Thursday, 28 August 2014

Hello?

Assalamualaikum.. heyy peeps!

Fuhh! Fuhh! Fuuuuuuuhhhh! *tutup hidung* Sorry lah sebab dah tiga bulan tak update. Alah, korang pun tak kisah pun entah-entah. Huhuhu.. Siapalah aku ni orang pandang pun bosan. *tetibe emo* Aku tak ada mood lah nak update. Memanglah sekarang aku homebaker. Everyday kat rumah. Tapi tak ada idea nak cerita pasal apa. Lagi pun time busy memang akan jadi busy gila sampai pengsan 2 ke 3 hari. *over!* Tambahan lagi ada Instagram, lagilah aku tak hairan nak update. Sorry blog. I still love you lah whatever it is. Well, aku tengok aku ni kira aktif lagilah compared to kawan-kawan aku. Lol! Diorang laaaaaaaaagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilah! Entah hilang terus tak ingat password agaknya. HAHAHAHAHA!

In case kalau korang nak tau perkembangan aku, walaupun aku ni tak famous macam insta-famous or tweet-famous, korang carilah aku kat Insta atas nama 'choomilldesserts' atau 'mikahlurima'. InsyaAllah kalau aku perasan aku follow balik. Hehehe! Or just ask to follow back. Jangan segan-segan. Asalkan korang tak unfollow lak. Aku check tau! :P

Terliur tak? Inilah yang bake kekadang. #ChoomillCupcakes

Alhamdulillah, bisnes so far okey. Okay means tak terlalu meletop dan taklah senyap je. Ada je orang order something every week. Kot kot korang berminat nak bagi modal ke apa aku terima je. Hehehe! Sekarang ni sedang mencari kawan-kawan yang sudi share modal a.k.a. sleeping partner and share idea. InsyaAllah, one day maybe ada harapan nak bukak cafe sendiri tapi buat masa ni fokus dulu pada online bakery ni. I think enough lah dengan tenaga kerja. Aku sorang je kot yang bake. Paling-paling ibu aku tolong sikit. Tolong kritik. Lol!


And of course aku makin tembam sekarang sebab banyak makan, termasuklah makan desserts sendiri. Exercise? Duhh! Aku ni zaman sekolah pun skip PJK apatah lagi time dah beso ni lagilah malas. Lagi pun tak ada genglah. Kot kot korang stay area Larkin and cari partner untuk jogging ke pm aku okey. I really need a few partners kalau nak start exercise balik. At least jadi sihat dan turunkan berat. Tu je! Aku tak ke arah sado pun. HAHAHA! Tak kuasalah. Aku still sayang saiz S-M aku yang dulu. Slim-fit something like that. Size orang Asia yang average. Gitew! Ahakz. Paling-paling pun aku try amalkan diet untuk slim down but so far tak berjaya sebab parents aku tak membantu. Like seriously! They're worried I'm gonna starve. #aptb

InsyaAllah, ada mood nanti aku update lagi. Just nak cakap, Selamat Hari Merdeka untuk hujung minggu ni. Sambutlah dengan berhemah ye. Dan alhamdulillahirobbil'alamin, Allah dah makbulkan doa kita, dan tunjukkan keberkesanan kita memboikot produk pro-Israel Laknatullah, akhirnya diorang tunduk kepada tuntutan Hamas. Allahuakbar! Itu highlight terbarulah. Okay, peeps. That's all! As-salam...

No comments: