Friday, 5 September 2014

#20FactsAboutMe

Assalamualaikum... 

Because Instagram is too small for my caption, I decided to publish it here. ^_^

Well, aku dah baca Jaytea punya dan kita definitely ada persamaan. Tapi oleh sebab kena tagged dengan Kelis so aku pun redho jelah. Haha! Rasa macam zaman awal-awal guna Fesbuk dulu. Blog pun ada macam ni dulu. Btw, kita pun ada persamaan. Here we go... #20FactsAboutMe

1. Full name aku ada 19 aksara dan ayah aku ada 11 aksara menyebabkan i.c pertama aku tak muat nak letak nama ayah dan orang salah faham yang aku anak h****. 😒 I blamed the registration officer.

2. Pernah menghidap penyakit/jangkitan paru-paru berair, asthma dan hampir terkena batu karang. Alhamdulillah dengan kehendak Allah, aku still hidup. :')

3. I still have a crush on Megan Fox walaupun dia dah ada dua anak. D*mn you, Green!

4. Seorang yang pandai menyimpan rahsia sendiri dan orang lain. InsyaAllah kalau kita dah tak mesra macam dulu aku akan cuba sehabis baik simpan untuk kau. Baik tak? =P

5. Mempunyai dua parents angkat. It means I have 6 parents. Lol!

6. Used to be bullied pretty bad during kindergarten and still being bullied until high school but in different kinda ways. That's why I hate going to school.

7. Seorang yang sangat protective kesan drp. dibuli. Susah nak percaya orang sekeliling dan sangat memilih bab kawan dan kerja. Senang kata cepat syakwal sangka yg. orang ada niat tak baik/nak amek kesempatan kat aku.

8. I believe that I am OCD. Tak boleh orang lain sentuh barang2 aku. Even my parents. Setiap perkara ada perkiraan. Contoh, kalau dompet aku terjatuh atas kaki lima aku akan angkat dgn. tisu dan lap at least 10x. 😳 Just imagine aku kat dapur macamana. Hmm..

9. A big fan of Mariah Carey, Whitney Houston and Christina Aguilera. Senang kata mostly divas include Dayang and Dato Sheila Majid. The latest is Ariana Grandé.

10. Right now while I'm typing ... Ariana's Break Free is playing on my laptop.

11. Suka menari dalam bilik tidur dan bilik mandi. Lol

12. Diajar oleh mak dan ayah aku untuk jaga penampilan sejak kecik sebab tu aku ada banyak grooming products. Sometimes they'll pay for it. =D

13. Mempunyai kulit yang super sensitif. Like right now the doctor asks me to avoid from hugging or kissing Lofa the cat. ;(

14. Seorang yang sangat pemalu bila berada dikelilingi orang yg. tak dikenali dan akan cepat2 lari utk. elak awkwardness tu drp. menular. Huahuahua

15. Kuat gelak. Sangat kuat gelak. Dia sama ada aku serious atau terus berdekah. Jarang senyum. That's why orang yg. tak kenal akan sangka aku sombong. Walhal...

16. I have a lot of girlfriends. Compared to guys, the ratio would be like 5:1. Teehee! The guys are afraid of me I guess. =P

17. Tak reti bawak motor langsung. Tapi aku suka kalau yg. bawak aku tu perempuan. I feel special and I think she's hot. Hahaha! *sengal* Of course, hands off! 

18. Sangat suka minum air suam. Bangun pagi, before makan, lepas makan dan before tidur.

19. Rabun jauh sejak darjah 3 (1999) dan sepuluh tahun lepas tu decided untuk pakai lens sebab dah jemu dgn. imej nerd.

20. Lagi 53 jam± merupakan ulang tahun aku yang ke 24. *ikut tahun Masihi* Don't forget to prepare me a gift! 😜 #jk I hate surprises and I prefer to be alone on that day.


Thank you very much Kelis for tagging me. Ada jugak topik nak ditaip. XOXO!

No comments: