Sunday, 2 September 2012

Masih Seperti Dulu


Assalamualaikum & hai you all!

Sejak dari we all sekolah menengah dalam Tingkatan 2 *rasanyalah*, I dengan kawan-kawan I dah mula beraya sama-sama. Mula-mula sikit je yang join. Cuma adalah satu dua tahun yang rayanya sangat ramai. Havoc! Sangat seronok dan dalam masa yang sama sangat letih dan leceh. Leceh sebab nak kena tunggu orang. Datang 2 ke 3 jam selepas waktu yang dah dijadualkan tu dah biasa dah bila beraya dengan kawan-kawan I. Bak kata orang, banyak udang banyak garam... ramai orang banyak ragam. Setuju?

Ikutkan sebenonya mula dari tahun lepas I dah tak mahu plan beraya lagi dah. Sebab setahu I lah kan, yang plan raya ni asalnya I, Sakinah dan Rya(Mariam) je. Fatmie ke Faiz ke Kelis ke siapa-siapa yang lain cuma tolong sampai-sampaikan je invitation. Sebab dulu belum ada lagi Facebook yang canggih tu. *nyampah dengan FB* But! This year, it was unique. Yam (Rya) Sanggup balik semula JB lepas dah habis cuti raya yang lepas semata-mata nak guna cuti minggu ni yang mana panjang sikiiiiiiiiiiiiit je sebab 31 Ogos (kelmarin) tu cuti. Dia plan nak ajak ‘kita-kita' sahaja untuk beraya ke rumah dia. Rasanya I lah orang yang paling awal diberitahu. Maka beruntunglah si Rya sebab dia dah ‘book’ tarikh semalam awal-awal. Btw, Selamat Menyambut Hari Kebangsaan yang ke-55 wahai rakyat Malayisa sekalian! Maaf lewat. Huhu...

Ikutkan I kena ikut parents I daftar adik I masuk U sebenonya. Inilah dia... dah lama tak update macam-macam cerita nak kena skip. Fyi, adik I masuk UiTM Kampus Bandaraya Melaka. Ya! Sama tempat dengan I. Dah rezeki macam tu you all. Jadi, pendek cerita... inilah hasil jelajah raya dengan BFFs dan sahabat karib I semalam. *tak payah nak jelajah sangatlah dua rumah je pun* LOL!

Kat rumah Yam...

Rajin mak si Yam memasak. Hehehe


Tengoklah kawan-kawan I.
Sempat lagi, kan? Hahaha

Soto nasi... first round.

Soto mi... second round. ;P
Jangan main-main... pedas okey.
I tak makan dengan sambal lagi ni tahu.
Anyway, sedap! I sangat suka.
Berbeza daripada style masakan ibu I tapi tetap sedap. Hehe


Huh! Tambah jangan tak tambah! Teehee~


Ini budak ha, itu ahh sangat nakal maaa... haha!
Still comel lagilah. *nyampah* Lol~

Dengan Times...

Dengan Sakinah... *Times sempat selit* haha!

Sesi berbual as usual...

Ahli geng tak cukup kali ni.
Ayip tak termasuk okey. Ahakz!

Ada drama sekejap masa nak ambil gambo.


Macam nak masuk majalah sekolah je kan? Hahaha



Tak formal katanya... lalala~

Asal ada muka I je mesti gambo jadi blur. *nyampah*


Blur juga... sikit.

Dengan Kelis... ngee~

Kat rumah Kinah...





Nyum nyum nyum...

Sakinah yang buat katanya... hehehe!
I like! *wink wink*


Apa-apahal pun... curlaaaaaaaasssz kau, Kinah!
Ribena katanya. Permintaan kawan-kawan. LOL!

Jadi, itulah serba sedikit kemeriahan beraya bersama kawan-kawan rapat I. We all satu sekolah kat SMKAJB dulu. Buat masa ni tradisi ni masih kekal lagilah. *InsyaAllah* Masih lagi rapat walaupun semuanya dah ada komitmen masing-masing. Siapa kata sibuk tak boleh berjumpa. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. (: 

2 comments:

Afiqah / Cha'a said...

i love simple meetings macam ni! i honestly don't have the Raya Feel lagi. so, i anggap this one is our little get together. it was so much fun seeing you and the others btw :) and yes, the challenge of looking for your house, hahaha! it was funny! especially the part where dh mlm baru jumpa ur house. jdnya x jadi sbb xnak kacau u n ur family.

Mikah Lurima said...

Cha'a>> Right? Me too... Less is more mat saleh kata. Itulah... kasihan korang. Patutnya korang call je direct. Kan dah... huhuhu...