Wednesday, 15 June 2016

Selamat Berpuasa #1437H

Assalamualaikum dan hai semua!

Hehehe... tak sangka aku masih publish entry ek. Tatkala blog semakin berkubur tengok gayanya. Tapi aku rasa sayang nak biar blog ni bersawang macam tu je. Saje update. Boleh recap sikit apa yang berlaku sepanjang beberapa bulan aku tak update.

SELAMAT BERPUASA!!! Itu yang utama. Minta maaf ye salah silap aku yang ada dalam blog ni. Semoga kita dapat berhijrah ke arah yang lebih baik dan barakah Ramadan kali ni. Aku pun harap sangat aku ke arah tu. Everyone has their own dark side, right? So, I'm praying hard to get that part out off me. Faham? Hehe 

Last entry aku ada citer pasal baking and singing, kan? So just nak cakap yang duadua aku tak dapat get thru. HAHA! Alhamdulillah... ada ceritanya. Part baking tu... aku memang dah decide. Let say aku dapat ke peringkat seterusnya pun aku tak nak. Sebab aku tak sedap hati pasal benda tu. Anyway, alhamdulillah at least ada pengalaman ke audition bagai. That programme isn't for me. Sometimes we just see something that others can't. Hmm... part singing tu pulak. Cut short. Kitorang semua teraniaya. Tak sangkalah... program macam tu pun ada main kotor politik bagai. Shame on you guys lah! Korang tau tak? Kitorang tak dapat jadi wakil Malaysia tu sudahlah. Ni tidak! Dia tetibe buat kejutan. Penyanyi jemputan malam final tu katanya atas 'tajaan sendiri' dapat jadi wakil ke Hollywood. What the fish was that suppose to mean???! 

So aku macam redho je. Orang teraniaya ni katanya doa termakbul. InsyaAllah lah. Who knows doa aku yang mana Allah nak tunaikan. Ye tak? Yelah... kau ingat nak ke KL final bagai tu tak keluar duit ke tenaga ke? Showbiz wehhh... always kena invest money. Dapatlah a gleams of the industry I guess. I still believe in myself. That's all matter I guess.

Sekarang aku cuma fokus kat Choomill Desserts aku je. InsyaAllah makin okey. I mean like aku ada buat dua cookies tahun ni. So far okay. Aku tak ambil mass order. Just kenalan rapat je yang aku promo. Takdelah shipping bagai. Haha! Hopefully raya tahun ni adalah duit raya. Ahaks!!!

No comments: