Friday, 28 June 2013

No More Pearl :(

Assalamualaikum & hey you all!

Semalam I pergi karaoke dengan kawan I si Fatmie. Lepas karok tu we all singgah mall kat sebelah tu kejap. Kononnya Fatmie nak sangat minum Chatime, walhal I pun sama juga nak menyedut minuman tu. To be exact nak sedut 'pearl' tu. Ahakz! Dah lama kot tak beli Chatime. Berbulan-bulan!!

Tiba-tiba time request for pearl, that cashier kata pearl tak serve buat masa ni. Macam itulah bunyinya. Alasan? Well, dia tak beri alasan kecuali dia cakap Pengurus kedai tak mahu ambil risiko kena saman. I dah tahu sebab terbaca post JAKIM kat Facebook hari tu. Cuma tak sangka Chatime pun nak tarik balik produk dia. Katanya, dalam pearl tu ada kandungan bahan kimia yang boleh menjejaskan kesihatan sekiranya diambil dengan jumlah yang banyak. Haaaaaaa! Cuaklah, cuaklah tu. Hahaha

I excited nak juga so I belilah satu flavour ni yang I tak pernah rasa sebelum ni. Kata kawan-kawan I yang itu sedap. Punyalah tu, kalau beli RM15.00 dalam satu resit dapat satu boucer beli-belah Zalora. *20% je pun* Gigih okey! Tambah coconut jelly nak pastikan exceed that fifteen ringgit. #LOL Walhal selalu je Zalora bagi code diskaun tu. Inilah namanya sambil menyelam minum air. Kalau dah shopaholic tu kat mana-mana pun perangai macam tu. *herdik diri sendiri ke?*


Seriously, it tastes extremely delicious. Sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaap! Kenapalah sebelum ni I tak beli perisa yang ini ek? Somehow, combination coconut jelly dan air tu sangat awesome. InsyaAllah, next time pearl dah ada baliklah. I suka pearl sebab boleh kunyah-kunyah. Hahaha

Tak sabo nak shopping. Gaji, puhhlissss!

p/s: Haven't tried BlackBall yet. 

2nd Review: Doraemon Fever

Assalamualaikum & heyy y'all!

On my last post about Doraemon, I forgot to mention about the Dorayaki, candies and Meet & Greet session. All I can say is, the Dorayaki is not bad at all. Sorry, I don't have the photo of it. I ate the original one. The one with red beans feeling in it. For someone like me who doesn't like red beans, I think it's quite okay. 



I haven't tasted the sweets and lollipop yet. But I think they taste like other candies too, right? Haha! I am still excited to see Doraemon's face on the wrapping until I forgot that they were made to eat. #LOL 


The session went well. It was fast on stage but we have to wait for 3 minutes for the photo. *offstage* I love this picture so much. RM25.00 is worth a photo. *I guess* It came together with a pocket frame. Haha! *cute huh?*

Well, that would be all. By the way, I have a suggestion. Maybe next time, AI or Animation International (M) Sdn. Bhd. as the sponsor can make this Meet & Greet in 4 different languages (Malay, English, Mandarin and Tamil). Since, there are 4 sessions on weekends, right? It'll show how 'international' and local you guys are at the same time. 



Sunday, 23 June 2013

Doraemon Fever

Assalamualaikum & heyy you all!

It has already been 3 weeks since Doraemon Miracles in 4D Pocket Promotion started at Johor Bahru City SquareWell, as a big *dual meaning* fan of Doraemon, of course I was thrilled at first. Actually, until yesterday. Haha! I've been 'stalking' at the merchandises and the stage where all mascots take pictures with their fans since the very first day. Too bad, I had to restrain myself from buying anything because I have to wait for my salary and my sister to come home from Melaka. At last! My wish came true. 

Yesterday, my family and I went to CS just to buy 'some' Doraemon merchandises and my plan was to snap a picture with Doraemon, Nobita, Sizuka, Sunio and Giant, all together with my dearest sister. Well, these are some photos that were snapped during and after the incident. Hihihi #excited


My sister and me. #crazymuch

Our sporting parents. ;D



Cute, right? Hihihi

See! Even Snowy wants to snap a picture with Doraemon. Haha..

Overall, we spent about RM330.00 excluded the photo session. But you know what? It was worth it. I'm satisfied. My family feels happy. There are a lot of choices of Doraemon products. At the end of the day I'm glad that this kind of event could bring all of us together besides sitting at home doing normal things. I hope that AI and CS will make this event again next year. I wanna see more Doraemon merchandise. Taste more Dorayaki and snap more Doraemon photos. Hahaha!

video
Thanks to ntv7 and YouTube for this video. 

I resigned!

Assalamualaikum & heyy you all!

Hahaha... I rasa lawaklah. Tak sempat cerita panjang lebo kecuali dalam entry yang lepas. Itu pun dah boleh kata sebulan. Hmm... tak ada masa nak publish apa-apa. Kerja tuko-tuko shift ni memang memenatkan dan makan tenaga serta masa. I tak tahu nak mula cerita dari mana. Yang I boleh kata, dugaan besolah untuk orang macam I. Jujur I cakap, I suka jaga kafe ni. Tapi mungkin sebab dia dalam mall, jadi kesibukannya tu terserlah sangat. Plus, I dah dapat offer dari company lain yang lebih established. Actually, that's a very cliche' excuse. Sebab yang lebih terperinci I tak boleh cerita sebab I tak nak orang menyampah baca nanti. Cuma yang I boleh kata, I nakkan kerja yang memudahkan I untuk ke surau, dirikan solat fardhu dan solat Jumaat. I tak mahu ada 'halangan' dari mana-mana pihak untuk I ke surau untuk menunaikan tanggungjawab UTAMA tu. Pendek kata, I nak cari rezeki... seboleh-bolehnya I nak yang seberkat-berkatnya yang I boleh dapat. #nuffsaid

I tak mahu buat sesiapa terasa, I pun tak sempurna okey tapi itulah hakikatnya yang terbuku dalam hati ni. I cuma dapat luahkan pada ibu dan ayah je. Itu pun syukur kerja kat hometown sendiri. #alhamdulillah Syukur sangatlah yang Khamis lepas merupakan last day I kat situ. Boleh kata, pengalaman itu sangat best. I tak boleh cari kat mana-mana. I berterima kasih sangat pada ibu dan ayah sebab memahami I sepanjang masa I kerja kat situ dalam sebulan lebih tu. Thanks to my fellow staffs and my bosses. They are good people. I doakan those people yang I kasihi tu... I mean all Muslims yang ada kat kafe tu diberikan hidayah sepertimana yang I mohon daripada Allah S.W.T. untuk diri I dan keluarga. InsyaAllah, I harap dalam masa seminggu I tinggal kat rumah ni I boleh decide lah kat mana I nak kerja lepas ni. Peluang kerja kat Malaysia, alhamdulillah banyak. Cuma kita je yang kena pandai jaga diri dan kualiti kerja kita. *bercakap untuk diri sendiri ni*

p/s: Kerja kerajaan atau GLC juga yang lebih mudah.