. Serious I tak tipu punyalah!

Pasal hal praktikal dan bulan Ramadan I akan cerita kemudian ya. InsyaAllah lah... I akan review sikit-sikitlah. Hal internship ni bila-bila I boleh update. 5 bulan kot! InsyaAllah ada masa lapang I akan cerita. I nak bagi laluan pada hal raya puasa ni dulu. Okey? Hehehe

Nampak bolat tak I? Huhuhu

My sister snapped this picture of me. 
I like it!^^



Apa yang nak dicerita ek? Hmm... kat atas tu semua gambo raya masa first day of Syawal. Itu jelah gambonya. Famili yang balik kampung pun tak ramai tahun ni. Ini kat Parit Beso, kampung ibu. Macam biasa parents I tak suka sangat berposing depan kamera banyak-banyak sebab tu balik-balik muka kami adik-beradik je. Huhu... Tema hijo gitu! Ahakz... orang jawo kata hijolah. :P Erk! Apa yang boringnya raya tahun ni? Adalah isunya... benda simple pun boleh jadi complicated. Punya boring tu sampaikan raya kedua I called Fly FM petang tu sebab dah tak tahu nak buat apa. Punyalah bosan tu kan?! Untunglah Rya dapat dengo calling I on air sebab I wish 4 orang je. ^_^ First time lah buat dedication untuk Hari Raya Aidilfitri dalam radio. Hopefully itu cukuplah untuk membalas kad raya si Rya. Hohoho



Rajinkan Rya?
Thanks to you! XD

I rancang tahun depan nak raya kat tempat lain. I nak raya seorang diri je. Boleh? Bagi I raya tu dah tak  meriah macam dulu-dulu. Jadi, I nak cuba tuko angin mungkin raya sambil melancong ke. Mesti ada orang buat. Takkanlah I seorang je yang fikir macam tu. Kan kan kan? Huhuhu... Apa-apapun, I tetap bersyukur sebab tahun ni masih beraya bersama-sama mereka yang tersayang. *Alhamdulillah* (: 

2 comments:

A FLYING UNICORN said...

haha thanks for the radio-wishes :D
and LOL i can't find another pretty card kot wuu sekarang kad raya dah tak lawa-lawa macam dulu sobsss

thanks for this entry *ceh macam la entry ni khas utk i sorang* LOL

Mikah Lurima said...

Rya>> Hehehe... no biggy lah. It's okay lah. I understand. Most important part is the content of that card. Ngee~