Thursday, 28 August 2014

Hashtag Now Playing #np

As salam...

Okay, I just couldn't resist to publish a new entry. Since malam ni aku tak de kena bake so aku nak update satu lagi.

Well, aku ni tetap pencinta muzik macam ramai anak muda lain. So, aku nak cakap pasal a few songs yang aku dok repeat dalam playlist aku sejak beberapa minggu atau hari ni. Bukanlah semua lagu terbaru tapi ikut mood aku. Haha!

These are my top 8 tracks:


1. Ariana Grande (ft. Zedd) - Break Free
 
Aku suka lagu ni right after aku dengar first time dan terus jadi ringtone. Lol! Sebabnya si comel Grande ni ada suara 4 octave. Fuh! You know yang ala-ala Mariah Carey, with that whistling part. I used to have that kinda voice though. Btw, congrats on your VMA's, Ariana! I love you.


2. Sam Smith - Stay with Me

Lagu ni ada soul mood macam John Legend - All of Me dan Adele - Someone Like You. Dia perform time VMA 2014, Isnin hari tu. Pergh! Suara dia memang macho dan quite high pitch. #salute


3. Maroon 5 - Maps

Lagu ni dengo citer top kat music charts in Korea. I think because it's catchy. Ada part yang bagi aku memang ala-ala k-pop. I like Maroon 5 since I was ini high school btw.


4. Clean Bandit (ft. Jess Glynne) - Rather Be

Masa first time tengok video dia aku dah suka lagu. Rasa cam nak menari bila dengo.


5. Sia - Chandelier

Well, Sia memang unik. Lagu-lagu dia dengan David Guetta always ada dalam playlist. Now, lagu ni pulak. Jangan terkejut beruk tengok video dia, budak tu pakai skin colour. Luls


6. Yuna - Falling

Yuna bak kata Rihanna is top notch. Memang top notch. Lagu dia very nostalgic in term of melody. Suara dia pun cool. Overall, graceful and elegant.


7. Ariana Grande ft. Iggy Azalea - Problem

Diakhiri dengan lagu Ariana. Problem menarik sebab muzik yang bertrompet bagai. Ala-ala lagu Jennifer Lopez "Get Right". Bagi akulah. Seronok untuk didengar time driving or workout. Hihihi

No comments: