Saturday, 13 September 2014

24 Tahun

Assalamualaikum...

Ingat nak update Ahad lepas tapi demam teruk gila so memang lepak gilalah jadinya. So, kiranya ni cerita basilah. Huhuhu...

Ahad lepas, 7 September, birthday aku. Aku tak suka sambut. Tapi mesti ada kek. Why? Because walaupun aku tak suka celebrate macam orang lain ini tetap special day aku. Sepotong pun cukuplah. Ceritanya, aku kan homebaker sekarang... haruslah buat kek sendiri uolls! Haha.. Lagi pun ada baki krim buat kek untuk orang. Apa salahnya ye tak? Tak helok membazir.

Rainbow Cake with Cream Cheese 

Keratan rentas langit ke tujuh. #eh

Well, masa bako kek belum demam lagi right after last batter tu haaaa terus bersin bagai. Elok je timing dia. Tapi masa tu belum frosting lagi. Boleh kata 12 hours after that baru aku kuatkan semangat untuk frosting kek sendiri. Siapa lagi kan? Nak harapkan parents aku memang non mampulah. Luls

Alhamdulillah... syukur sangat sangat Tuhan panjangkan umur. Terima kasih bebanyak kat famili dan kekawan sebab ingat bday aku. Aku bukan suka surprise party ke apa cuma orang ingat pun dah kira ohsemlah. Bukannya acara wajib orang sambut. Yang lahir tarikh tu aku bukan korang. Haha! Terima kasih, ibu dan ayah atas segala kasih sayang yang diberi serta macam-macam lagi yang Along tak boleh nak list-kan. Friends, thank you for being there when I need you. Rekod kali ni kek habis sebab famili dan kawan kawan. Biasa satu whole cake tu ibarat nasi je bagi aku. *serious* Aku makan macam 3 slices je. Seriously tekak tak boleh detect apa apa. Tapi seronok bila tengok orang lain seronok dengan Rainbow Cake aku yang tak seberapa tu. Hehe.. Minta tolong sesiapa yang baca ni doakan aku baik demam cepat sebab dah seminggu still tak baik lagi. Tengkiut!^^


No comments: